PRIZMA DRUŠTVA

Kad postoji volja, postoji i način

Autor: Anamarija Vukojević

Osjećate se bezvoljno i treba vam inspiracije? Ponekad je dovoljna samo jedna kratka vijest kako bi nas podigla iz svakodnevnih problema. Iako ova vijest ima i svoju tužnu pozadinu može nam svima biti pravi primjer kako se nositi s onim što imamo, ili nemamo. Pogledajte video koji će vas oduševiti i možda potaknuti da s današnjim danom svijet počnete gledati drugačije.

Svi znamo da mnoga djeca pri hranjenju naprave pravi mali nered. Hrane ima posvuda a najmanje u njihovim ustima. Od aviona do garaže, naši klinci vole puno zabave dok ih se hrani no rijetko kada pojedu sve. Najsretniji su kad ih odvedete u Mc’Donalds. Kako hraniti dijete zdravo a da im istovremeno i ugodite prava je zagonetka svakog roditelja.

No pogledajte kako to čini mala Vasilina Knutzen, kćer ponosne majke Elmire koja je ovaj video objavila na Facebooku i u trenu je postao viralan toliko da ga je pogledalo 65 milijuna ljudi.

Vasilina je rođena bez ruku, no njena snaga volje joj pomaže da se sama hrani. Ovaj inspirativni video pokazuje da čak i malo dijete s takvim teškim invaliditetom može s ustrajnošću uspjeti. Ako malo bolje pogledate vidjeti ćete da u prvom pokušaju Vasilina ne uspijeva prinijeti hranu do usta, ali ne odustaje i  tek za trenutak pronalazi način kako da to učini uspješno. Pravi mali borac od kojeg svi trebamo učiti.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Where there’s a will: Girl born without arms feeds herself by using her feet

Girl born without arms feeds herself by using her feet