PONERIZACIJA DRUŠTVA

Napuci saudijskog obiteljskog savjetnika o tome kako pravilno udarati svoju ženu

Autor: Ljubica Šaran

Saudijski obiteljski savjetnik je nedavno objavio video snimku u kojoj detaljno objašnjava kako muslimanski muževi pravilno trebaju “tuči” svoje žene, uz naputak da je za takvu rabotu najbolja čačkalica ili rubac, te da su žene uglavnom krive jer su neposlušne te da žele biti ravnopravne svojim muževima. 

Popularan video o pravilnom kažnjavanju žena s tučenjem.

Popularan video o pravilnom islamskom kažnjavanju žena – udaranjem.

Khaled Al-Saqaby obavlja svetu dužnost obiteljskog savjetnika u kraljevini Saudijskoj Arabiji, a razlog za ovaj neobičan video snimak leži u needuciranosti saudijskih muževa kako se pravilno kažnjava njihova supruga.

Al-Saqaby poziva sve muslimanske muževe da ne tuku svoje žene prije nego li isprobaju druge valjanje načine “kažnjavanja” kada ih one isprovociraju, kada su neposlušne i kada, ne daj bože, žele biti ravnopravne sa svojim muževima. Savjetnik napominje kako žene dobivaju batine uglavnom svojom krivicom, a muškarci ih tuku i zbog toga jer su to vidjeli od svojih očeva, te ne znaju kako se drugačije nositi s nevaljalim ženama već da na nju “stave ruku”.

Snimka koju je Al-Saqaby napravio će mnogima nalikovati na neslanu šalu, pa ipak ona je stvarna kao i problem takvog “educiranja” supružnika.

Saudijski obiteljski savjetnik tvrdi da je prvi korak u kažnjavanu žene, informiranje iste o njenim dužnostima i pravima koje joj je postavio Allah. Drugi korak je uskraćivanje intimnih odnosa. Al-Saqaby tvrdi da je to jedan od najgenijalnijih koraka u pravilnom kažnjavanju supruge, te da je najvažnije “okrenuti leđa supruzi kada zajedno legnu na počinak”. Ovaj “savjetnik” također napominje da je ženi puno gore ako muž ostane u istoj sobi kao i ona, a da je pri tom ne dotiče, negoli da se preseli u dugu sobu ili kuću, na koncu samozatjno dodaje kako mu je to rekla (njegova) žena i da mu je navela koliko je takva “kazna” genijalna.

Treća faza discipliniranja je tučenje žene.

Treća faza discipliniranja je udaranje žene.

Na koncu se dolazi do trećeg koraka, fizičke kazne discipliniranja supruge. Gospodin Al-Saqaby napominje kako muž ne smije iskaliti svoj gnjev dok tuče ženu, te dodaje kako žene trebaju znati da je u pitanju disciplinska kazna i da udaranje žena mora biti usklađeno sa Šerijatskim pravom i porukama Allaha.

Savjetnik napominje kako:

“Udaranje se ne smije obavljati sa štapovima za hodanje, već mora biti poput čačkalice ili sewak grančice za čišćenje zubi ili pak s rupcem. Cilj je pokazati kako je žena u krivu te da se ona ne može tako ponašati prema svom mužu.”

Al-Saqaby zaključuje da muškarci ponekad čine pogreške dok tuku svoje žene zbog “pogrešnog odgoja” te da su žene uglavnom same krive jer “žele biti ravnopravne sa svojim muževima i žele raditi iste stvari kao i oni”.

Savjetnik također napominje da postoje situacije u kojima žene namjerno provociraju muževe kako bi dobile batine, te da govore “Ajde, udari me ako si muško”, te da muževi na koncu moraju pokazivati svoju muškost na takav način.

Gotovo je nevjerojatno da jedna “obiteljski savjetnik” preporuča udaranje žena kao disciplinsku mjeru, a još je nevjerojatnije da se isti sablažnjava nad pomisli kako žene “žele biti ravnopravne” s muškarcima i da “žele raditi iste stvari kao muškarci”. S druge strane, njegovo napominjanje kako se žene TREBAJU tući s čačkalicom i rupcem, nije nikakvo opravdanje, već pokazatelj vjerske ponerizacije i duboke pokvarenosti društva koje stvara takve obiteljske savjetnike.

Pogledajmo video:

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvori:

How to discipline your wife: Sick Saudi ‘therapist’ tells men to beat and intimidate women

Saudi family therapist gives advice on ‘how to beat your wife’ – AkademiPortal

Saudi family therapist gives advice on ‘how to beat your wife’

How to ‘discipline’ your wife, Saudi style: Muslim family therapist advises men to ‘beat spouses with a toothpick or handkerchief’ and ‘forsake them in bed’