BORBA PROTIV PEDOFILIJE

VIP pedofilski krug

Autor: Anamarija Vukojević

Mnogi naši čitatelji nas optužuju da najčešće pišemo o teškim temama koje deprimiraju, prvenstveno zbog nemoći koju osjećamo dok čitamo takve vijesti. No, zapravo upravo takve vijesti nam pomažu da se probudimo iz sna koji baš svi sanjamo, da je ovaj svijet manje više ok. Prilikom istraživanja ove teme, pedofilije u VIP britanskom krugu ne postoji niti nit iz koje bi mogli započeti a još manje završiti istraživanje i analiziranje što se sve dogodilo, što se još uvijek događa i što će se događati do kraja svijeta. Ovim člankom nismo niti zagrebali površinu pedofilskih zločina koji već stoljećima događaju na britanskom tlu, a još manje na svjetskom tlu. Iako su seksualni zločini nad djecom najgora vrsta ljudske okrutnosti, možda, je još gore to što se djecu tako lako ubija. Pored toga manipulacija vlasti i ljudi, zarada od snimanja fotografija i video uradaka čini se kao mačji kašalj. No, ako ne možemo promijeniti sudbinu mnoge djece, mogu li nam ovakvi šokovi doista dati taj ‘boost’ da se povremeno probudimo, barem na trenutak i progledamo koliko je duboko opak i zao ovaj život, procijenite sami.

Jesmo li zašli u toliki raspor između onih koji imaju toliko da ne znaju od obijesti što će za razliku od onih koji se svaki dan bore s činjenicom da jedva preživljavaju? Jesu li ovi prvi postali naši neprijatelji protiv kojih se trebamo boriti svim sredstvima i postoji li više način da se taj bezdan ikada smanji ili ‘neprijatelj’ pobjedi?

Posljednjih godina je u Velikoj Britaniji pokrenuto nekoliko velikih policijskih istraga o pedofilskim zločinima prije 30 godina, operacija „Fairbank“, „Fernbridge“ i „Midland“. Sve je više dokaza koji ukazuju da su visoko pozicionirani britanski političari sudjelovali u pedofilskim zlostavljanjima djece tijekom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća, što se zasigurno nastavlja i dalje na nekom drugom mjestu, koje tek treba biti otkriveno.

Dva poznata mjesta, Dolphin Square (apartmani u Pimlico) i Elm Guest House (Barnes, London), u kojima su se održavale VIP pedofilske orgije nalaze se u blizini britanskog parlamenta. Elm Guest House je bio pansion u jugoistočnom Londonu, 80-tih poznat kao bordel. Pansion je bio dobro opremljen, saune i konferencijska dvorana koja je služila i za snimanje zlostavljanja. Fotografije i video uradci su preprodavane na crnom tržištu pedofila i za ucjenu političara i drugih ‘važnih’ osoba.

Elm Guest House i Dolphin Square - mjesta na kojima su se održavale VIP pedofilske orgije.

Elm Guest House i Dolphin Square – mjesta na kojima su se održavale VIP pedofilske orgije.

Iako su optužbe protiv nekih poznatih osoba i političara već dugo poznate policiji kojoj su prije 30-tak godina dostavljena izvješća koja dokazuju umiješanost visoko pozicioniranih dužnosnika, pa čak i članova tadašnje britanske vlade, godinama se ništa nije poduzimalo i očito se radi o namjernom zataškavanju pripadnika britanskog političkog vrha, u što je bila umiješana i britanska obavještajna služba za unutarnje poslove.

Nakon smrti televizijskog voditelja Jimmyja Savilea 2011. počelo je polako izlaziti na površinu duboka i široka pedofilska močvara u Velikoj Britaniji. 2012. konačno je pokrenuta velika istraga o pedofilskim zločinima, zbog čega je formirana specijalna policijska komisija od 40 istražitelja koja još uvijek djeluje i istražuje ove događaje. Nakon smrti Jimmy Savilea počelo se otkrivati još više strahovitih pedofilskih zločina, nakon čega su se počele javljati i mnoge žrtve i svjedoci tih događaja.

Jimmy Saville je umro 29.10.2011. Svjetski poznata estradna zvijezda koja je smatrana velikim dobročiniteljem. Iako su i za vrijeme njegovog života otkriveni mnogobrojni njegovi seksualni zločini no nikada nije bio za njih i službeno optužen.

