U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH

Zašto nam se još uvijek prodaju ovi kancerogeni proizvodi?

Autor: Ljubica Šaran

Većina današnjih potrošača smatra kako su zaštićeni brojnim regulacijama i zakonima s kojima se koliko toliko osigurava kvaliteta robe široke potrošnje. Pa ipak, unatoč zakonima koji bi se navodno trebali brinuti o našem zdravlju, dobrostanju i sigurnosti, svjedoci smo kako se na tržištu konstantno nude proizvodi s kancerogenim tvarima. Želite li sebi i svojim najmilijima dobro, tada biste trebali pročitati ovaj tekst.

Američka krovna agencija za hranu i piće, famozna FDA već nekoliko desetljeća kroji sudbine milijardi ljudi. Danas je sasvim jasno kako ovu agenciju u šaci drže najveće tvrtke za bioinžinjering poput Monsanta ili farmaceutskih divova, kao što su: GSK, Pfizer, Novartis, Roche, Johnson & Johnson i tako dalje.

Osim što nam je roba široke potrošnje sve skuplja i nedostupnija, s njom dobijamo kancerogene spojeve.

Osim što nam je roba široke potrošnje sve skuplja i nedostupnija, s njom dobivamo kancerogene spojeve.

Da tuga bude veća, ono što FDA odobri u Sjedinjenim Američkim Državama u kratkom roku postane norma u ostatku svijeta. Europska Unija je postala talac velikim trgovačkim interesima iz SAD-a, a uskoro će postati i obična sluga, čim se usvoji TTIP.

Zbog manipulacija i ucjena Europska agencija za sigurnost hrane i lijekova (EFSA) nije imala muda snage obraniti naše zdravlje, zbog toga se mi već desetljećima hranimo, napajamo, odijevamo s kancerogenim supstancama, a u nas se ubrizgavaju i usađuju tvari za koje se također zna da izazivaju rak i brojne opasne bolesti.

Ako vam je imalo stalo do zdravlja tada biste trebali izbjegavati sljedeće:

Obratite pažnju na bijele točke i fleke na zubnoj caklini, ovakav poremećaj nastaje nakon prekomjernog unosa fluora u tijelo.

Obratite pažnju na bijele točke i fleke na zubnoj caklini, ovakav poremećaj nastaje nakon prekomjernog unosa fluora u tijelo.

Fluor i fluoridi: Unatoč konstantnom ponavljanju kako fluor i fluoridi spašavaju zdravlje naših zuba, činjenica je da fluoridacija uništava zubnu caklinu i stvara karijes, te je jedan od najvećih uzročnika raka današnjice. Fluor i njegovi spojevi kalcificiraju arterije, stvaraju krvožilne bolesti, kalcificiraju žlijezde s unutrašnjim lučenjem, uništavaju pravilan rad endokrinog sustava, smanjuju inteligenciju i obim pamćenja, uništavaju volju, uzrokuju eksploziju raka štitnjače (i drugih žlijezda), leukemiju i rak kostiju. Unatoč činjenici kako je fluor za ljudsku upotrebu trovanje prvi počeo koristiti Adolf Hitler u konc-logorima, kako bi sterilizirao logoraše i uništio njihovu volju, on je ključni sastojak: sarina – vojnog otrova koji je uzrokovao milijune žrtava (u Prvom svjetskom ratu), otrova protiv štakora i žohara te, vjerovali ili ne; prozaca (najprodavanijeg lijeka koji stvara liječi depresiju), pasta za zube, kruha i pekarskih proizvoda, teflonskih tava (politetrafluoretilen), a prskaju ga po svom voću i povrću u obliku pesticida aluminij fluorida ili kriolita, i nalazi se u svim koncentratima američkih kola i energetskih pića, piva, ledenim čajevima i formulama za dojenčad te u buteljiranoj vodi, slasticama, čokoladicama, bombonima i drugim prehrambenim proizvodima koji dolaze iz SAD-a i drugih zemalja koje fluoridiraju vodu. Spomenimo neke: SAD, Srbija, Austrija, Francuska, Irska, Švedska, Poljska, Danska, Finska, Argentina, Australija, Brazil, Kanada, Čile, Kolumbija, Malezija, Filipini, Španjolska, Velika Britanija itd.

Koliko je žena dobilo rak jajnika zbog dječjeg pudera još uvijek nitko točno ne zna.

Koliko je žena dobilo rak jajnika zbog dječjeg pudera još uvijek nitko točno ne zna.

