PONERIZACIJA DRUŠTVA

Izraelski vojni rabin smatra da je dozvoljeno silovati žene tijekom rata

Autor: Ljubica Šaran

Pukovnik i rabin Eyal Karim iz izraelskog vojnog rabinata smatra da je sasvim normalno silovati žene i djevojčice kako izraelsko vojnici ne bi oslabili tijekom rata. Ova psihopatska izjava je još jednom pokazala stravično lice izraelskog režima.

Izraelska državna religija je judaizam, a odnedavno rabini unutar IDF-a i te kako "žare i pale" internetom.

Izraelska državna religija je judaizam, a odnedavno rabini unutar IDF-a i te kako “žare i pale” internetom.

Ne tako davne 2003. glavni vojni rabin i pukovnik Izraelskih oružanih snaga (IDF-a) je podigao puno prašine u medijima nakon što je “zabrinutom čitatelju” odgovorio koja je pozicija Tore (židovske Biblije koja je gotovo istovjetna Starom Zavjetu kršćana) prema silovanju tijekom rata.

Poznati su brojni slučajevi u kojima je IDF mučio palestinske djevojke i tinejdžerice, no što je sa silovanjima i seksualnim zločinima?

Poznati su brojni slučajevi u kojima je IDF mučio palestinske djevojke i tinejdžerice, no što je sa silovanjima i seksualnim zločinima?

U biti pitanje vojnika IDF-a je bilo:

Je li danas dozvoljeno IDF-ovim vojnicima, na primjer, silovanje djevojčica za vrijeme borbi, ili je takva stvar zabranjena?

Rabin Karim je odgovorio:

Rat u Izraelu je drugačiji od svih drugih ratova u kojima se nacije međusobno sukobljavaju. Ovaj rat nije stvar individualnih htijenja, već je ovo rat za veće dobro, mi se nalazimo u vjerskom ratu. Jedna od najvažnijih stvari takvoga rata je održavanje vojne sposobnosti naše armije.

Zašto međunarodna zajednica bez imalo riječi dozvoljava mučenje žena i djece Palestine?

Zašto međunarodna zajednica bez imalo riječi dozvoljava mučenje žena i djece Palestine?

Tijekom rata je dozvoljeno raditi ono što se smatra nemoralnim za vrijeme mira. Opijanje je zabranjeno tijekom mira, no nije zabranjeno tijekom rata kako bi se održavao dobar duh ratnika. Konzumacija određene hrane je zabranjena tijekom mira, no ta se zabrana uklanja tijekom rata kako bi naši vojnici mogli održavati snagu koja im je potrebna za ratovanje.

eyal-karim

Eyal Karim glavom i bradom.

Ista stvar je i sa zabranom seksualnog općenja s nevjernicama tijekom mira, te je dozvoljeno seksualno općiti s istima kako bi našim vojnicima bilo lakše tijekom rata. S obzirom da je pobjeda u ratu naš krajnji cilj, Tora dozvoljava da se osobe oslobode zle požude (yetzer ha’ra) u već spomenutim okolnostima kako bi se osigurao krajnji uspjeh.

Drugim riječima izraelski vojnici mogu silovati palestinske žene i djevojčice ako osjete potrebu tijekom vojnih akcija jer Izrael smatra kako su u ratu s Arapima uključujući i s vlastitim izraelskim građanima muslimanske vjere točnije Palestincima i to bez ikakvih sankcija jer to dozvoljava Tora.

U studenom 2008, nekoliko desetaka mladih Palesinki je uhićeno i odveženo u IDF-ovu vojnu bazu Kissufim. Iako su u javnost dospjela izvješća jedino o mučenju i batinanju ovih žena, pretpostavljamo da je bilo i vojnika kojima je trebala "utjeha" na način koji je to objasnio vojni rabin.

U studenom 2008., nekoliko desetaka mladih Palestinki je uhićeno i odveženo u IDF-ovu vojnu bazu Kissufim. Iako su u javnost dospjela izvješća jedino o mučenju i batinanju ovih žena, pretpostavljamo da je bilo i vojnika kojima je trebala “utjeha” na način koji je to objasnio vojni rabin.

Pustimo malo da nam se slegnu dojmovi, pročitajte gornje pasuse još koji put, provjerite vanjske poveznice, uvjerite se je li vojni rabin Karim zaista rekao nešto takvo, a zatim se zapitajmo – kako je moguće da jedna navodno parlamentarna demokracija poput Izraela može dozvoliti da se iz najvažnijih krugova državne religije šalju ovakve psihopatske poruke?

Jesu li ove Palestinske sljedeće mete za "osiguravanje pobjede u ratu"?

Jesu li ove Palestinke sljedeće mete za “osiguravanje pobjede u ratu”?

U bilo kojoj drugoj zemlji na svijetu (osim terorističke tvorevine Islamske države) klerik koji takvo što izjavi bi automatski završio u zatvoru.

Trenutačno se u izraelskom zatvorima nalazi na desetak palestinskih žena, neke od njih su tinejdžerice, prolaze li one osim mučenja i seksualno zlostavljanje?

Mi zaista ne možemo odgovoriti na ovo pitanje, no s potpunim gađenjem se pitamo gdje je osuda međunarodne zajednice, gdje je pritisak UN-a, EU-a, organizacija za zaštitu ljudskih prava? Zbog čega one šute iako je ova izjava objavljena 2003.? Je li moguće da je Izrael i njegov sociopatski režim u potpunosti nedodirljiv međunarodnim institucijama?

Je li moguće da se Palestinke siluju uz blagoslov rabina i vojske bez da itko išta može napraviti?

Odgovorite sami na ova pitanja.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvor:

Israeli Religious Leader Condones Rape Of Palestinian Women

Psychopath? Israeli rabbi colonel: Rape of Palestinian women during war is permissible

IDF colonel-rabbi implies: Rape is permitted in war