PRIZMA DRUŠTVA

Primjer samoobrane od napasnika

Autor: Ljubica Šaran

U zadnjih deset godina neprestano rastu slučajevi nasilja nad ženama, dok je preprodaja žena u seksualno i radno roblje dosegla rekordne brojke. Toj temi se pridaje jako malo značaja kako u medijima tako u parlamentarnim raspravama i sjednicama vlada. Takvo što nas ne bi trebalo čuditi jer su žene, globalno gledajući, slabo zastupljene u najvećim domenama vlasti, iako čine nešto više od 51% planetarne populacije. Uzmemo li u obzir sve rečeno, nimalo nas ne čudi, da žene uzimaju “stvar u svoje ruke” te se brane od napasnika kako znaju i umiju. 

Video snimka koju vam predstavljamo dolazi iz Kine, na njoj se vidi kako muškarac pokušava ostvariti fizički kontakt sa ženskom osobom, na žalost, ne znamo gdje je video snimljen i tko je napasnik, a tko žena koja se brani. Ovaj video je interesantan, jer žene sve više posežu za obukama iz samoobrane, treninzima borilačkih vještina i tečajevima urbanog preživljavanja. Iako se iskreno nadamo da niti jedna žena nikada neće trebati takve vještine, potpuno smo sigurni kako je bolje spriječiti nego li “liječiti” te da se pripadnice ljepšeg spola, definitivno, imaju pravo obraniti od muškaraca, koji to definitivno “nisu”.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World. 

Izvor: