PRIZMA DRUŠTVA

33 milijuna Amerikanaca mlađih od 50 godina koristi pelene za odrasle!

Autor: Ljubica Šaran

Da je naše društvo već godinama u “banani” jasno je svima koji su upoznati s ponerizacijom i patokracijom, no čini se da iz SAD ponovno dolaze trendovi koji bi nas i te kako trebali zabrinuti, naime 65 milijuna Amerikanaca koristi pelene za odrasle, što znači da se uskoro prodavati više pelena za odrasle negoli za bebe. Nemojte misliti da je riječ o starima i nemoćnima, više od polovice korisnika je mlađe od 50 godina. 

Jedna od tri građanke i građana Amerike ima problema s kontrolom mokraćnog mjehura, u 80% slučajeva je riječ o ženama. Prema podacima Urology Care Foundation, takva poražavajuća stanja nastaju nakon trudnoće, porođaja, dobivanja dijabetesa, pretilosti i tako dalje. Klinika Mayo, navodi kako je urinarna inkontinencija prije bila gotovo isključivo problem starijih i nepokretnih ljudi, no danas ona postaje žarišni problem populacije mlađe od 50 godina. Klinika Mayo je također navela kako se točne brojke urinarne inkontinencije ne mogu znati jer se mnogi Amerikanci i Amerikanke srame svog problema.

Pelene za odrasle su "seksi". Još jedna glupost u koju nas žele uvjeriti Ameri.

Pelene za odrasle su “seksi”. Još jedna glupost u koju nas žele uvjeriti Ameri.

Što to govori o stanju današnjeg “modernog” društva, naročito ako znamo da 33 milijuna relativno mladih Amerikanki i Amerikanaca mora svakodnevno nositi pelene jer bi se inače pomokrili po sebi?

Bloomberg Business je ukazao na još jedan zabrinjavajući podatak, naime očekuje se kako će od 2015. do 2020. potražnja za pelenama za odrasle narasti za 48% dok će potražnja pelena za bebe narasti tek za 2,6%. Dakle, već danas je prodaja pelena za bebe i pelena za odrasle gotovo jednaka, a u bliskoj budućnosti će se ta razlika drastično povećati, kako zbog pada nataliteta i starenja Amerikanaca, tako zbog sve veće boležljivosti ljudi.

U različitim studijama koje su se objavile u zadnjih 60 godina, postaje očigledno kako naš IQ s godinama pada. Kako je takvo što moguće u informacijskoj eri?

U različitim studijama koje su se objavile u zadnjih 60 godina, postaje očigledno kako naš IQ s godinama pada. Kako je takvo što moguće u informacijskoj eri?

Američka nacija, jednako kao i sve nacije Prvog svijeta, postaju sve starije, nesposobnije uz konstantni pad inteligencije i kognitivnih sposobnosti.

Gotovo se bojimo da živimo u nekom uvrnutom svijetu u kojemu bi američka i naša budućnost mogla nalikovati kombinaciji Orwellijanske distopije i filma “Idiocracy” (Idioti budućnosti) iz 2006. godine.

Amerikanci ne bi bili Amerikanci, da odmah nisu “namirisali” sigurno zaradu na tuđem problemu, naime vodeći proizvođači pelena za odrasle, poput Kimberly-Clarka i Procter & Gamblea su odmah prihvatili novu strategiju reklamiranja spomenutih proizvoda kako bi osigurali da nečiji sram i nelagodu pretvore u siguran dotok novca.

U sljedećem videu koji možete pogledati ovdje vidite reklamu Kimberly-Clark pod nazivom (fakat kao iz filma Idioti budućnosti) “Skidamo hlače za vas”.

Iako nam sve ovo može biti smiješno, tužno ili tragi-komično, budite sigurni da će se ovaj trend uskoro raširiti po cijelom svijetu, kao i sve što se do sada “izvezlo” iz zemlje ponosnih i slobodnih ljudi, točnije iz “Sjedinjenih Narcističkih Država”. U budućnosti problem mokraćne inkontinencije se neće liječiti, kako bi zarada bila sigurna. Osim toga, ako znamo da kod nas 10-12% žena pati od istog problema, tada je zarada s prodajom pelena za odrasle sigurna, samo treba pokrenuti aktivnu reklamnu kampanju uz kondicioniranje potencijalnih kupaca i to je to.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvori:

Adult diaper sales will soon overtake baby diaper sales: What does this say about our world?

Adult Diapers Selling To Young Adults, Market Expected To Explode (Video)

Depend® Employees Drop Their Pants (And the Beat) For Underwareness*

The Adult Diaper Market Is About to Take Off

Adult Diapers Are About to Outsell Baby Diapers for the First Time, So Let’s Make It Hip and Trendy!

Idioti budućnosti

Truth is stranger than fiction dept: ‘Idiocracy’ has become a documentary – screenwriter Etan Cohen