PONERIZACIJA DRUŠTVA

GEORGE ORWELL: Razotkrivanje vladavine psihopata

Autor: Ljubica Šaran

Rijetki su pisci koji uspiju dočarati svu ponerizaciju društva, a još su rjeđi oni čija djela nalikuju proročanskim vizijama koje, na žalost, oživljavaju pred našim očima. Jedan od takvih pisaca je George Orwell.

Želite li saznati više o mudrosti i djelima Georga Orwella, molimo vas da pročitate tekst pod nazivom:

George Orwell, najveći prorok XX. vijeka

Andrzej Lobaczewski je nedugo nakon Drugog svjetskog rata započeo s radom na studiji od vladavini psihopata (patokraciji) i podrijetlu zla među ljudima (ponerologiji), a njegovo bezvremensko znanstveno djelo možete pročitati u knjizi pod nazivom: Politička ponerologija: Naučna studija o prirodi zla prilagođenog za političke svrhe (koju možete kupiti ovdje). S druge strane George Orwell je napisao antiutopijski roman „1984.“ i alegorijski politički roman „Životinjska farma“ s kojima je gotovo u tančine opisao stanje današnjeg društva, od ‘big brothera’ – prisluškivanja i špijuniranja svega i svačega, stvaranja policijskih država do ponerizacije društva kontroliranog od strane mračnih sila koje žele uništiti svaku građansku slobodu i misao.

Koliko je Orwell bio u pravu najbolje možemo vidjeti po njegovim citatima.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.