NLO I NEOBJAŠNJIVE SNIMKE I SLIKE

Broj viđenja neidentificiranih letećih objekata konstantno se povećava

Autor: Ljubica Šaran

Činjenica je kako se broj viđenja NLO-a stalno povećava. Skeptici smatraju kako je za to “kriva” moderna tehnologija dostupna svima, dok ozbiljni istraživači tvrde da se nešto zaista događa jer masovna viđenja postaju gotovo svakodnevna norma.

Na “nebu” je sve veća gužva, kako u obliku ulaska brojnih nebeskih lutalica u Zemljinu atmosferu poput meteora, krhotina kometa i asteroida, tako zbog vojnih pokusa, civilnog zračnog prometa i “prometa” objekata koji još uvijek ostaju neidentificirani.

Fotografija vlasništvo Marie Mela snimljena u trenutku udara munje o NLO.

Fotografija vlasništvo Marie Mela snimljena u trenutku udara munje o NLO.

Tijekom novogodišnjeg slavlja nad Austrijom snimljen je udar munje u NLO. Studentica Marie Mela uživala je u novogodišnjem vatrometu u okolici Beča kada je munja osvijetlila nebo. Umjesto udara o zemlju, munja je direktno pogodila okrugli objekt na nebu. Tijekom snimke, jedna je od gledateljica vatrometa upitala:

“Je li to netko vidio?”

Munje tijekom zime iznimna su rijetkost u Europi, a munje koje udaraju u nepoznate objekte na nebu prava su misterija.

Pogledajmo snimku.

Više o ovome slučaju možete saznati ovdje.

NLO nad Bečom.

NLO nad Bečom.

Građani Beča i Graza 29.10.2016. ostali su u čudu nakon što se nad njihovim glavama pojavio NLO. Uznemireni građani zvali su policiju, a skeptici su odmah smislili objašnjenje kako je riječ o osvijetljenoj bespilotnoj letjelici.

Fotografija neidentificiranog letećeg objekta nad Bečom.

Fotografija neidentificiranog letećeg objekta nad Bečom.

Iako fotografija jasno pokazuje objekt koji je puno veći od bilo koje poznate bespilotne letjelice, komentari na internetu i društvenim mrežama i dalje se dijele na one koji vjeruju kako se pojava osvijetljenog objekta može racionalno objasniti i one koji smatraju kako je najezda “izvanzemaljaca” nešto što ne možemo spriječiti.

Pogledajmo zajedno videosnimku.

Više o ovom slučaju možete pročitati ovdje.

Tijekom noći 26.10.2016. stanovnici Gilberta u Arizoni na nebu su snimili brojne neidentificirane leteće objekte.

Očevici su prijavili kako su se objekti lagano kretali od sjevera k jugu. Unatoč masovnom viđenju, vlasti nisu smatrale potrebnim javnosti objasniti o čemu se radi.

Više o ovom slučaju pročitajte ovdje.

NLO snimljen nad Puerto Ricom.

NLO snimljen nad Puerto Ricom.

Nedavno se na internetu pojavila snimka američkih graničnih zračnih snaga koji su nad Puerto Ricom pratili i snimali neidentificirani leteći objekt koji je nakon leta uronio u vodu da bi se ponovno pojavio u zraku, mijenjao oblik i prepolovio se na dva dijela koja su nastavila letjeti brzinom od oko 90 milja na sat.

Snimka je napravljena 25.04.2013. u okolici Aguadillia i smatra se jednim od najupečatljivijih zapisa o postojanju NLO-a.

O tome možete više pročitati ovdje.

Nad Sussexom u Delawareu je 16.10.2016. zabilježeno viđenje NLO-a. Osoba koja je snimila iste tvrdi kako je njena kamera prestala funkcionirati nakon što je željela zabilježiti čudne zvukove koji su se pojačavali s pojavom neidentificiranog letećeg objekta.