Jimmy Savile je umro 29.10.2011. Svjetski poznata estradna zvijezda koja je smatrana velikim dobročiniteljem. Iako su i za vrijeme njegovog života otkriveni mnogobrojni njegovi seksualni zločini no nikada nije bio za njih i službeno optužen.

Trenutna istraga najviše se bavi zlostavljanjima koja su se 80-ih godina masovno događala u hotelskom pansionu Elm Guest House i Dolphin Square. Glavni svjedok britanske policije je čovjek kojemu je zaštićen identitet te su ga prozvali „Nick“. „Nick” je imao samo 11 godina kada je prvi puta seksualno zlostavljan u kompleksu Dolphin Square, a njegova su se zlostavljanja događala na seksualnim zabavama pedofila. Prema svjedočenjima žrtava, dječake se spceijalnom limuzinom za tu svrhu skrivećki odvodilo u pansion i kompleks gdje su ih čekali pedofili, zastupnici u parlamentu, pa čak i članovi britanske vlade.

vishal mehrotra

8-godišnji Vishal Mehrotra smatra se da je 80-tih nestao u blizini Elm Guest House, uhvaćen u pedofilsku mrežu kojoj nema kraja.

Jedan od tih dječaka je i Peter Hatton Bornshin koji se ubio šest dana nakon svog 28 rođendana. Njegova strašna životna priča je započela kad je njegov otac poginuo u automobilskoj nesreći dok je Peter još uvijek bio beba. Postao je siroče kad se njegova majka bacila ispred vlaka. Njegov očuh ga je nakon toga predao socijalnoj službi. I tako je Peter završio u Grafton Close, domu za djecu koje je vodilo Richmond Borough vijeće u južno-zapadnom Londonu. Može li tragedija biti veća?

Peter Hatton-Bornshin

Peter Hatton-Bornshin i njegov zlostavljač svećenik Tony McSweeney kojeg se povezuje s Elm Guest House.

Neko vrijeme je bio pacijent u Broadmooru, bolnici za mentalne bolesnike. Patio je od poremećaja osobnosti. Njegov socijalni savjetnik je rekao da ne smatra Petera opasnim za društvo, njegovi psihički problemi su najvećim dijelom rezultat seksualnog zlostavljanja koje je pretrpio dok je bio dijete. Uz njegovo tijelo bilo je objašnjenje da ne želi da se dogodi da izgubi kontrolu i njegove nasilne fantazije prema ženama postanu žive i stvarne. I na kraju je dodao: „Platiti će mi ti gadovi!“

Devetnaest godina nakon njegove smrti, policija je ponovo otvorila ovaj slučaj jer se lista zlostavljanih žrtava od strane ovog VIP pedofilskog kruga samo povećava.

U ovoj velikoj pedofilskoj mreži počinitelji su bili zaštićeni, a žrtve nisu imale nikakve šanse da se izvuku jer su bile zatrašivane na sve moguće načine. Mnoge su žrtve i ubijene tijekom tog vremena. Vjeruju se da je čak preko 200 nestale djece u tom vremenu. Nikada se ništa nije poduzimalo jer nitko od žrtava njih nije imao hrabrosti ovo prijaviti.

O Jimmy Savilu i njegovim zločinima no i povezanosti s kraljevskom kućomsmo već pisali ovdje. O njegovoj dobroti se pisalo naveliko a 1990. godine je dobio i najviše britansko odlikovanje. Proglašen vitezom britanskog imperija i uz titulu ‘sir’ mogao je raditi što god je htio. Iako se i u to vrijeme naveliko govorilo o njegovim pedofilskim sklonostima. Tek nakon njegove smrti počelo se otkrivati kakav je bio monstrum. Stotine dječaka je progovorilo o njegovim zločinima. Povezuje ga se i s bolnicom Broadmoor u kojoj je zlostavljao psihički bolesne osobe.

U jutro 29.3.1971. Claire McAlpine je počinila samoubojstvo. Na njenom noćnom ormariću je stajao dnevnik u kojem je pisala o mnogobrojnim estra

U jutro 29.ožujka 1971. godine Claire McAlpine je počinila samoubojstvo. Na njenom noćnom ormariću je stajao dnevnik u kojem je pisala o mnogobrojnim estradnim zvijezdama koje su je iskoristile na sve moguće načine, jedan od njih je bio i Jimmy.

