PONERIZACIJA DRUŠTVA

Prosvjednici protiv Trumpa dobivaju 15 dolara na sat – je li to cijena američke demokracije?

Autor: Ljubica Šaran

Mjesecima smo promatrali “karneval” demokracije u Sjedinjenim Državama. Nakon što je, nenadano i usprkos svim medijskim najavama, pobijedio Donald Trump, demokrati su, unatoč svom zvučnom imenu, pokazali ne baš “demokratsko” lice. Prosvjedi protiv Trumpa su se proširili diljem SAD-a, a novac za iste je “ispljunuo” najbogatiji demokratski donator i bliski prijatelj Hillary Clinton.

Silovati Melaniju, parola koja je "poharala" internet.

Silovati Melaniju, parola koja je “poharala” internet.

Nekoliko sati nakon što su objavljeni prvi rezultati o pobjedi Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima, diljem SAD-a su pokrenuti protesti kako bi se “spasila demokracija” i kako bi se “sačuvale američke vrijednosti”. Uz uzvike “Jebi se, Trump” i natpise “Silovati Melaniu” postalo je jasno kako su sudionici prosvjeda sve osim mirni i sabrani.

Tipičan znak protiv Trumpa.

Tipičan znak protiv Trumpa.

Da stvar bude interesantnija, otkrilo se kako iza protesta stoji čovjek koji je desetljećima kreirao “obojane revolucije” u “nedemokratskim” zemljama svijeta. Naravno, riječ je o “filantropu” i multimilijarderu Georgu Sorosu. Njegova organizacija MoveOn.org postala je glavni organizator i okidač “spontanih” protesta protiv Trumpa uz objašnjenje kako se “bore za demokraciju”. U izjavi za tisak MoveOn.org tvrdi sljedeće:

“Okupljanja su organizirana od strane MoveOn.org i “saveznika” koji će se afirmirati u nastavljanju odbacivanja Donalda Trumpa i njegovog: fanatizma, ksenofobije, islamofobije, mizoginije te s kojim ćemo demonstrirati našu odlučnost da se zajednički borimo za Ameriku jer smatramo kako je to još uvijek moguće.”

U Sott-ovom tekstu stoji dio izjave iste organizacije koja pokazuje kako je sav “posao” oko protesta protiv Donalda Trumpa pomno organiziran:

“U samo dva sata nakon “poziva na akciju” članovi MoveOna su kreirali više od 200 okupljanja po cijeloj državi, a očekuje se kako će brojke sudionika rasti u poslijepodnevnim satima u srijedu”.

Mediji su mjesecima tvrdili kako je Trump opasan luđak koji nalikuje na Hitlera, dok je Hillary Clinton žena koja na umu ima samo najbolje kako za SAD, tako i za svijet. Sada je jasno kako je Trump trebao poslužiti kao “klaun” i protuteža Clintonovoj nominaciji i kako je trebao biti obična “smijurija” naspram osobe koju su izabrali vladajući psihopati iz sjene. Unatoč stvaranju “baba-roge” u obliku Trumpa, američki birači rekli su svoje te će Trump postati novi američki predsjednik, a Hillary nije preostalo ništa drugo već da se, uz svog najboljeg privatnog donatora, Geroga Sorosa, “bori” na ulicama.

Policija nije reagirala na poziv za ubojsvto izabranog predsjdnika.

Policija nije reagirala na poziv za ubojstvo izabranog predsjednika.

Koliko su stvari otišle daleko najbolje pokazuje otvoreni poziv na ubojstvo Donalda Trumpa. Isprva se radilo isključivo o “pozivima” milenijske generacije i osobama koje su gotovo doživjele nervni slom zbog Trumpove pobjede, no nakon toga javili su se i pripadnici žurnalizma.

Smije li ijedan novinar pozivati na nečije ubojstvo?

Smije li ijedan novinar pozivati na nečije ubojstvo?

