SVIJET POD LUPOM

Piramidalne strukture na Antarktici

Autor: Ljubica Šaran

Godinama do javnosti dolaze glasine o piramidama na Antarktici, neki su išli toliko daleko da su uvjeravali čitatelje i gledatelje kako su znanstvenici već potvrdili njihovo postojanje, starost i podrijetlo. Unatoč moru neistina i pretjerivanja, činjenica je da na krajnjem južnom kontinentu zaista postoje piramidalne strukture, no jesu li one hir prirode ili djelo pradavnih civilizacija, još uvijek ostaje tajna.

Planina ili djelo "nečijih ruku". Jedna od piramidalnih strukura na zapadnom dijelu Antarktike.

Planina ili djelo “nečijih ruku”. Jedna od piramidalnih strukura na zapadnom dijelu Antarktike.

Nakon brojnih fotografija koji ukazuju na različita brda i planine s Antarktike koje imaju oznake trostrane piramide, te fotomontaža i “posuđivanja” prizora iz jednog horor filma, javnost je postala pomalo razočarana s onim što joj se stalno podmeće.

Neki od avanturista koji su posjetili bespuća južnog kontinenta su objavili svoje fotografije koje ukazuju na piramidalne strukture, no do sada nismo imali niti jednu sliku iz zraka koja bi nam objasnila je li u pitanju brdo ili nešto “više.”

Najpoznatije slike naoko piramidalnih struktura su nam došle iz fotoaparata njemačkog avanturiste koji svoje slike označava s umjetničkim pseudonimom “Tomsky.de“. On je u planinskom lancu Patriot Hillsa na Antarktici snimio neke poprilično interesantne slike, koje su zaljubljenicima antičkih misterija pomogle u razbuktavanju strasti i tvrdnji da su piramide na najjužnijem kontinentu konačno otkrivene. No pogledamo li dobro sliku koju je Tomsky.de snimio iz zraka vidjet ćemo da piramidalno brdo u biti nije savršeno te da četvrta stranica naslanja na niz dodatnih brda koje malčice vire iz snijega.

Piramidalna struktura u Visokom .

Piramidalna struktura u Visokom ispod i oko koje se intenzivno odvijaju arheološka istraživanja.

Unatoč toj “anomaliji” interes javnosti nije jenjavao, a poneki analitičari su zaključili da ovo neobično brdo na Antarktici jako nalikuje piramidalnoj strukturi u Visokom, čija je četvrta stranica “vezana” za druga brda. Na koncu se odustalo od daljih špekulacija jer su manje-više svi bili složni kako bi se za konačno saznavanje istine trebalo pokrenuti arheološko istraživanje, što najvjerojatnije nikada neće biti moguće, naročito sa sve većom ponerizacijom društva i trzavicama između centara moći.

Četverostrana piramidalna struktura na Antarktici.

Četverostrana piramidalna struktura na Antarktici.

Početkom ožujka 2016. bloger Vicente Fuentes je napravio pravo malo otkriće kada je na Google Earthu pronašao jasno vidljive piramidalne strukture na Anktartici, otvarajući ponovno pitanje i šepkulacije o istima. Koordinate ove neobične strukture su: 79°58’39.25″S, 81°57’32.21″W.

Usporedba egipatske i anktarktičke piramide.

Usporedba egipatske i antarktičke piramide.

Uspoređivanjem dimenzija Velike piramide u Gizi, Fuentes je zaključio kako je ova piramidalna struktura više nego li duplo veća od najpoznatije piramide na svijetu. Pogledamo li usporedne slike vidjet ćemo kako je antarktička struktura ponešto drugačije orjentirana, što po Fuentesu znači da je napravljen davno prije piramida na platou Gize.

Poprilično interesantna slika.

Poprilično interesantna slika.

Naravno, mi se ne usuđujemo tvrditi kako je struktura na Antarktici djelo ljudskih ruku niti želimo špekulirati o njenoj navodnoj starosti, no zasigurno moramo primijetiti jedno od arheoloških pravila, a to je da priroda nikada ne stvara takve pravilne i složene geometrijske strukture, osim ako one nisu malene poput: atomskih struktura, struktura kristala ili nekih manjih stijena koje su nastale pod specifičnim uvjetima.

Slučajnost ili nešto više.

