BORBA PROTIV PEDOFILIJE

Psihopatija na djelu: Snimali silovanje a zatim snimku dijelili na Internetu

Autor: Anamarija Vukojević

Tehnološki napredak čiji smo svakodnevni svjedoci donosi nam pregršt prednosti, no zbog neistraženog područja psihopatologije ono u našem društvu, ovakvom kakvo jest, izgleda da donosi više štete nego koristi. Sve dok društvo ne bude razvilo istinske vrijednosti, dok znanje o svim znanstvenim disciplinama a ne samo onima koje donosi profit, budu dio školskog obrazovanja ne vrijedi nam razvijati tehnologiju nauštrb čovječnosti. Sve dok evolucija ljudskog bića gubi bitku u odnosu na tehnološki napredak, tehnologija, čini se, za nas više je zlo nego dobro. Ovo potvrđuju mnogobrojni slučajevi psihopatskih ličnosti koje Internet koriste kako bi distribuirale svoje opscene i morbidne želje i potrebe.

Nedavno je uhićena 26-ogodišnja Renee Deen iz Beavercreeka, država Ohio zbog navodnog silovanja i snimanja silovanja 10-ogodišnjeg djeteta. Nakon što je snimila svoj čin isti je distribuirala na Internetu.

Nije jasno kad su se dogodila silovanja, no policija je uhitila Renee Deen u utorak nakon što je upozorena na video koji je prikazivao navodni kriminal, izvijestila je WRGT News. Deen je podijelila snimke, očito snimljene na digitalnom uređaju, s nepoznatim brojem ljudi preko svog računala, a treća strana je obavijestila policiju kada je došla do snimke.

26-ogodišnja Renee Deen snimala silovanje djeteta i onda snimku dijelila na Internetu.

26-ogodišnja Renee Deen snimala silovanje djeteta i onda snimku dijelila na Internetu.

Stanovnica, Melissa Williams iz države Ohio, na pitanje o incidentu je odgovorila: “To je vrlo uznemirujuće i ne mogu razumjeti zašto bi to netko takvo nešto uopće i učinio.“

Deen je odvedena u zatvor u Greene County i optužena je za silovanje i podvođenje maloljetnika. Deen može na slobodu uz jamčevinu od 300.000 $, a ako nema sredstava za jamčevinu ostati će iza rešetaka dok njezin predmet ne dođe do suda.

Na pitanje što bi se trebalo dogoditi u slučaju da Deen ostane u zatvoru, Melissa Williams je odgovorila: “Ona treba ozbiljnu psihološku pomoći no i dugogodišnji zatvor, jer se dijete nikada neće oporaviti od onoga što mu se dogodilo.”

Ovo je drugi alarmantan slučaj koji uključuje navodnu snimku silovanja koji se dogodio u Ohio-u u posljednjih tjedan dana. Ranije ovog mjeseca, 18-godišnja Marina Alexeevna Lonina iz Franklin okruga je optužena za korištenje Periscope aplikacije za livestream [uživo prijenos op. prev.] silovanja svoje 17-godišnje prijateljice.

Marina Lonina & Raymond Gates, navodno sudjelovali u silovanju i snimanju maloljetnika, te distribuiranju snimke na Internetu.

Marina Lonina & Raymond Gates, navodno sudjelovali u silovanju i snimanju maloljetnice, te distribuiranju snimke na Internetu.

U tom slučaju, Lonina i njen suradnik 29-ogodišnji Raymond Gates su optuženi za otmicu, seksualno zlostavljanje, zatim dvije točke optužbe za silovanje, i tri točke optužbe za seksualno podvođenje koje uključuje maloljetnike.

Policija je saznala za ovu snimku kad im je Loninina prijateljica javila da je snimku vidjela na Periscopu. Kad su došli na mjesto događaja našli su Gatesa u činu seksualnog zlostavljanja a Loninu kako snima događaj koristeći smartphone i aplikaciju Periscope koja omogućava prijenos snimke uživo. Kad neka osoba počne prikazivati uživo neku snimku, svi pratitelji te osobe dobiju obavijest da je snimka započela. Iako je Lonina optužena i, vjerojatno, ju čeka nekoliko decenija u zatvoru, njena odvjetnica tvrdi da je i sama Lonina bila uhvaćena u Gates-ovu psihopatološku mrežu te da je cijeli događaj snimala kako bi se zaštitila od Gatesa, iako se na snimci jasno može čuti kako se Lonina smije.

Periscope je aplikacija koja korisnicima pruža mogućnost gledanja i prijenosa video sadržaja u realnom vremenu putem pametnog telefona, od nedavno je dostupna i za Android uređaje. Kao servis kojeg je Twitter akvizirao početkom ožujka ove godine, Periscope se pored konkurentskog Meerkat-a ubrzo postavio kao vodeća aplikacija za ovu vrstu komunikacije.

Očigledno je da postoje pojedinci koji u svakoj novoj, tehnološkoj aplikaciji pronađu način eksploatacije svojih psihopatskih i bizarnih aspiracija. Na žalost, posljedice toga nisu tako male. Obično stradavaju nevina djeca koja cijeli život nose ove ožiljke, a ista ta djeca naša su budućnost. Suludo i nerealno je vjerovati da sve ovo neće imati ogroman utjecaj na vrijeme koje tek dolazi.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvori:

Psychopath: Woman arrested for filming herself raping child and sharing it online

Ohio woman arrested for filming, sharing video of herself raping child

Bond set for woman accused of filming child rape

Ohio woman Renee Deen arrested for filming, sharing video of herself raping child

Prosecutors allege teen who livestreamed friend’s rape ‘got caught up in the likes’