Puder za bebe: Iako se zna da svi proizvođači pudera za navodnu njegu kože koriste potencijalno opasne kemikalije i kancerogene poput parabena, tek je nedavnom tužbom djelomično zadovoljena pravda i to na samo jednom trovaču proizvođaču, naime tvrtka Johnson & Johnson (J&J) mora platiti nesretnim ženama 72 milijuna dolara jer njihov puder za njegu dječje kože uzrokuje rak, poglavito rak jajnika (rak nastaje čak i ako se puder koristio na ženskim bebama samo dok su one bile male). Ovaj puder je toliko opasan da uzrokuje rak jajnika na 10 žena od 13 korisnica. Brutalna je činjenica kako su britanski znanstvenici još 1971. godine znali za ovaj smrtonosni omjer. Iako je od 1971. do 1994. napravljeno preko 20 studija koje su pokazale kancerogenost pudera za bebe zločinačka FDA odbija peticiju Koalicije za prevenciju raka s kojom bi se na puderima stavljala upozorenja protiv korištenja za intimnu njegu. 2006. Međunarodna agencija za istraživanje raka, odjel Svjetske zdravstvene organizacije, klasificira pudere za njegu kože kao 2B agens, što znači da je “potencijalno kancerogen za ljude”, unatoč svim mogućim manipulacijama iz SAD-a koje su navodno pokazivale suprotno. Tek nakon što je podneseno 700 tužbi protiv J&J, te nakon što je sud zatražio neovisnu studiju pokazalo se kako je puder za bebe (i za odrasle) zapravo opasan kancerogeni proizvod.

Pacijentica nakon operacije potpune mastektomije. U 99% stanica raka dojke su pronašeni parabeni, kancerogeni kozmetički konzervansi.

Pacijentica nakon operacije potpune mastektomije. U 99% stanica raka dojke su pronašeni parabeni, kancerogeni kozmetički konzervansi.

Kozmetika i sredstva za osobnu higijenu: Kozmetika je prepuna kancerogenih spojeva, najpoznatiji su olovo i parabeni. Na olovo ne treba puno troštiti riječi jer su njegova toksična i kancerogena svojstva jako dobro poznata, no o parabenima se malo zna. Parabeni su skupina kemikalija koja oponašaju svojstva estrogena, a estrogen je jedan od hormona koji je uključen u razvoj karcinoma dojke. Znanstvene studije su otkrile kako je u 99% kancerogenog tkiva dojke okriven paraben ester, dok je oko 60% bolesnog tkiva imao i druge oblike parabena poput: n-propilparaben i metilparaben, n-butilparaben, etilparaben i izobutilparaben. Svi ovi oblici parabena se koriste u kozmetici i različitim sredstvima za osobnu higijenu, poput: dezodoransa, sredstava protiv znojenja, šampona, kupki, regeneratora, gelova za tuširanje, losiona i mlijeka za tijelo, farmaceutskih lijekova, pastama za zube, prehrambenim proizvodima, kremama za sunčanje, maskarama, balzamima za usne, pomadama i tako dalje. Parabeni se koriste kao inhibitori rasta gljivica, bakterija i plijesni, a koriste se i kao konzervansi hrane, naročito namaza. Na proizvodima ćete ih prepoznati pod ovim oznakama: metil paraben, etil paraben, propil paraben, butil paraben, izobutil paraben i E216.

Osim parabena koriste se i ftalati, ponajviše u lakovima za nokte i kosu, parfemima i dezodoransima. Ftalati stvaraju mutacije na DNK, uzorkuju kancerogene bolesti te stvaraju abnormalnosti kod novorođenčadi, uništavaju rad endokrinog sustava, uzrokuju neplodnost kod muškaraca i žena, uzrokuju preranu pojavu menopauze i druge bolesti povezane s nepravilnim radom endokrinog sustava. Osim u kozmetici i sredstvima za osobnu higijenu, ftalati se koriste i kao premazi za tablete, u ljepilima, građevinskom materijalu, automobilima, prehrambenim proizvodima, bojama, dječjim igračkama, i tako dalje. Na proizvodima su ftalati navedeni kao: DEHP di (2-etilheksil) ftalat, DBP dibutilftalat, BBP benzilbutilftalat, DINP di-„izononil“ ftalat, DIDP di-„izodecil“ ftalat , DNOP di-n-oktilftalat.

Još jedan 'siguran' kancerogeni proizvod.

Još jedan ‘siguran’ kancerogeni proizvod.

Kontracepcijska sredstva: Iako hormonalna kontracepcijska sredstva koriste milijuni žena i muškaraca, estrogen i progesteron (i drugi sintetički hormoni) uzrokuju rak dojki, grlića maternice, prostate, genitalne deformacije i tumore i tako dalje. Unatoč činjenici koliko je opasno svakodnevno korištenje hormona, jer osim raka stvara kardiovaskularne bolesti i povećava broj moždanih i srčanih udara, medicina i farmacija ne odustaju od njihova korištenja, a što je najtužnije koriste se i kao klasična “terapija” točnije trovanje za žene sa sindromom policističnih jajnika i žene koje imaju problema s menopauzom.