Slučajnost ili nešto više.

Fuentes je usporedio obje strukture te je ukazao na njihovu različitu zemljopisnu orjentiranost, no također je ukazao i na činjenicu kako struktura na Antarktici ima gotovo potpuno isti nagib kao i piramida u Gizi.

Još jedna moguća piramidalna struktura.

Još jedna moguća piramidalna struktura.

Nešto sjevernije od piramidalne strukture, Fuentes je pronašao još jednu četverostranu inačicu piramide u Gizi, za koju također smatra da nije nastala prirodno.  Važno je napomenuti kako se obje strukture nalaze u blizini Patriot Hillsa, točnije istog onog planinskog lanca u kojemu je Tomsky.de snimio “piramidu” spojenu s okolnim masivima.

Pozicije obije moguće piramidalne strukture.

Pozicije obje moguće piramidalne strukture.

Pogledmo li malo bolje smještaj ovih neobičnih struktura, upada u oko kako su znanstvene ekspedicije do sada (i dan danas) posebnu pažnju pridavali ovom planinskom lancu iako za to nemaju baš neko valjano objašnjenje.

Sjeverno od ovih struktura se nalazi Union Glacier Blue-Ice Runway (UGBIR), koja služi kao jedna od rijetkih internacionalnih slijetnih i poletnih staza za međunarodne letove koji na Južni pol donose ljude, tehniku i sve druge potrepštine za različite ekspedicije. Nešto južnije od struktura se nalazi i sama Patriot Hills ledena zrakoplovna staza i kamp koja navodno služi kao zamjena za UGBIR, što još jednom upućuje na interes znanstvenika za ovo područje.

Zašto stalno dobivamo slike jednog te istog vrhunca oblika trostranbe piramide, dok se očigledne četvorostrane piramidalne strukture nikada ne pojavljuju na netu?

Zašto stalno dobivamo slike jednog te istog vrhunca oblika trostrane piramide, dok se očigledne četvorostrane piramidalne strukture nikada ne pojavljuju na netu?

Kako god bilo znanstvenici u potpunosti ignoriraju Fuentesovo otkriće, a brojni mediji ovakve nalaze smatraju običnim tlapnjama. Iako smatramo da je Fuentes svojim nagađanjima i zaključcima bez čvrstih dokaza u biti odbio one koji bi se ozbiljno mogli pozabaviti ovakvim pitanjem, čudno je da niti jedna ekspedicija nije snimila ove strukture sa samoga tla, već su nam se isključivo nudile slike trostranih piramidalnih struktura Patriot Hillsa. Gotovo je nevjerojatno da su brojne znanstvene ekspedicije koje su na tom području boravile od 1969. do danas, i još uvijek se znanstvenici tamo nalaze, snimaju samo jedan jedini planinski vrhunac koji ima oblik trostrane piramide.

Zašto samo i isključivo slike jednog te istog planinskog vrha?

Zašto samo i isključivo slike jednog te istog planinskog vrha?

Pogledamo li sve dosadašnje ekspedicije vidjet ćemo da postoje fotografije i snimke svuda uokrug ovog neobičnog nalazišta, no same slike i snimke neobičnih četvereostranih piramidalnih struktura nigdje nema.

Bilo bi lijepo da možemo saznati odgovor je li ovo prirodna struktura ili ostatak pradavne civilizacije.

Bilo bi lijepo da možemo saznati odgovor je li ovo prirodna struktura ili ostatak pradavne civilizacije.

Nismo pobornici teorija zavjera, no i te kako smo svjesni utjecaja psihopata na znanost i društvo, te OPS kvalitete određenih institucija koje vole tajiti sve moguće podatke od javnosti, ili koji pak vole iskrivljavati činjenice na terenu.

Jedini način da otkrijemo istinu je pritisak na političare i znanstvenu zajednicu, na žalost, za ovakve i slične stvari nedostaje volje i interesa javnosti. Što je točno istina i jesu li ovakve strukture prirodne ili umjetne tvorevine, ostavljamo vama na zaključak s video zapisom samog Vicente Fuentesa.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvori:

Researcher discovers a huge Pyramid in Antarctica using Satellite Images

Se puede ver una pirámide en la Antártida con Google Earth?

Pyramid – South Pole