PONERIZACIJA DRUŠTVA

Tehnologija i znanost u službi patokracije

Autor: Anamarija Vukojević

Što više saznajemo i učimo o patokratskom svijetu u kojem živimo sve je jasnije da nam nema povratka i da je lijepa budućnost uvijek bila samo utopija. Na koju god stranu da se okrenemo možemo vidjeti tragove psihopatskog svijeta koji smo, po nekim uvjerenjima, i sami izabrali kako bismo o istom učili. Ako pogledate na Zapad, vidjet ćete nezamisliva događanja koja graniče sa svakom ludošću. Kojem bi normalnom ljudskom biću palo na pamet da osniva različite vrste organizacija, agencija i sličnih kako bi zapošljavali na kratko vrijeme beskućnike, psihičke bolesnike ili svećenike da bi ih potom koristili u svojim političkim agendama u rušenju demokratski izabranog predsjednika (iako su istovremeno lažnim glasovanjem omogućili da glasuje par milijuna mrtvaca). Ako pogledate u pravcu Brazila vidjet ćete da se brazilski znanstvenici spremaju pustiti milijune GM komaraca koji bi trebali spolnim odnosom poubijati fatalnu vrstu komaraca Aedes aegypti, prijenosnika opasnih virusa zika i tropske groznice. Što bi moglo poći po zlu pri ovakvom neispitanom eksperimentu? Dovoljno je da se prisjetimo mnogobrojnih horor filmova na ovu temu. Ako pogledate u pravcu Bliskog Istoka, sjetimo se da je SAD od 248 ratova koji su se vodili u periodu od 1945.do 2001. godine započela 201 rat. Ti su se ratni sukobi vodili i još se uvijek vode na 153 lokacije na planeti, uključujući Irak i Afganistan. Nuklearke, potresi, erupcije vulkana, poplave, meteori, neobični leteći objekti – sve se to događa pred našim očima. Sve što mi možemo učiniti učiti je o svemu tome otvorenog uma, skidanjem jednog po jednog sloja predrasuda, ograničenja i zamisli koje imamo o svijetu. Ovaj svijet nije onakav kakav su nam prezentirali roditelji, učitelji i profesori, autoriteti i mediji. Ovaj je svijet zatvor, a mi dok jesmo samo smo hrana. U kolikoj smo mjeri hrana ovisi o našoj razini znanja/svijesti.

Jedna je od, možda, korisnih metoda percipiranja ovoga svijeta izvrnuto promatranje i netočno zaključivanje, pa tako sve to što prezentiraju mediji kao dobro, zdravo, potrebno i ispravno možda bi trebalo izokrenuti. Npr. mediji su govorili da je meso nezdravo (a zdravo je), da je mlijeko zdravo (a nije), da su žitarice zdrave (a nisu), da je pušenje štetno u tolikoj mjeri da ubija ljude (što nije točno), da je cjepivo zdravo za našu djecu (a nije), pa čak su tvrdili i da će Hillary Clinton pobijediti na posljednjim izborima (a nije 😉 ). Godinama tvrde da američka vlada nema nikakve veze s ISIS-om, naoružavanjem terorista, pa ipak sve to sad izlazi na površinu kao laž. Ima li uopće iti jedna stvar koju mediji proklamiraju kao istinitu, a da je istina? Mogli biste reći da smo i mi medij. A onda možete malo pronjuškati po našoj stranici i uočiti da smo volonterska stranica, da nemamo cenzora, sponzora i da su naše informacije u najvećem dijelu u potpunosti suprotne ‘mainstreamu‘. I kako onda prepoznati istinu? Za to je potrebno dugo vrijeme promatranja i naravno vlastitog istraživanja. Na taj način pokazujete da ozbiljno pristupate svom životu, da niste ovca i da ste spremni učiti i naučiti kako izaći iz rijeke informacija kojima ste svakodnevni obasipani.

malcolm x novine i mržnja potlačenih

Mainstream‘ mediji 14.11.2016. objavili su vijest o zatvaranju na desetine kafića jer su se ogriješili o zakon izglasan 2009. godine o konzumaciji duhanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima. Naime, nakon što su inspektori uvidom u nepoštivanje zakona tražili da se izbace svi gosti, zatvorili su lokale na osam dana.

