VJEROVALI ILI NE

Snimka tla koje “diše” u Italiji

Autor: Ljubica Šaran

Nakon što su kamere zabilježile neobične slučajeve “disanja tla” u Kanadi, Japanu, Švedskoj i Finskoj, na redu je i Italija. Iako se ovaj slučaj pripisuje snažnim valovima, plimi i vjetru, pitamo jesu li razlozi zaista tako jednostavni ili su u pitanju globalne planetarne promjene?

Likvefakcija tla, ispusi zemnih plinova, širenje planetarne kore, seizmološke anomalije, sve snažniji i češći vremenski ekstremi, električni svemir i promjene EM-a planete te naprezanja gornjih dijelova tla, postaju sve češći uzročnici “disanja tla”, pa ipak znanstvenici uglavnom ostaju nijemi na ovakve događaje.

Na snimci iz talijanskog Cadimara vidimo popločani dio šetnice u neposrednoj blizini mola kako se diže i spušta. Nakon što je snimka objavljena, brojni skeptici su zaključili da je riječ o namještaljki i kompjuterskoj 3D animaciji. Najveći dio gledatelja je potpuno uvjeren da je krivac za neobično ponašanje šetnice pored mola, nevrijeme s jakim vjetrom i valovima, dok par “strašljivaca” smatra kako je riječ o poltergeistu te da nad molom treba napraviti egzorcizam.

Šalu na stranu, snimak je interesantan čak ako je likvefakcija tla nastala zbog vremenskih nepogoda i snažnih valova, jer su ovakve stvari sve učestalije. Od 2011. godine i potresa u Japanu, snimke s “disanjem tla” su se udeseterostručile.

Pogledajmo zajedno snimku, a vama prepuštamo da sami odlučite je li običan mali incident o kojemu ne trebamo razmišljati ili je riječ o još jednom pokazatelju sve većih anomalija na planeti.

Želite li pogledati kako izgleda kada kompletna šuma “diše” ili kako izgleda šumski trampolin i “gumena” građevinska parcela kliknite na link ovdje.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvori:

Film shows dockyard floor ‘BREATHING’ in Cadimare, Italy

Is this a possessed pavement (or just a clever trick)? Spooky footage shows dockyard floor ‘BREATHING’

Spooky Video Footage Shows Dockyard Floor ‘BREATHING’ in Cadimare, Italy