Njena kamera prestala je raditi sve do trenutka dok se nije vratila u kuću, a nakon toga kamera je opet počela normalno raditi.

O tome možete više pročitati ovdje.

Dan prije toga stanovnici Charlottea snimili su NLO nad svojim glavama. Neidentificirani leteći objekti bili su vidljivi desetak minuta, a sama snimka traje nešto duže od sedam minuta.

O ovom slučaju više možete pročitati ovdje.

U noći 11.10.2016. stanovnici Caloundre i Bellviste u Queenslandu prijavili su viđenje NLO-a na nebu oko 22 sata i 45 minuta. Viđenje je trajalo oko četiri minute.

Skeptici smatraju kako je riječ o svemirskom otpadu koje sagorijeva u atmosferi ili pak o bespilotnim letjelicama.

Više o ovom slučaju možete pročitati ovdje.

Nad Swindonom u Velikoj Britaniji 26.10.2016. snimljen je NLO koji su vidjeli brojni stanovnici ovoga gradića. Viđenje je trajalo gotovo cijelu minutu, a zabrinuti očevici tražili su objašnjenje.

Neki od svjedoka događaja odmah su odbili objašnjenje kako je riječ o bespilotnoj letjelici ili vojnom zrakoplovu klase C-17 Globemaster jer je objekt bio puno veći od istih te je bešumno letio.

O ovom slučaju više možete pročitati ovdje.

Termalne kamere britanskog policijskog helikoptera snimile su neidentificirani leteći objekt nad Bristolskim kanalom i južnim Walesom 24.09.2016. godine.

Policija je pratila ovaj objekt oko sedam minuta, a piloti su zaključili kako se NLO kretao nasuprot vjetru te da je bilo teško dokučiti stvarnu veličinu NLO-a. Ovu je snimku objavila Nacionalna policijska zračna agencija u St. Athanu na Twitteru uz objašnjenje kako isti objekt nije zabilježen na radarima lokalne zračne kontrole.

O ovom slučaju možete više saznati ovdje.

04.08.2016. snimljen je NLO u blizini New Yorka tijekom večernjih sati. Snimateljica odbija objašnjenje kako je riječ o konvencionalnoj letjelici smatrajući da se poznati leteći objekti ne ponašaju poput snimljenog NLO-a.

O ovom slučaju više možete pročitati ovdje.

Helikopter TV kanala ABC News zabilježio je NLO tijekom velikog požara u blizini San Bernardina 19.08.2016. godine.

Nakon što je kamerman na trenutak uhvatio kretanje brzog objekta s lijeve strane helikoptera, on je nestao čim se približio požaru. Objekt je sličan onome koji je snimljen nad Metepecom u Toluci tijekom 2015.

O ovom slučaju više možete pročitati ovdje.

U Peruu je 22.08.2016. zabilježeno viđenje električno plave humanoidne pojave koja je podigla dosta prašine na internetu i društvenim mrežama.

Nadzorne kamere jedne benzinske postaje snimile su trenutak misterioznog pojavljivanja i očigledno čuđenje prisutnih ljudi.

Nakon toga su se prisutni ljudi dali u potjeru te su pratili ovu neobičnu pojavu sve dok ona nije nestala na obližnjoj autocesti.

O istome možete više pročitati ovdje.

Sredinom kolovoza 2016. nad supervulkanom u nacionalnom parku Yellowstone snimljeno je nekoliko neidentificiranih letećih objekata. Snimku je zabilježila kamera koja uživo prenosi vedute spomenutog nacionalnog parka.

Više o ovom slučaju pročitajte ovdje.

Nad Charlottesvillom u Virginiji 28.06.2016. snimljen je neobičan NLO. Neobična je letjelica nekoliko minuta bezglasno lebdjela u jednoj točki, a nakon toga je nestala.

Više o tome možete saznati ovdje.

