SVIJET POD LUPOM

Štakor u McDonald’su i “tuđa” krivica

Autor: Ljubica Šaran

Godinama se raspravlja o kakvoći hrane, higijeni i uvjetima rada u McDonald’su, no svaki put ova svjetski poznata franšiza za svoje probleme okrivi druge organizacija i ljude ili pak, jednostavno ignorira katastrofalne nalaze. Ovaj put je na redu snimka štakora koji se gosti dodacima za jogurte u rashladnoj vitrini McDonald’sa u Tajlandu. 

Za ovo McDonald's "nije kriv" već su "krivi prljavi" susjedi. Kakav je to međunarodni div brze hrane ako nije u stanju priznati vlastitu krivicu?

Za ovo McDonald’s “nije kriv” već su “krivi prljavi” susjedi. Kakav je to međunarodni div brze hrane ako nije u stanju priznati vlastitu krivicu?

Nakon što je jedan od korisnika Mekićevih delicija u Tajlandu snimio veselog štakora kako se gosti sa slatkim dodacima za jogurte u Hat Yaiju, McDonald’s se ispričao javnosti, no također je za svoje probleme okrivio druge. Naime, objava videa sa štakorom je u roku od nekoliko sati postala viralna, ponajviše su je prenijeli korisnici društvenih mreža, a nakon toga najčitanije stranice. Pa ipak čelništvo ovog lanca fasta fooda se nije dalo smesti niti preuzeti odgovornost za higijenske propuste i sramotu koju je snimka nanijela njihovoj kompaniji. U biti, vlasnici tajlandske franšize Mekića u tajlandskoj provinciji Songkhla su okrivili “prljave susjede za najezdu kukaca i štakora, kako s ulica, tako i iz kanalizacije”.

Glasnogovornik lokalnog McDonald’sa je za medije izjavio sljedeće:

“Naša tvrtka je provjerila nadzorne kamere te je otkrila kako je štakor zaista bio u našem restoranu. Tvrtka je odmah očistila svu opremu i svaki djelić restorana, naročito rashladnu vitrinu s dodacima za dezerte. Ovaj McDonald’s se nalazi u ulici koja ima brojne ulične prodavače i velike odvode kanalizacije, te su takvi prodavači krivi za najezdu insekata i štakora. Mi ćemo se konzultirati s vlasnicima kako bi se otarasili nametnika”.

Krajem prošle godine u Meksiku je objavljena fotografija štakorske glave u hamburgeru, koju je klijent MecDonald’sa dobio kao “prilog” u njegovoj narudžbi. Iako je ovaj fast food naveo kako će tužiti vlasnika fotografije jer “štakorska glava nikad nije termički obrađena”, nakon toga je vijest nestala iz medija. Iskreno rečeno sumnjamo da vlasnici te franšize ne bi iskoristili priliku da se medijima pohvale kako su se obračunali s lažljivcem koji vrijeđa njihovu respektabilnu ustanovu, te se pitamo nisu li štakori češća pojava u Mekiću, negoli mi to možemo zaključiti?

Pogledajmo spornu snimku iz Tajlanda.

Kako god bilo, i te kako bismo trebali razmisliti o hranjenju u takvim ustanovama, naročito, ako one nisu u stanju kontrolirati najezde štakora, ta ako za očigledne stvari krive druge.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvori:

Huge rat filmed gorging on yogurt toppings at McDonald’s restaurant

Fro no! Fat rat spotted gorging on yogurt toppings in McDonald’s (VIDEO)

Thailand: McDonald’s apologizes over rat sighting at Hat Yai outlet

Would you like fries with that? Huge rat filmed gorging on yogurt toppings at a McDonald’s restaurant in Thailand