Vlasnici zatvorenih lokala šokirani su ovakvom odlukom Ministarstva te smatraju da je sam čin zatvaranja njihovih lokala prevelika kazna s obzirom da su do sada uredno plaćali porez i ostale doprinose državi.

Ova je vijest među stanovništvom odjeknula u dva smjera; prvi smjer odobravanja zatvaranja lokala jer su isti nepušači ili zbog nekog drugog razloga smatraju da je pušenje nezdravo. Drugi su oni koji su pušači ili koji smatraju da pušenje nije štetno te koji smatraju da je odluka Ministarstva pretjerana. Naravno, postoje oni koji su rezignirani, koje tema uopće ne interesira ili uopće nisu čuli za to.

No, ova su dva tabora (za i protiv) način na koji vas patokratski sistem ponerizira stalno i uvijek. Uopće nije važno o kojoj se temi radi, religiji, politici, seksualnom opredjeljenju, abortusu ili odgoju djeteta, uvijek će se ljudi naći na suprotnim stranama, a upravo će te strane stvarati osjećaj kao da se nešto događa. No, dok vi besmisleno trošite svoju životnu energiju na rasprave o temama u vezi kojih ćete uvijek naći suprotno mišljenje, psihopati na vlasti rade nama nezamislive zločine koji u ovom svijetu, njihovom svijetu, nikada ne budu osuđeni.

Jeste li čuli ikada za izraz ‘junk‘ znanost?

Sott.net (hrvatska inačica) objavio je odličan članak Epidemija ‘junk’ znanosti u istraživanju pušenja duhana na tu temu u kojem se podrobno objašnjava ova tema:

Problem … je što se definiranje “otkrića” ‘junk’ znanosti oslanja na postojanje “jasnog i neproblematičnog razumijevanja što znanost jest, kao i koliko je važno što znanost nije”. Mi, možda, mislimo da razumijemo. Svodi se približno na ciklus promatranje-hipoteza-predviđanje-eksperiment-nove ispravke nakon promatranja (recenzije)- teorija s kojim smo svi prilično upoznati. No, mnoge stvari koje nazivamo znanost, kao što su eksperimenti koji se ne mogu ponoviti neovisno, LHC (Large Hadron Collider) [Veliki hadronski sudarač; op. prev.] eksperimenti, klinička ispitivanja velikog raspona, klimatski modeli itd., ne uklapaju se i ne mogu se čak ni silom uklopiti u ovaj ciklus. Osim toga, od mnogih tisuća znanstvenih radova koji čine znanstvenu literaturu, malo njih, koje neki smatraju vrijednim iznimkama, budu ponovljeni od drugih znanstvenika.

znanost tesla

Danas se gotovo čitava znanost svodi na samo jedno pitanje – politička korektnost. Dok služi političkim ciljevima ona je valjana. Kakav bi to samo život bio kad bi živjeli u zamišljenom postimperijalističkom društvu u kojem bi život bio podređen zajednici, razvoju i učenju o čemu možete više pročitati ovdje:

Naša je hipoteza da će američko carstvo uskoro propasti te da bi za sobom moglo povući većinu planeta. Ova globalna katastrofa može nastati zbog intervencije ljudske i/ili kozmičke vrste. Postimperijalizam nudi model društva koji bi mogao procvjetati nakon tog glavnog resetiranja.

Dakle, trenutni je zadatak bio, ni manje ni više nego smišljanje organizacije idealnog društva. Sve što sam mogao smisliti bila je poprilično naivna slika slična Bilbovom selu iz Gospodara prstenova. Zasigurno sam bio svjestan mnogih nedostataka trenutnog sistema, no koji su to najbolji načini za njegovo izlječenje? Stoga sam, kao i obično, za vrijeme okupljanja oko kuhinjskog stola, počeo propitkivati, malo o ovome, malo o onome, a drugi bi predlagali solucije.

