PONERIZACIJA DRUŠTVA

Iživljavanje nad traumatiziranim sirijskim dječakom

Autor: Ljubica Šaran

Pogledamo li snimku istanbulskog dječjeg igrališta na kojoj se vidi kako odrasli muškarac straši sirijskog dječaka sa zračnim napadom, zapitali bi se, gdje su nestali plemeniti ljudski osjećaji i smije li se itko tako poigravati i iživljavati s djecom, naročito onom koja su morala pobjeći iz vlastite zemlje nakon što su proživjela strahote?

Nevina žrtva "ljudi" bez duše.

Nevina žrtva “ljudi” bez duše.

Snimka navodne “prvoaprilske šale” je pokrenula val nezadovoljstva po društvenim mrežama jer u normalnom i humanom svijetu, nikome ne bi palo na pamet da se tako okrutno poigrava s malenim djetetom. Na istoj se vidi kako maleni dječak sjedi, za sunčanog dana, na igralištu usred Istanbula te mu prilazi odrasli muškarac, koji na arapskom viče kako slijedi bombardiranje te da se mora skriti jer se čuju nadolazeći vojni zrakoplovi.

Zašto bi itko želio strašiti maleno dijete?

Zašto bi itko želio strašiti maleno dijete?

Kako otkrivaju same “šaljivđije” žrtva je sirijski dječak izbjeglica, koji nakon upozorenja bezglavo juri u pokušaju pronalaska sigurnog skloništa. Za vrijeme snimanja čuje se smijeh snimatelja.

Bismo li dozvolili takvo što da je u pitanju naše dijete?

Bismo li dozvolili takvo što da je u pitanju naše dijete?

Očigledno je da je dijete već traumatizirano jer bez razmišljanja traži zaklon, čak i dok se snimatelj smije. Sama činjenica da je riječ o djetetu koje je pobjeglo iz ratom uništene Sirije bi trebala upaliti sve alarme, no čini se da “šaljivđijama” nije nimalo stalo do nečijeg mentalnog zdravlja, a još manje ih je bila briga da se iživljavaju na malenom djetetu.

Gdje su nestali plemeniti ljudski osjećaji? Na slivi vidite sirijskog dječaka koji se pokušava skriti od navodnog zračnog napada.

Gdje su nestali plemeniti ljudski osjećaji? Na slici vidite sirijskog dječaka koji se pokušava skriti od navodnog zračnog napada.

Ova bolesna “šala” samo ukazuje na stanje današnjeg društva, naročito ako znamo da je tijekom 2015. na tlu Europe nestalo preko 10 tisuća sirijske djece, od toga je samo na tlu Italije nestalo 5000. Sumnja se da su nesretna djeca završila kao seksualno roblje te da su ubijena zbog preprodaje organa.

Ako na djeci leži budućnost svijeta, kakav će to biti svijet u kojemu se već sada djeca muče i ubijaju i ako se s njima “šali” na potpuno nehuman način?

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvor:

Man makes fun of Syrian refugee boy at Istanbul playground, ‘alerting’ him of ‘airstrike’ (VIDEO)

Sick April Fools’ prank sees ‘Syrian refugee child told plane is bomber about to carry out airstrike

Shocking video shows Turkish men mocking Syrian boy in a playground and telling him a bomber is about to launch an airstrike right above him

10,000 refugee children are missing, says Europol

Missing refugee children abused by organ mafia