Iako je Savile umro nekažnjen, dvojica nekadašnjih voditelja BBC-a Rolf Harris i Stuart Hall, su također bili osumnjičeni za zlostavljanja ova dvojica su kasnije ipak optuženi i kažnjeni na dugogodišnje zatvorske kazne. Nakon toga su se  počele širiti i na političke krugove. Cyril Smith je bio uvaženi zastupnik britanskog parlamenta i dugogodišnji Savileov prijatelj. 2012. policija u Manchesteru je objavila da postoje brojni dokazi protiv Smitha koji ga teško terete – preko 100 slučajeva zlostavljnih dječaka, no prekasno, Cyril Smith je već preminuo u dobi od 82 godine.

cyril

Obojica su zlostavljala djecu iz domova, nagrađeni titulom “sir”, obožavali svoju mame i umrli prije nego što su ih stigli osuditi. Nadamo se da ih je kazna ipak stigla.

Nakon Smitha, istraga se samo širila. Krajem 2015-te godine nekoliko bivših žrtava svjedočilo je o umiješanosti  političara i policije o pedofilskom krugu  prije tridesetak godina i iznijelo detalje o ubojstvima djece za vrijeme pedofilskih zločina.

Fred Talbot, Gary Glitter, Jimmy Savile, Rolf Harris, Stuart Hall, Max Clifford – operacija “Hydrant” u kojoj se istraživalo i ove seksualne predatore.

Geoffrey Dickens (zastupnik britanskog parlamenta) je samostalno napravio istragu u kojoj je pronašao mnoge informacije o VIP pedofilskom krugu te je svu dokumentaciju predao Leonu Brittanu (tadašnjem ministru unutrašnjih poslova) uvjeren da će istraga biti pokrenuta. Leon Brittan, za kojeg je poslije otkriveno da je i sam pedofil, predmet je samo sakrio a od istrage nije bilo ništa. 2015. godine Brittan je ispitivan od strane policije vezano uz optužbe da je još davno 1967. godine zlostavljao maloljetnika. Svoju dužnost je obnašao do 1985. godine, a nakon toga je postao član Europske komisije zadužene za trgovinu i vanjske poslove, institucije u kojoj je 1995. godine postao i potpredsjednik. Carol Kasir, upraviteljica Elm Guest Housa koja je iznenada umrla pod neobičnim okolnostima od prekomjerne doze inzulina sačuvala je stotine fotografija pedofilskih zločina Leona Brittana.

leon

Leona Britanna su, između ostaloga, istraživali zbog silovanja dječaka, sudjelovanja u premlaćivanju dječaka i sudjelovanja u snimanju pedofilskih orgija.

Problem, možda, leži tome da je od 70-ih pa nadalje u UK vladao podosta liberalan odnos prema pedofilima. Između 1974. i 1984. sasvim je legalno postojala pedofilska organizacija „Paedophile Information Exchange“ u kojoj su se pedofili otvoreno i javno zalagali da se dobna granica za dopuštene spolne odnose spusti ispod 18 godina. Propaganda im je bila „kid lib“, skraćeno od „kids liberation“, što znači „oslobađanje djece“. Ovakih organizacija se tada moglo naći i po drugim europskim državama kao što su Nizozemska, Njemačka, Francuska.

Jedan svjedok, koji je tada bio dječak i žrtva zlostavljanja, ispričao je u britanskim medijima kako su ga tada kao dječaka odveli na zabavu na kojoj je bilo 12 osoba i još nekoliko maloljetne djece. Na zabavi su im se prvo prikazivali porno filmovi a potom su ih i silovali.

Liberalna atmosferi i popustljivosti prema pedofilima u Velikoj je Britaniji je dovela do toga da ništa nije poduzeto ni protiv sir Petera Morrisona, tadašnjeg parlamentarnog tajnika premijerke Margaret Thatcher, koji je više puta bio osumnjičen za zlostavljanje. Krajem 2012-te Rod Richards, bivši zastupnik u parlamentu upleo je već pokojnog Morrisona u pedofilski skandal u Sjevernom Walesu tvrdeći da je Morrison s drugim istaknutim konzervativnim političarima redovito posjećivao domove za nezbrinutu djecu u kojima je u razdoblju između 1974. i 1990. bilo zlostavljano preko 600 djece iz 40 različitih domova za djecu.

