NLO I NEOBJAŠNJIVE SNIMKE I SLIKE

Šetači u SAD-u otkrili drvo koje gori iznutra bez vidljivog razloga

Autor: Ljubica Šaran

Matrix World

Grupa šetača je u blizini Definacea u Ohiou otkrila drvo u šumi koje je gorjelo iznutra prema vani, unatoč video snimci, do sada nitko nije uspio odgovoriti što je uzrokovalo takvu neobičnu pojavu.

Isprva se mislilo kako je riječ o udaru munje, no niti jedan udar munje nije zabilježen u okolici Definecea u to vrijeme.

Isprva se mislilo kako je riječ o udaru munje, no niti jedan udar munje nije zabilježen u okolici Definecea u to vrijeme.

Definece u Ohiou je gradić okružen bjelogoričnim šumama koje privlače šetače tijekom cijele godine. 21. prosinca 2015. u šumama oko ovog gradića su šetači su snimili video u kojemu se jasno vidi kako jedno drvo gori iznutra prema van. Sami šetači su ostali u šoku isprva vjerujući kako je riječ o podmetnutoj vatri, no nakon što nisu mogli naći nikakav vidljiv uzrok takvog čudnovatog fenomena, brzo su se udaljili od mjesta događaja. Njihov video je na YouTubeu od dana do sada pogledan više od 340 tisuća puta.

Drvo sa stražnje strane, plamičci se naziru kroz koru.

Drvo sa stražnje strane, plamičci se naziru kroz koru.

Iako ne postoji jednostavno objašnjenje za ovakav fenomen, neki smatraju da je drvo udarila munja pa ipak na tom području u proteklih desetak dana nije zabilježena niti jedna munja, drugi smatraju da je riječ o običnom požaru koji se širi po korijenju drveća, unatoč toj ideji, u blizini Definecea nije zabilježen niti jedan požar još od ljeta, a protivnici ove teorije tvrde da je nevjerojatno da drvo samo od sebe gori iznutra i to bez dima.

Detalj kore drva iz akojeg se vidi živi plamen.

Detalj kore drva iz kojeg se vidi živi plamen.

Treći pak smatraju da je riječ o samozapaljenju prirodnog plina koji izbija iz zemlje, te da su takve situacije sve češće i jače. Jedan od primjera naglog ispuha prirodnog plina je onaj koji se još uvijek događa u blizini Los Angelesa, a drugi se može vidjeti Velikim jezerima, pa ipak novinari i znanstvenici poprilično ignoriraju takve stvari, unatoč sve većem broju ljudskih žrtava koje stradaju od eksplozija zemnog plina koji curi iz planetarne kore.

Pogledajmo zajednički video gorućeg drva, koje je već sada dobio naziv “Vražje plameno drvo”.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvori:

Ohio hikers inadvertently make spine-tingling Blair Witch-style film after encountering ‘Devil tree’ burning from the inside and with NO smoke

Hikers discover tree burning on the inside in Defiance, Ohio

Tree fire in Defiance, OH – December 21, 2015

‘Devil Tree’: Ohio Hikers Discover Mysterious Tree Burning On The Inside (Video)