BORBA PROTIV PEDOFILIJE

SUDSKA PRESUDA: Prisilni oralni seks nije silovanje, ako se žrtva onesvijesti od alkohola!

Autor: Ljubica Šaran

Američko pravosuđe sve više pokazuje znakove potpunog ludila i psihopatije, jedan od takvih primjera je odluka suda u Oklahomi s kojom se silovanjem ne smatra čin prisilnog oralnog seska, dok je žrtva u nesvijesti od alkohola. 

Nakon što je porota suda u Oklahomi jednoglasno donijela presudu kako silovatelj nije osoba koja je prisilila onesviještenu i alkoholiziranu žrtvu na oralni seks, u javnosti se proširio val nezadovoljstva i prosvjeda. Ne smijemo zaboraviti da američki sudovi kopiraju odluke, bez presedana, te se s ovakvim presudama otvaraju vrata za dalje oslobađanje silovatelja koji su počinili zločin nad onesviještenim i alkoholiziranim žrtvama.

Pravni eksperti i odvjetnici žrtve smatraju da je odluka suda dio veće i puno više uznemirajavuće slike i stanja u kojem se nalazi američko pravosuđe. Naime, u zadnjih nekoliko godina ponerizacija američkog pravosuđa se sve više uočava, a oslobađajuće presude dobivaju pojedinci i tvrtke koje su počinile strašna zlodjela koja se ne bi mogla tolerirati u drugim dijelovima svijeta.

Što se tiče samog slučaja u Oklahomi, ako uzmemo u obzir sve jadnije i blaže osude silovatelja, rekli bismo kako psihopate zakonodavci i suci naturaju ideju da je ‘silovanje’ radnja na koju je žrtva, na ovakav ili onakav, način pristala, čak i ako se nije mogla braniti tijekom samog seksualnog napada.

Ovaj slučaj je odvratan i po tome što je silovatelj 17-to godišnjak koji je napio 16-to godišnju djevojčicu, nakon čega je grubo oralno napastvovao. Nakon toga ju je napadač u nesvijesti, odveo do bakine kuće. Obitelj žrtve je djevojčicu u nesvijesti odnijela u bolnicu, a liječnici su otkrili tragove sjemena na njenim bedrima i u ustima. DNK testovi su potvrdili identitet silovatelja.

Djevojčica se probudila iz nesvijesti dok su liječnici pravili testove o mogućem seksualnom napadu.

Napadač je tvrdio kako je djevojčica dala pristanak za oralni seks. Djevojčica je tvrdila da se ne sjeća ničega nakon uzimanja alkohola. Zbog toga su tužitelji okruga Tulsa u Oklahomi i pokrenuli tužnu protiv 17-to godišnjaka za prisilnu oralnu sodomiju.

Prvo je okružni sudac odbio prihvatiti slučaj, s tvrdnjom kako se zakon ne odnosi na žrtvu koja je bila onesposobljena zbog alkohola. Tu odluku je potvrdila i prizivna porota i to s jednoglasnom odlukom. Djevojčica, je po njima, sama kriva što je silovana jer je pila alkohol.

Interesantno je da je sudac koristio “rupu u zakonu” iz doba “Divljeg zapada” te su pravni eksperti zaključili da je zakon, na koji se poziva sudac, u najmanju ruku arhaičan. Isti su priznali da zakoni Oklahome pokazuju koliko se ide na ruku zločincima koji potiču obiteljsko nasilje, silovanja i pedofiliju. Drugim riječima, ovakav slučaj omogućava silovateljima i pedofilima da iskorištavaju svoje žrtve nakon što ih dobro napiju. Čak što više, u ovom trenutku, se na sudovima diljem Oklahome silovatelji brane upravo uz pomoć “arhaične rupe u zakonu” koja alkoholizirane žrtve smatra odgovornima za zlo koje im se nanosi.

Najtužnije od svega je što su odvjetnici silovane djevojčice zaključili kako ona nije mogla dati ama baš nikakav pristanak na seks jer je bila u potpunoj nesvijesti, no čini se da su zakoni u SAD-u daleko od pravde i poštenja, te da ovakvih ogavnih slučajeva “pravosuđa” možemo očekivati i u bliskoj budućnosti.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvori:

Unbelievable! Oklahoma court rules that forced oral sex is not rape if victim is unconscious from drinking

Oklahoma court: oral sex is not rape if victim is unconscious from drinking

Oklahoma court rules that forced oral sex is not rape if victim is unconscious from drinking