Osobni tajnik Margaret Tacher

Osobni tajnik Margaret Thacher sir Peter Morrison, pedofil više puta osumnjičen za zlostavljanje.

List Mirror objavio je izvješće jednog svjedoka koji je početkom osamdesetih godina imao 16 godina i tada je radio na praksi kao butler u kraljevskoj palači Buckingham, te u ljetnoj rezidenciji engleske kraljice u dvorcu Balmoral u Škotskoj. Ispričao je da su ga tada zlostavljali visokopozicionirani političari. Nekoliko tadašnjih radnika dvorca Balmoral posvjedočili su da su u to vrijeme noću čuli zapomaganje i krikove jednog dječaka. Majka tog dječaka već je prije trideset godina poslala pismo spomenutom zastupniku Geoffreyu Dickensu, u kojemu je iznijela što se dogodilo njenom sinu i molila ga za pomoć. Nekoliko mjeseci nakon što je njezin sin počeo raditi u dvorcu Balmoral počele su se događati čudne stvari. Jedan bliski prijatelj dječakove obitelji, koji je tada također radio u kraljevskoj palači Buckingham, rekao je majci i ocu dječaka da im je sin seksualno zlostavljan. Otac zlostavljenog dječaka ispričao je da su maloljetnim dječacima kao što je bio njegov sin, koji su tada radili u dvorcu, nuđeni „velikodušni pokloni”  da bi „zabavljali muškarce“ odnosno visokopozicionirane političare. Dječacima je ponuđeno u zamjenu za šutnju najbolje preporuke i obećanje namještenja kod imućnih i bogatih obitelji u inozemstvu.

mi

Sir Peter Hayman, optužen za zlostavljanje djece

Zastupnik Dickens, koji je umro 1995-te., se čini kao jedan od rijetkih časnih političara u to vrijeme koji je pokušavao razotkriti pedofilske zločine. O njegovim izvješćima Brittan je samo rekao da „nije praktično i nije moguće pokrenuti istragu o tome” te je na taj način sve zataškano.

Svjesni smo da je za većinu čitatelja ovo samo priča koja se događala (i još uvijek događa) negdje daleko i da je to samo hrpa političara, estradnih zvijezda, dužnosnika, no posebno za njih smo pripremili nastavak ovog teksta gdje donosimo pregled potresnih priča zlostavljane djece koja su sada odrasli ljudi, no zauvijek osuđeni na život u agoniji, patnji i strahu. Nadamo se da će ovi šokovi uspjeti probuditi u njima ljudskost koja je već odavno zatrta količinom i dubinom ovih zločina.

I na kraju, donosimo pregled osuđenih VIP pedofila kako bi barem, na trenutak, imali osjećaj da postoji pravda u ovom svijetu:

Konzervativni kandidat na općim izborima, Michael Powell – osuđen i zatvoren na tri godine zbog skidanja ‘hardcore’ dječje pornografije.

Savjetnik konzervativne stranke (Wickbar/Bristol) Roger Talboys – osuđen i zatvoren na šest godina zbog višestrukih seksualnih napada na djecu.

Parlamentarac konzervativne stranke (Billericay) Harvey Proctor – osuđen zbog seksualnih zločina sado-mazohističke prirode protiv dječaka tinejdžera, i prisiljen na ostavku.

Savjetnik konzervativne stranke (Stratford-upon-Avon) Christopher Pilkington – osuđen zbog skidanja ‘hardcore’ dječje pornografije. Upisan u registar seksualnih predatora i prisiljen na ostavku.

Savjetnik konzervativne stranke (Coventry), Peter Stidworthy – osuđen zbog nedoličnog napada na 15-ogodišnjeg dječaka.

Gradonačelnik konzervativne stranke (North Tyneside), Chris Morgan – Prisljen na ostavku nakon što je uhićen dva puta u dva tjedna zbog nedoličnog napada na 15-ogodišnju djevojčicu i zbog sumnje da je skidao dječju pornografiju s Interneta.