Nad New Yorkom je usred dana snimljen veliki NLO. Viđenju su svjedočili brojni građani, a samu su pojavu pratili neobični zvukovi. Skeptici smatraju da je riječ o bespilotnoj letjelici, dok očevici ponovno tvrde kako objekt nije nalikovao na bespilotnu letjelicu.

O tome možete više pročitati ovdje.

Nad Fairbanskom se 13.05.2016. ukazao neobičan leteći objekt koji je nakon nekog vremena jače zasvijetlio pa nestao. Snimku je napravio zaštitar jedne tvrtke koji je išao na posao.

O ovom slučaju više možete pročitati ovdje.

Nad malim sibirskim gradićem Cherlak 28.06.2016. snimljen je neobičan leteći objekt čija je pojava privukla dosta medijskog interesa. NLO je brzo mijenjao pravac kretanja i oblik tako da je snimatelju bilo jako teško pratiti njegovo kretanje.

Dvadesetdvogodišnji snimatelj Peter Mironov tvrdi kako su mu ruke bile potpuno mirne dok je snimao NLO, no da se kretao brže negoli je on mogao pratiti to kaotično kretanje. Interesantno je kako je objekt jedino bio vidljiv na kamerama, dok je očima bio potpuno nevidljiv. Skeptici smatraju da je u pitanju najvjerojatnije meteorološki balon iako bi isti bio vidljiv svima, dok neki smatraju da je u pitanju greška na kameri ili lećama iste, a eksperti sumnjaju kako je u pitanju fotografija neke zvijezde snimljena maksimalnim zumom.

O tome više možete pročitati ovdje.

Neobična letjelica snimljena nad Australijom.

Neobična letjelica snimljena nad Australijom.

Nad Melbourneom u Australiji snimljen je neidentificirani leteći objekt romboidnog oblika. Snimku su napravile majka i kćer dok su se vozile prometnom autocestom 09. lipnja 2016. godine. Eksperti koji su pregledali snimku tvrde kako letjelica ne nalikuje ni na što zemaljskog podrijetla. Majka i kćer tvrde kako je NLO stvarao neobičan i jak zvuk.

Više o istome ovdje.

Nad floridskom autocestom broj 46 snimljen je neobičan trokutasti leteći objekt 07. svibnja 2016. godine. Ovaj je slučaj također ostao neobjašnjen.

Više o snimci možete naći ovdje.

Nad vojnom bazom u  Daytonu (savezna država Ohio) tijekom zalaska sunca 25. svibnja 2016. snimljena  je najupečatljivija ovogodišnja pojava NLO-a. Neidentificirani leteći objekt neko je vrijeme levitirao pred zbunjenim očevicima, a nakon toga je nestao u oblacima.

Skeptici su isprva smatrali kako je riječ o računalno generiranoj slici (SGI-ju), no s obzirom da su i drugi očevici snimili isti NLO iz drugog kuta, pojava je ostala neobjašnjena.

NLO snimljen nad Daytonom u Ohiu.

NLO snimljen nad Daytonom u Ohiu.

Vojna baza Dayton Ohio poprište je brojnih viđenja NLO-a. U biti, od 1947. do 1969. viđeno je i zabilježeno čak 12.618 letećih objekata od kojih je 701 ostalo neidentificirano.

Više o ovom slučaju možete pročitati ovdje.

Sredinom travnja 2016. nad Brazilom u Belo Horizonteu snimljen je NLO u blizini oluje. Nakon nekog vremena neidentificirani leteći objekt nestao je u olujnom oblaku.

O ovom slučaju više možete saznati ovdje.

Sigurni smo da su ovo samo neke od ovogodišnjih pojava neidentificiranih letećih objekata. Također, smatramo kako ćemo i u budućnosti imati prilike prenijeti još više viđenja i zapisa o istome. Bilo bi lijepo da se umjesto glasova skeptika mogu čuti i vijesti o ozbiljnim istraživanjima. Interesantno je kako su neke snimke napravljene od strane policije i vojske, dakle kao takve ne mogu se smatrati civilnom muljažom ili pak običnim prevarama.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.