Prije tri dana novinarka The Telegrapha i Guardiana, Monisha Rajesh otvoreno je pozvala na Trumpovo ubojstvo. No, tu nije kraj – Rajeshova je nekoliko puta tweetala potpuno neprikladne i neprofesionalne poruke, sve do jedne bile su vezane za Trumpa. Tek nakon toga je otpuštena te je izvješteno kako spomenute novine više neće koristiti njene usluge u budućnosti.

Opet MoveOn, ova put tu je peticija za ukidanje predsjdničkih elektora.

Opet MoveOn, ovaj put tu je peticija za ukidanje predsjedničkih elektora.

U isto vrijeme Sorosov MoveOn pokrenuo je potpisivanje peticije kako bi se ukinuli predsjednički elektori.

Peticija za mijenjanje elektorskog glasa u korist Hillary Clinton.

Peticija za mijenjanje elektorskog glasa u korist Hillary Clinton.

S druge strane Change.org organizira potpisivanje peticije kako bi se utjecalo na elektore da 19. prosinca daju svoj glas za Hillary Clinton unatoč volji naroda.

Soros i ekipa načinili su još jedan “revolucionarni” korak te su napravili “oglas” u kojemu se pozivaju nezaposleni da prosvjeduju protiv Trumpa uz naknadu od 15 do 22 dolara na sat. U naslovu oglasa stoji sljedeće:

“Borite se protiv Trumpovih ciljeva! Zapošljavamo organizatore na puno radno vrijeme uz naknadu od 15 dolara na sat.”

Oglas za plaćene prosvjednike protiv Trumpa.

Oglas za plaćene prosvjednike protiv Trumpa.

Ne samo da se tako otvoreno poziva ljude kako bi se “borili” protiv Trumpa već im se obećava puno zdravstveno osiguranje, plaćeni odmor, plaćeno bolovanje uz mogućnost napredovanja i putovanja. Oglas čak obećava i rad iz ugodnosti vlastitog doma uz obaveznu edukaciju kako bi se “postigli ciljevi”.

Većina je izabrala Trumpa.

Većina je izabrala Trumpa.

Demokracija bi zapravo trebala biti “vladavina većine”, a upravo je većina, unatoč najavama, odlučila kako će novi predsjednik biti Donald Trump. Kako je moguće da pristalice demokratske stranke i Hillary Cinton ne žele poštovati volju naroda? Znači li to da su Hillary i njen tim još gori od onoga što smo do sada znali?

Čini se da je Hillary spremna na ama baš sve, od slizavanja s medijima do izazivanja nereda na Trumpovim okupljanjima i negativne reklame za Trumpa te otvoreno laganje javnosti. U dva navedena video uratka možete vidjeti kako izgledaju pozadinske igre i namještaljke demokratskog tima. No, sumnjamo da je tu kraj jer je daleko 19. prosinac, a psihopati iz sjene očigledno imaju razloge zašto im Trump smeta i zbog čega žele Hillary Clinton.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Protester’s ‘Rape Melania’ sign draws strong rebuke, sparking Twitter trend

Hillary Supporter Holds ‘Rape Melania’ Sign at DC Protest in Front of Trump Hotel

Rigging the Election – Video I: Clinton Campaign and DNC Incite Violence at Trump Rallies

Fight the Trump Agenda! We’re hiring Full-Time Organizers 15/hr!

Electoral College: Make Hillary Clinton President on December 19

Guardian journalist sparks fury after calling for Donald Trump’s assassination over Twitter

Telegraph “Journalist” Who Called For Trump’s Assassination Has Been FIRED

MoveOn Petition

ANTI-TRUMP PROTESTERS Admit Answering Craigslist Ad and Getting Paid to Protest Trump

Anti-Trump Protesters Admit Getting Paid To Protest Trump! And Guess Who Paid Them!

Anti-Trump protests are paid and staged, Craigslist reveals

From vicious to absurd: The liberal mental and emotional meltdown over Trump’s victory

Democratic heads roll after video shows agitators planted at Trump rallies