NLO I NEOBJAŠNJIVE SNIMKE I SLIKE

Interesantne snimke neidentificiranih letećih objekata

Autor: Ljubica Šaran

Jedan od pozitivnih učinaka moderne digitalizacije je taj što većina ljudi ima poprilično dobre kamere na svojim pametnim telefonima s kojima u “tren oka” mogu snimiti raznorazne događaje. Neki od takvih događaja su poprilično misteriozni, no moderni znanstvenici ih izbjegavaju pod svaku cijenu jer ortodoksne znanstvene organizacije smatraju kako je riječ o nebulozama koje ne zaslužuju njihovo vrijeme i energiju. Jesu li takvi u pravu prosudite sami. 

U ovom tekstu ćete vidjeti tri snimke NLO-a koje je prenio znameniti Sott. Signs of the Times i njegova hrvatska inačica, imaju naše puno povjerenje jer njihovi urednici prilaze dostupnim informacijama na način kako bi to trebali činiti znanstvenici i hvale vrijedni istraživači. Želite li više saznati o vrijednostima Sott-a, pročitajte tekst pod nazivom “Zašto je “Signs of the Times” najobjektivniji news portal na svijetu?”, a mi krećemo dalje s našom današnjom temom.

Prva snimka nam dolazi iz Meksika, naime početkom svibnja je snimljeno nešto, što su mnogi nazvali “svjetleća plastična vreća” pa ipak, istraživači poput Scott C Waringa iz UFO Sightings Daily, smatraju kako je prikaz puno više od trivijalnog objašnjenja:

“Ne događa se često da se NLO-i kreću poput žive i dišuće životinje, pa ipak, ovo je jedna takva snimka”.

Nigel Watson, autor UFO Investigations Manual, tvrdi kako ideja “živih kreatura” koje “plivaju” po našem nebu, nije nimalo nova. Watson je rekao sljedeće:

“Nepoznate, svjetleće stvari ili bića, su često viđene, ponekad u samoj blizini Zemlje, a ponekad visoko na nebu. Moguće je da su neke od ovih stvari živući entiteti koji nekada dolaze iz nečega sasvim drugoga.”

Istraživač NLO-a Trevor Constable i pionir fotografiranja misterioznih letećih objekata je tijekom 60-tih godina XX. vijeka koristio infracrvenu kameru s kojom je snimio “objekte” nalik ovome koje vam prikazujemo u sljedećoj snimci. On je smatrao kako su u pitanju živa bića koja obitavaju na našem nebu, također je smatra da ista postaju vidljiva kako se približavaju Zemlji te da ista znaju ispaliti munje “kako bi se obranila”.

Druga snimka je napravljena krajem travnja u Brazilu. Interesantno je kako se NLO pojavio u neposrednoj blizini olujnog oblaka s munjama. Isprva se čini kako nepoznati leteći objekat stoji mirno pored prijetećeg oblaka dok munje sijevanju u njegovoj pozadini, da bi na na koncu isti izblijedio ili nestao u oblaku.

Ovaj video snimak je u kratkom roku pregledalo više od 243 tisuće gledatelja, a u jednom komentaru stoji:

“Veza između NLO-a i munja, svakoga dana postaje sve snažnija”.

Snimatelj ove neobične pojave je zaključio sljedećim riječima:

“Ovu snimku sam napravio ispred prijateljeve kuće u Belo Horizonteu kada nas je zadesila “jeziva” oluja koja je dolazila iz pravca juga. Nemam objašnjenje o čemu se radi. No definitivno nije riječ o okruglim munjama koje ne traju toliko dugo, osim toga jasno se vidi kako objekt neko vrijeme nepomično stoji na nebu”.

Treća snimka nam dolazi iz neposredne blizine Las Vegasa, točnije iz predjela kanjona Red Rock. Usudili bi se reći kako je ovo najtipičnija pojava NLO-a nad američkim srednjim zapadom. Pa ipak nema zvaničnog objašnjenja u što gledamo i zbog čega se takve pojave sve češće viđaju.

Snimka je napravljena 12.04.2016. za vrijeme mirne noći, bez ikakvih munja i olujnih oblaka. Ovaj uradak nas ponajviše podsjeća na slučaj snimljen na noćnom nebu Phoenixa zabilježenoga 13.03.1997. Vidite li sličnosti?

Čini se da ćemo na objašnjenje ovakvih slučajeva još morati čekati, no s obzirom na njihov sve veći broj, bilo bi lijepo kada bismo dobili odgovore. Ignoriranjem ovakvih slučajeva se čini kako vlasti i znanost zapravo imaju vlastite ciljeve koji nikako ne služe na njihovu čast, a još manje pomažu u svekolikom osvještavanju i edukaciji javnosti.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvori:

UFO resembling jellyfish seen ‘swimming through the sky’ over Mexico

Living UFO Is Seen ‘Swimming Through The Sky’ Over Mexico