PONERIZACIJA DRUŠTVA

Talijanski vrhovni sud odlučio: Masturbacija u javnosti nije kriminalno djelo

Autor: Ljubica Šaran

Nakon Švedske u kojoj sudovi smatraju kako je masturbacija u javnosti na plažama sasvim uredu ako “kobasičica” nije direktno uperena u osobe iz neposredne blizine, Italija je napravila još jedan veliki korak prema zaštiti potencijalnih pedofila, silovatelja i strastvenih egzibicionista odlukom Vrhovnog suda koja graniči s ludilom. 

Zgrada Vrhovnog suda u Rimu.

Zgrada Vrhovnog suda u Rimu.

Ne tako davne 2015.  69-ogodišnji egzibicionist uhićen je zbog otvorene masturbacije pred zgradom sveučilišta Catanie na Siciliji. Pietro L. satima je čekao da mu se približe studentice, nakon čega bi izvadio svoju “kobasičicu” u punoj erekciji te bi se nastavio igrati “sam sa sobom” dok bi preneražene studentice bježale na sve strane. Pietro L. je uhićen, a sud je tada naredio njegovo zatvaranje na tri mjeseca i globu od 3.420 eura. Odvjetnici vremešnog egzibicionista pokrenuli su pravu malu bitku, tvrdeći kako je nesretni Pietro “samo ponekad masturbirao u javnosti” te da je to obično radio “u sam smiraj dana kada je vidljivost bila slaba”.

Nakon nekoliko godina povlačenja po talijanskim sudovima, slučaj je došao do Vrhovnog suda Republike Italije te je donio odluku kako samozadovoljavanje u javnosti više nije kriminalno djelo kažnjivo zatvorom, već će se egzibicionisti globiti novčanom kaznom u vrijednosti od 5.000 do 30.000 eura. Ovakva se odluka mogla očekivati jer je Vrhovni sud prošle godine odredio kako prikradanje i čekanje mladih djevojaka na javnim površinama više nije kriminalno djelo.

Pietro L., poput svih drugih egzibicionista u Italiji, od danas je slobodan masturbirati u javnosti, uz mogućnost da ga država za to oglobi.

Talijanska oporba je s pravom pobješnjela zbog ovakve odluke, a ponajviše se protiv iste čuju talijanske parlamentarke koje smatraju kako je takvom odlukom otvoren put svima onima koji uživaju u seksualnom napastvovanju žena te da su žene tako postale legalne mete svim mogućim seksualnim predatorima.

Činjenica je kako masturbiranje pred maloljetnicama i maloljetnicima ostaje kriminalno djelo kažnjivo zakonom, no pitanje jest: jesu li europski sudovi u potpunosti ponerizirani i sjede li u njima psihopati, nalik na one koje njihove odluke brane i štite?

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvor:

Italy decriminalizes public masturbation

Masturbating in public is not a crime, Italy’s highest court rules, after 69-year-old argues he ‘only does it occasionally’

Italy: Public masturbation is not a crime

Masturbating in public is not illegal, Italy’s highest court rules

Italy’s supreme court rules masturbation in public is not a criminal offence

Swedish court rules it IS legal to masturbate in public (if it’s not directed at anyone specific)