TEHNOLOGIJA I ZNANOST

Kako skinuti video snimke s Twittera, prije negoli one nestanu?

Autor: Ljubica Šaran

Lektor: Lidija Šimunović

Twitter trenutačno ima oko 300 milijuna aktivnih korisnika, a njihov broj svakodnevno raste. Na žalost, prije nekoliko su dana Google, Facebook i Twitter pokrenuli navodnu borbu protiv “fake newsa” ili lažnih vijesti. Pravila o tome koje su vijesti lažne, a koje istinite napravljena u skladu s vlastima i nadležnim službama Sjedinjenih Američkih Država. Svjedoci smo kako s Fejsa nestaje sve više informacija koje “nisu poželjne” dok Google upravlja time što ćemo vidjeti na najpoznatijoj tražilici na svijetu. U takvom okružju itekako je dobro znati kako skinuti videouradak prije negoli on nestane.

Želite li znati kako jednostavno i bez ikakvih programa skinuti videouradak s Fejsa, pročitajte naš tekst ovdje.

Da biste skinuli video s Twittera ne morate biti prijavljeni na isti. Twitteru možete čak pristupiti uz pomoć Tora, alata koji će vam omogućiti popriličnu anonimnost na internetu. U slučaju da ne vjerujete Googlu, pretragu na internetu možete obavljati uz pomoć odličnog DuckDuckGoa.

Da biste skinuli neki videouradak s Twittera nije vam potreban nikakav program. Dovoljno je pratiti jednostavnu metodu od šest koraka kako biste bez po’ muke preuzeli videosnimke s Twittera.

Nađite video koji vam se sviđa.

Nađite video koji vam se sviđa.

Nakon što se pronašli videouradak na Twitteru koji vam se sviđa, kliknite na poveznicu koja pokazuje kada je video objavljen, npr. datum ili sat ako je video objavljen isti dan.

Drugi korak.

Drugi korak.

Poslije toga će vam se otvoriti novi prozorčić s datim videouratkom.

Treći korak

Treći korak.

Zatim ukucajte riječ “mobile” (bez navodnika) u adresi ovog videa, točnije u gornjem lijevom kutu tražilice. Pritisnite tipku “enter” na tipkovnici i pričekajte da Twitter prebaci videouradak u mobilni oblik.

Četvrti korak.

Četvrti korak.

Kada smo to napravili, slijedi skidanje samog videa. No, prije toga morate pokrenuti isti u mobilnom obliku i to tako da samo kliknete na strelicu za reprodukciju videa koji se nalazi u centru ekrana.

Šesti korak.

Peti korak.

Nakon toga kliknemo desnim mišem dok nam je kursor na samom videu. Otvorit će se prozorčić s mogućnostima, odaberite “Save this video as” ili ako vam je Windows na našem jeziku “Spremi ovaj videozapis kao”. Neposredno po odabiru opcije spremanja videa, otvorit će se prozorčić kako biste mogli odabrati ime svog videa. Napišite ono što vam najviše odgovara.

Šesti korak.

Šesti korak.

Nakon što napišete novo ime za video, isti će se početi preuzimati. Ovisno o duljini videa, potrebno je do nekoliko sekundi da se isti skine s Twittera.

I to je to, od sada možete uživati u svim mogućim videouracima s Twittera i Fejsa prije negoli netko odluči kako su isti “lažne vijesti” ili materijal “nepodoban za vaše oči”.

U slučaju da vam je potrebno dodatno objašnjenje metode, pogledajte donji videouradak s YouTubea.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.