PONERIZACIJA DRUŠTVA

Sirijski pobunjenici umjesto selfija okinuli eksplozivnu napravu

Autor: Ljubica Šaran

O barabarizmu, psihopatiji i zločinima sirijskih pobunjenika (koje podupire SAD, Izrael i Saudijska Arabija)  do sada se puno puta raspravljalo, no nedavno objavljeni video  jednom je za svagda pokazao koliko isti graniče s potpunim idiotizmom. 

Još je tijekom 40-ih godina XX. stoljeća Josif Visarionovič Staljin opisivao različite vrste korisnih idiota koje vladajući moraju iskoristiti do krajnjih granica. Čini se da Bliski istok, uz malu pomoć militantnih saveznika, kako preko bare, tako i u okružju, stvara potpuno novu vrstu “korisnih” idiota koji nisu u stanju napraviti niti propagandni video, a da pri tome ne naprave “svinjariju”.

U videouratku takozvane Slobodne sirijske vojske  vidi se kako sedmorica “osloboditelja” pokušavaju napraviti “lijep” propagandni videomaterijal uz pjesmu i druženje. Tijekom partijanja jedan od pobunjenika hvata mobilni telefon kako bi napravio selfie, no umjesto jedne zabavne slike, događa se eksplozija jer isti služi kao elektronički detonator.

Hajdemo još jednom pogledati krešendo propagandnog videa.

Nakon eksplozije pobunjenici sumanuto bježe na sve strane, dok neki od njih uzvikuju Allahu Akbar. Za sada se još uvijek ne zna tko su zvijezde ovog videa, niti je li koji nesuđeni mučenik platio glavom. Jedno je sigurno, “korisnih idiota” je bilo i bit će, a psihopati će ih nastaviti iskorištavati dok je svijeta i vijeka.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, dijeljenje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Selfie-destruct: Syrian rebels accidentally trigger explosion by taking group photo (VIDEO)

SYRIAN REBEL BLOWS HIMSELF & HIS COMRADES UP TRYING TO TAKE SELFIE (VIDEO)

Photo bomb: Syrian rebel accidentally blows himself and his comrades up by taking a selfie with a phone rigged to an explosive

Bungling Syrian rebel accidentally blows himself and his fellow fighters up by taking SELFIE with phone rigged to a bomb