Moderni pesticidi su na našim prostorima ponajviše uzrokovali Hodgkinov i no Hodgkinov limfom.

Moderni pesticidi su na našim prostorima ponajviše uzrokovali no-Hodgkinov limfom.

Pesticidi: Najmanje 60% pesticida direktno uzrokuje stvaranje teških oblika kancerogenih bolesti, poput: raka kostiju, mozga, crijeva, očiju, bubrega, grla, dušnika, jednjaka, gušterače, pluća, usta, usana, nosa, jetara, testisa, maternice, štitnjače, jajnika, želuca, limfoma, melanoma, multiplog mijeloma, neuroblastoma, sarkoma mekanog tkiva i tako dalje. Pesticidi uništavaju DNK i imunološki sustav, njihovi toksični sastojci se akumuliraju u ljudskom tijelu, nagrizaju tkivo, uništavaju stanične stijenke te osim kancerogenih bolesti stvaraju brojne druge poremećaje i bolesti.

Tumori jasno svijetle nakon konzumacije glukoze.

Tumori jasno svijetle nakon konzumacije glukoze.

Šećer: Unatoč zapadnjačkoj ovisnosti o šećerima, koji se koriste u gotovo svim oblicima hrane, pića, lijekovima, dažejama itd., trebamo znati kako stanice raka ne bi mogle živjeti bez istih. Naime, glavna hrana svake stanice raka je šećer (glukoza). Stanice raka se direktno hrane glukozom, nakon toga se dalje dijele i rastu. Zahvaljujući šećerima i žitaricama (kombinaciji ugljikohidrata i glutena) današnja populacija je sve deblja i bolesnija. FDA i druge regulatorne agencije uopće ne mare što smo u zadnjih 300 godina upropastili svoje zdravlje sa šećerima iako smo evolucijski gledano milijunima godina, kao glavno tjelesno gorivo, koristili masti životinjskog podrijetla. Naime, naš mozak se razvio nakon što smo počeli jesti više životinjskih masti, postali smo vrsta koja jesmo zahvaljujući mastima, a naš intelekt i inteligencija stalno padaju od masovnog korištenja šećera. Unatoč nizu bolesti koje šećer stvara, znanost na sve moguće načine previđa činjenicu da su upravo šećeri (bez obzira na vrstu), jedan od najvažnijih uzročnika raka. S druge strane, ketogena prehrana se pokazala kao jedan od glavnih načina za suzbijanje raka. Pametnome dosta.

Za one koje više interesira keto-prehrana, informacije možete saznati ovdje.

Ostavit ćemo vas da malo promislite o činjenicama koje smo vam predstavili u ovom tekstu kako biste mogli doći do vlastitog zaključka o democidu koji se događa nad nama zahvaljujući ovim kancerogenim poroizvodima, u sljedećem nastavku ćemo vam predstaviti nove uzročnike raka koji se sasvim legalno prodaju diljem svijeta s raznoraznim proizvodima široke potrošnje.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

MW Izvori:

Agricultural Pesticides Linked to Non-Hodgkin Lymphoma

Kako očistiti tijelo od fluora?

Fluorid u pitkoj vodi je povezan s lošim rezultatima na testovima inteligencije kod djece

Može li fluorid kalcificirati vaše arterije?

Zašto raste broj oboljelih od raka štitnjače? Može li se za to optužiti fluorirana voda, rentgensko zračenje i radijacija?

Istina o fluoru – Što bi svaka majka trebala znati

Smrtni grijesi Coca-Cole

Šećer ili ‘bijela smrt’

Moderna prehrana stvara djecu sa slabijim imunološkim sustavom

Većina naše hrane sadrži kancerogene i otrovne spojeve – upoznajte se s trovačima!

Kako spriječiti, liječiti i što izbjegavati – sve o raku – zbirka studija

Stanice raka svijetle poput novogodišnje jelke nakon konzumacije šećera

Prehrambene i zdravstvene vrijednosti svinjske masti

Kancerogeni parabeni zagađuju i hranu

Kemikalije iz preparata za osobnu higijenu koje uzrokuju hormonske poremećaje

Koliko je vaša kupaonica toksična?

U 99% raka dojke pronađen “kozmetički” sastojak

Jeste li se i danas drogirali “zdravom” hranom?

 Izvori:

Why are these 25 carcinogens still being sold in America?

FDA approved additives in our food that are banned in other countries

Why Are These 25 Carcinogens Still Being Sold?

Pesticides and Cancer

Top 10 most unhealthy, cancer-causing foods – never eat these again!