Pierre Lescaudron, autor teksta i poznavatelj učinaka društvenih sustava u kojim smo živjeli ukratko je objasnio kako bi to društvo izgledalo:

Unatoč očiglednim destruktivnim učincima komunizma, kapitalizma i socijalizma, ne bismo trebali odbaciti sve iz spomenutih sustava. Naš “postimperijalizam” teži očuvanju pozitivnih aspekata bilo koje prijašnje ideologije, dok bismo, naravno, odbacili sve njihove destruktivne sastojke.

Također bismo trebali imati na umu da su loši učinci spomenutih ideologija nastali vjerojatno ne toliko zbog njihove unutarnje prirode, nego više zbog načina na koje su ih patološki vođe primijenili na društvo.

Dakle, u postimperijalizmu na poslovnoj razini prevladava oblik kontroliranog kapitalizma. Regulacije sprječavaju uobičajene zamke prošlog kapitalizma, odnosno špekulacija, monopola, lobiranja, industrijskog onečišćenja, programirane zastarjelosti, neetičnog oglašavanja, neravnoteže kapitala/rada. Unutar tog regulatornog okvira, poštena trgovina te ponuda i potražnja upravljaju razmjenom roba i usluga, a težina birokracije svedena je na minimum kako bi se osigurale fluidne, brze i učinkovite poslovne aktivnosti.

Na državnoj razini, postimperijalizam uglavnom provodi socijalističku politiku. Porezi osiguravaju socijalna dobra države, koja preraspodjeljuje bogatstvo i nudi besplatno obrazovanje, zdravstvenu zaštitu i prijevoz. Ona također kontrolira ključne industrijske sektore poput energetike i rudarstva. Država ima za cilj stvoriti najbolju pravnu, upravnu i financijsku okolinu za zajednice kako bi se skladno razvijale.

Na razini zajednice, primjenjuje se pozitivan oblik komunizma. Zajednice su srž, glavni dio postimperijalnog društva. Vrlo su samostalne, podižu poreze, posjeduju zemlju i zgrade, imaju vlastitu gardu i vladu te su stoga centralna jedinica društva. Međutim, najvažnija je značajka postimperijalnih zajednica ona nematerijalne prirode, a odnosi se na vrlo visoku razinu suradnje, pomoći, dijeljenja, povjerenja i solidarnosti koja bi prevladavala između svih njenih članova.

No, vratimo se našoj stvarnosti koja je najgori opis svih oblika političkih opcija, iako ako gledate svijet i svoj život iz prizme učenja onda biste trebali osjećati zahvalnost što se upravo vi nalazite na ovom mjestu, u ovom vremenu gdje svijet izgara u propast.

Ovaj citat je podijeljen više od 460 puta i lajkan je oko 350 puta.

Ovaj je citat podijeljen više od 460 puta i lajkan je oko 350 puta.

Danas psihopatska elita koristi znanost i tehnološki napredak samo u svrhu zla. Znate li zašto je jedan biznismen, za mnoge klaun, pobijedio u Americi? Jer je ‘željeno razmišljanje‘ patokratskog vrha svijeta toliko snažno da ih je onemogućilo da vide kako se razotkriva mračna mreža njihovih beskrupuloznih laži, obmana, manipulacija i zločina. Tako to obično biva kad ste toliko slijepi od vlastite želje da dobijete nešto što nije vaše. I to je jedan od aduta koji ima svatko od nas, osim skupljanja znanja. Izbjegavanje ‘željenog razmišljanja’.

Gordon Vick u svom iscrpnom članku o ‘junk’ znanosti piše o tome kako je znanstvena metoda u 60-tim godinama imala četiri koraka:

  1. Promatranje i opis fenomena (vizualno ili uz pomoć znanstvene opreme).

  2. Formulacija hipoteze kako bi objasnili fenomen u obliku uzročnog mehanizma ili matematičke veze.

  3. Testiranje hipoteze kroz analiziranje rezultata promatranja ili kroz predviđanje i promatranje postojanja novog fenomena koji slijedi iz hipoteze. Ako eksperimenti ne potvrđuju hipotezu, ona mora biti odbijena ili modificirana (što nas vraća na korak 2.).