Predstavnik konzervativne stranke i menadžer u gradskom vijeću – Douglas Campbell, uhapšen zbog navodnog skidanja dječje pornografije. Trenutno je suspendiran dok policija istražuje slučaj.

Savjetnik konzervativne stranke (Folkestone) Robert Richdale – optužen za četiri seksualna napada na djevojčice.

Savjetnik u laburističkoj stranci (Newton Aycliffe) Martin Locklyn – optužen i zatvoren na 15 godina zbog seksualnog zlostavljanja tri 14-ogodišnja dječaka.

Savjetnik u laburističkoj stranci (North Lincolnshire) David Spooner – optužen i zatvoren na jednu godinu zbog masturbiranja ispred dva dječaka.

Gradonačelnik u laburističkoj stranci (Westhoughton/Lancashire) Nicholas Green – optužen i zatvoren na 10 godina zbog tri silovanja i 13 nedoličnih napada na male djevojčice između šest i deset godina.

Aktivist u laburističkoj stranci Mark Tann – nedavno je dobio kaznu od 15 godina zatvora zbog silovanja 4-ogodišnje djevojčice u dva navrata.

Aktivist u laburističkoj stranci i serijski zlostavljač djece Mark Trotter, koji je umro od AIDS prije nego što su ga stigli osuditi.

Savjetnik u laburističkoj stranci (Manchester), George Harding – optužen za nedoličan napad na djevojčicu od 12 godina.

Pored svih tih zločina seksualne, fizičke, psihičke i emocionalne prirode, pored svih ubojstava nevine djece, ratnih razaranja, neimaštine, otjerane djece iz njihovih domova koliko uopće preostaje djece koja žive ‘normalnim’ životom? I, kakva nas budućnost čeka ako se u sadašnjosti ponašamo tako prema našoj djeci koja će jednog dana nastaviti ‘graditi’ ovaj svijet?

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Inside the house of horrors: Revealed in chilling detail, how a boy taken to infamous gay brothel gave name of a senior politician he said abused him there to the police – who left the MP’s name OUT of their report

Timebomb at Elm Guest House: Pop stars, a bishop and a top politician appear on a list seized by police investigating child abuse at the London hotel in the 1980s

Police reveal scale of Elm Guest House investigation into alleged paedophile ring

Revealed: Face of boy abused in Elm House scandal as Catholic priest and head of boys’ home are arrested

Elm Guest House child abuse scandal

Richard Kerr: I was trafficked from Kincora boys home to be abused by a ring of VIPs in London

Detectives believe allegations that children were abused and terrorised by establishment figures over 30 years ago – but important evidence remains lacking

PEDOFILSKA CIVILIZACIJA: Tko će zaštititi našu djecu?

Leon Brittan Videoed at Paedo Orgy

Pedofilija je poremećaj, a ne zločin?

Operation Fairbank – Non Recent Allegations of Child Abuse

Operation Midland: who are the nine people accused of being part of a ‘VIP paedophile ring’?

UK ‘Establishment’: Unmasking psychopathic faces – Pedophilia and murder in VERY high places

Jimmy Savile

Westminster pedophile ring may have murdered my 8yo son’ – ex-magistrate

Special report: A 15-year-old who killed herself after leaving a diary naming DJs as abusers. Disturbing questions about John Peel. So how many stars WERE involved?

Revealed: Face of boy abused in Elm House scandal as Catholic priest and head of boys’ home are arrested

1,400 investigated in child sex abuse inquiry, including politicians

Rolf Harris guilty: but what has Operation Yewtree really taught us about sexual abuse?

Fred Talbot guilty of abuse charges

Glitter will die behind bars: Final shaming of glam rocker found guilty of sex with 12-year-old girl

Paedophile presenter Stuart Hall released from prison after serving half of five-year sentence

British celebrities and politicians among over 1,400 suspected in child-sex-abuse scandal

How did the pro-paedophile group PIE exist openly for 10 years?

Who is on the Tory Paedophile list?

‘MI6 chief and shamed diplomat raped me’ claims alleged victim of VIP paedophile abuse ring

Did PM Tony Blair cover up paedophile scandal? List of child sex offenders in British government

MP’s – Is Any Child Safe? Check this list out. * Updated *