SVIJET POD LUPOM

Znanstvenici CERN-a iscenirali ljudsko žrtvovanje

Autor: Ljubica Šaran

Iako bi Europsko vijeće za nuklearna istraživanja (CERN – Conseil européen pour la recherche nucléaire) trebalo predstavljati vrhunske domete znanosti, nedavno je u središtu CERN-a iscenirano ljudsko žrtvovanje, a snimka istoga stvorila je pravu buru negodovanja javnosti, uz brojna pitanja na koja, nažalost, nemamo odgovora. 

Mogu li se znanstvenici ovako "šaliti"?

Mogu li se znanstvenici ovako “šaliti”?

Uprava CERN-a pokrenula je istragu o stvaranju i snimanju lažnog ljudskog žrtvovanja u njihovom središtu koje se nalazi u Ženevi. Na bizarnoj i krajnje jezivoj snimci  vide se osobe zaogrnute crnim plaštevima te ženska osoba obučena u bijelo kojoj na koncu jedan od suučesnika “zabada nož u grudi” ispred statue božanstva Šive. Snimka se naglo prekida uz psovanje snimatelja nakon navodnog žrtvovanja žene u bijelom.

Snimka za svaku osudu, ovakvo što nije nimalo smiješno.

Snimka za svaku osudu, ovakvo što nije nimalo smiješno.

Prva reakcija CERN-a  bila je objašnjenje kako su znanstvenici otišli predaleko u “crnom humoru”. No, nakon sveopće pomutnje, ista je organizacija objavila da je tijekom ljeta njihovo središte prepuno posjetitelja. Ova nespretna izjava  zapravo je postavila pitanje o sigurnosnim propustima, naročito ako se zna da CERN vrši napredna istraživanja s osjetljivom i skupom tehnologijom poput velikog hadronskog sudarivača te da bi CERN itekako trebao znati tko boravi u njihovu kampusu, te tko su osobe koje se igraju živcima javnosti.

Glasnogovornica CERN-a  objasnila je da je snimka ljudskog žrtvovanja zaista napravljena u njihovom središtu, no da je u pitanju lažno žrtvovanje, te da osobe nisu imale dozvolu za snimanje ili insceniranje istoga. Ona je također navela da su osobe uključene u jezivu predstavu imale sigurnosne identifikacijske kartice ove prestižne organizacije te da je u tijeku interna istraga kako bi se saznalo više informacija. Glasnogovornica je također navela kako ne može imenovati sudionike dok se istraga ne završi.

Ženevska policija  izvijestila je kako su kontaktirali CERN, no da policija nije pokrenula službenu istragu o ovome događaju.

Bez obzira što se radi o insceniranoj snimci, riječ je o navodnom ljudskom žrtvovanju i to u centru jedne od najmoćnijih znanstvenih organizacija na svijetu. Poruku koju šalju sudionici ove namještaljke nimalo ne priliči ozbiljnim znanstvenicima, a postavlja se pitanje kakve su njihove namjere i imaju li imalo ‘soli u glavi’ kada nam priređuju ovakve “igrarije”.

U slučaju da interna istraga CERN-a ne uspije objasniti javnosti tko su “šaljivđije” iz njihova središta, te ako pokušaju još jednom umanjiti ozbiljnost ovakve snimke, tada ćemo morati razmisliti o tome tko upravlja najmoćnijom europskom znanstvenom organizacijom i gdje zapravo idu stotine milijardi eura novca koje se stalno ulažu u CERN.

Čitateljima prepuštamo da na osnovu vlastite savjesti donesu zaključak o tome je li ovakva snimka za osudu ili ne.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, posuđivanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

CERN ‘researchers’ stage mock satanic human sacrifice ritual

Chilling ‘satanic human sacrifice’ video spooks scientists working at world’s biggest particle accelerator CERN

CERN discovers ‘satanic human sacrifice’ taking place in Large Hadron Collider grounds

Fake human sacrifice filmed at Cern, with pranking scientists suspected

CERN – Wiki

‘Human sacrifice’ ceremony at Geneva’s CERN laboratory – involving cloaked men ‘stabbing a woman’ at night – is investigated by chiefs at world-famous science centre 

Veliki hadronski sudarivač – Wiki