  4. Utvrđivanje teorije na temelju opetovane provjere rezultata.

No, što se događa danas u znanstvenim krugovima, pogotovo kada se radi (a obično se radi) o temi koja je politički osjetljiva i potrebna za ostvarivanje profita na osnovi lažnih informacija. Danas ‘znanstvena’ epidemiološka istraživanja obave prvi i drugi korak, a zatim odmah objave rezultat i pozovu medije. Kako Gordon Vick tvrdi, upravo tu istraživanja postanu ‘junk‘ znanost. Ona nisu usklađena sa znanstvenom metodom.

Ako ste slučajno pogledali video snimak iz članka Prosvjednici protiv Trumpa dobivaju 15 dolara na sat – je li to cijena američke demokracije? u kojem Scott Foval objašnjava na koji način funkcioniraju pozadinske igre i namještaljke demokratskog tima, zaprepastit će vas zakulisne igre iza svega ovoga. Ako ste osoba koja ima ikakve vrijednosti u svom životu, ako imate empatiju i osjećaj suosjećanja prema drugom čovjeku bit će vam užasno teško shvatiti ovakav način razmišljanja:

“Nije važno što je legalno ili etično, mi moramo pobijediti ovog ku*kinog sina!”

Ovo je misao koja je jednostavno prirodna kod psihopata/sociopata. No, osim psihopata postoje mnogobrojni apati koje možemo gledati kao izvršni mehanizam psihopatskih bolesnih ideja, ambicija i želja.

lobaczewski psihopatija i utjecaj

Bilo da je u pitanju lobiranje kampanje protiv pušenja, protiv crvenog mesa, kandidiranje za predsjednika ove ili one države, borba za naftu, širenje laži o globalnom zatopljenju i slične prave teorije zavjera, psihopati uvijek primjenjuju iste obrasce ponašanja koji se, na kraju, iako rijetko kada osuđuju u pravnom smislu, otkriju. Kada otkrijete jedan po jedan dio ove slagalice sasvim je logično i jasno da možete jasnije, bolje i više vidjeti cjelokupnu sliku, a koja iako privremeno stvara osjećaj depresije, nakon toga dolazi osjećaj olakšanja.

Ako se vratimo na pitanje pušenja, a to bi bilo isto kao da pričamo o crvenom mesu ili veganstvu, vjerojatno ćete odmah stati na određenu stranu i možda ćete prestati čitati tekst. Naime, ljudi obično čitaju određeni članak dok se slaže s njihovim uvjerenjima, sve ostalo ih previše uznemiruje ili im dosadi, što je isto jedan od načina na koji se s nama upravlja. Zar to nije odličan mehanizam da zauvijek ostanete zatupljeni svojim neznanjem? No, što će se dogoditi ako nastavite čitati, istraživati i razmišljati o onome s čim se ne slažete, što ako pronađete one informacije koje u svima nama naprave efekt “popunjavanja dijelova slagalice” u mozgu, kao da ste svjesno napravili ‘switch‘ u drugo stanje svijesti, odnosno promišljanja o određenoj temi? Ako u sebi imate imalo istraživačkog duha, onda znate da je to savršen osjećaj za kojim svi istraživači čeznu, znati nešto što niste znali što vas je odvelo do nekog totalno drugačijeg načina razmišljanja. Ima li tome kraja, ako samo znanje nema ograničenja?

Crna rudarska pluća predstavljaju rak pluća, nastao pušenjem duhana, još jedna bezobrazna laž.

Crna rudarska pluća predstavljaju rak pluća nastao pušenjem duhana, još jedna bezobrazna laž.

Uzmimo za primjer pušačka pluća koja su, po mnogima, tipična slika koju većina ljudi dobije kad pomisli na pušenje. To je nezdravo, štetno i za druge i za vas, a onda vas na kraju i ubije. To nitko ne želi, zar ne? Umrijeti od pušenja, makar što. No, što je s toksinima iz okoliša, dizel parama, radonom, zračenjem, zagađenjem? Zar ovo nije povezano s rakom pluća? Zašto na industrijskim postrojenjima nisu slike s crnim plućima? Zašto na autocestama nisu slike upozorenja što ispušni plinovi rade ljudima koji žive blizu autocesta? Zašto i tko je odlučio da je upravo pušenje toliko štetno da nas ubija pored svega toga oko nas što nas doista i ubija?! Odgovor je na to pitanje vrlo jednostavno: onaj tko ima korist od toga, onaj tko zarađuje na tome. Mi to nismo, vi?

