PRIZMA DRUŠTVA

Camerone, ne vraćaj se!

Autor: Ljubica Šaran

Više od 28 tisuća Britanaca je potpisalo peticiju s kojom se zahtjeva zabrana ulaska britanskog premijera Davida Camerona u zemlju jer predstavlja “jasnu i direktnu prijetnju” po državu i njene građane. 

Jedini način da se čuje glas naroda su peticije. Ova je posebno interesantna jer pokazuje koliko se Britancima "smrklo".

Jedini način da se čuje glas naroda su peticije. Ova je posebno interesantno jer pokazuje koliko se Britancima “smrklo”.

Nakon što su David Cameron i njegova žena odlučili provesti svoje uskršnje praznike na Lanzarotu, jednom od Kanarskih otoka, nezadovoljni Britanci su brže bolje organizirali peticiju s kojom bi se zabranio povratak premijera u zemlju, a sve s premisom kako njegova vladavina ne vodi Britance u dobrom pravcu. U peticiji koja je adresirana ministrici unutrašnjih poslova Theresi May stoji sljedeće objašnjenje:

“David Cameron predstavlja jasnu i direktnu prijetnju u kratkoročnim, srednjoročnim i dugoročnim terminima, jer je njegova vladavina protivna interesima naše zemlje. Zbog toga bi Ujedinjeno Kraljevstvo trebalo uspostaviti kratkoročnu zabranu povratka u Britaniju nakon što se završi njegov odmor na Lanzarotu.”

U trenutku pisanja ovog teksta, peticiju je potpisalo 28.332 građana Britanije, a cilj za peticiju je 35 tisuća potpisa.

Cameron veća prijetnja od terorista.

Cameron veća prijetnja od terorista.

Neki su građani komentirali ispod peticije kako je Cameron veća prijetnja po Ujedinjeno kraljevstvo negoli bilo koja teroristička organizacija.

Pametan zaključak.

Pametan zaključak.

Jedan od komentara smatra kako ekstremiste treba držati van Britanije.

Novinarka s osjećajem za pravdu, neprocjenjivo!

Novinarka s osjećajem za pravdu, neprocjenjivo!

Peticiju je pokrenula neovisna novinarka Kerry-Anne Mendoza, koja je do 2011. bila konzultant u bankarskom sektoru, a nakon što je uvidjela strahovite povrede ljudskih prava i demokracije u državi, pridružila se pokretu Occupy. Mendoza se najviše protivi programu štednje, smatrajući da uskraćivanjem radničkih i građanskih prava, ukidanja beneficija, smanjenjem ulaganja i javnih radova, država stvara negativne trendove koji direktno utječu na smanjenje potrošnje i nestanak srednjeg sloja. Ova novinarka je također upozoravala kako trenutačna vlada namjerno stvara sve veće razlike između bogatih i siromašnih te zastupa interese najvećih kompanija i banaka, što je protustavno jer bi sve demokratske izabrane vlade morale raditi u interesu vlastita naroda.

David Cameron je prije nepunih mjesec dana zamolio sve građana i građanke Britanije da ne odlaze van zemlje za uskršnje praznike, već da praznike provedu na sjeveru zemlje kako bi pomogli oporavak ekonomije i financijski ojačali područja koja su pretrpjela najviše štete tijekom nedavnih poplava. Koliko je Cameron licemjeran najbolje pokazuje činjenica da se on sam nije pridržavao onoga što je preporučio svom vlastitom narodu.

Peticija za izglasavanje nepovjerenja.

Peticija za izglasavanje nepovjerenja.

Ne zaboravimo kako je početkom 2016. zaključena peticija o pokretanju nepovjerenja Cameronu u Donjem domu Parlamenta, do siječnja 2016. prikupljeno je gotovo 200 tisuća glasova. Možda je ova zadnja peticija samo pokazatelj kako se Britancima “prelila čaša”.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Danger to humanity and pigs: Petition to ban Cameron from re-entering UK receives over 23k signatures

Petition to ban ‘dangerous’ Cameron from re-entering UK receives over 23k signatures

Vote no confidence in David Cameron

20,000 Brits Sign Petition to Ban Cameron from Re-entering UK

There’s a petition to stop David Cameron re-entering the country

Ban David Cameron From Re-Entering The UK