Jeste li čuli za slučaj Španjolca koji je nakon operacije, dok je još ležao u bolnici, vidio svoju sliku na upozorenju o opasnosti pušenja na kutiji cigareta?

“To sam ja na toj fotografiji!”,

rekao je 54-godišnjak iz Boira, sjeverozapadne Španjolske.

“To mora da je snimljeno kad sam imao operaciju prije tri godine. Napravio sam prigovor policiji, tako da se makne moje lice s cigareta da to ne moram gledati svaki dan.”

spanjolac

Kako, kada i tko je slikao ovog Španjolca i onda iskoristio to za prljavu antipušačku kampanju možemo samo nagađati.

Zatim je dodao kako ta operacija nije imala nikakve veze s bolestima povezanim s pušenjem, već se radilo o stavljanju implantanta u donji dio kralježnice.

U stvari, ovaj čovjek nije jedina osoba koja je izvijestila o neovlaštenom korištenju fotografija koje se stavljaju kao upozorenja na pakovanja duhanskih proizvoda.

U lipnju Serge Nizet iz Belgije ostao je šokiran kada je vidio lice svog oca, koji je umro prije šest godina, na kutijama cigareta.

“Dobio sam poziv od moje majke koja je sva izvan sebe govorila:  “Slušaj, Serge, vidjela sam sliku tvog oca na kutiji cigareta.”

Serge je odmah otišao kupiti cigarete, nadajući se da majka nije u pravu.

No, istina je bila gorka:

“Bio sam zapanjen. Bila je to fotografija moga oca. “Ne želim da moj sin vidi djeda u tom stanju.”

Ipak, Europska komisija rekla je da su sve slike ljudi koji su poslužile u svrhu zdravstvenog upozorenja o štetnosti duhana stvarni ljudi koji pate od zdravstvenih problema povezanih s pušenjem. I time je slučaj zaključen.

Mislite li da će netko odgovarati za to? Mislite li da će ikada itko od vlada odgovarati za svoje zločine? Možda je vrijeme da se još jednom zapitate možete li se složiti s ovim izjavama i ako da, u kojoj mjeri.

1-isprani-mozak

Ako još uvijek postoji netko tko vjeruje u ovo gore navedeno, tada moramo priznati da su mainstreim mediji odradili odličan posao. Kao mehanizam obmanjivanja i iskorištavanja u ime psihopata na vlasti uspješno lažu i manipuliraju svakom novom informacijom od koje naprave bombastičnu vijest koja traje dva, tri dana (toliko valjda smatraju da ljudima neka tema može biti interesantna). To možete lako prepoznati po tome što odjednom svi mediji bruje o samoj jednoj temi. Ako vam ovaj tekst i činjenice koje smo iznijeli ne upale “alarme” tada je naša sudbina zapečaćena jer će psihopati na vlasti napraviti ono što su i naumili.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Unsuspecting patient furious after hospital photo used as cigarette pack warning

Crna pušačka pluća – dobro smišljena laž za strašenje pušača i dezinformiranje javnosti

Spanish man claims picture on cigarette packet warning was taken of him after back surgery – but there’s a catch

Epidemija ‘junk’ znanosti u istraživanju pušenja duhana

Postimperijalizam: Predložak za novi društveni poredak

Jeste li čuli? Meso uzrokuje rak! No, je li doista tako?

https://matrixworldhr.com/2016/01/16/jeste-li-se-i-danas-drogirali-zdravom-hranom/

Gluten

What could go wrong? Brazilian scientists planning to unleash GM mosquitoes into the wild

https://matrixworldhr.com/2016/04/25/hoce-li-nas-americki-ratoborni-imperijalizam-otjerati-u-propast/

https://matrixworldhr.com/2016/03/13/udarna-vijest-iz-nuklearke-na-floridi-radijacija-curi-u-ocean/

https://matrixworldhr.com/2015/05/21/milenijski-potresi-od-sada-sve-cesci/

https://matrixworldhr.com/2014/11/23/broj-vulkanskih-erupcija-raste-a-to-bi-moglo-dovesti-do-ekstremno-hladne-zime/

ISIS

Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda