BISERI

Najbolje ideje za spašavanje božićnog drvca od kućnih ljubimaca

Autor: Ljubica Šaran

Božićna drvca te staklene i plastične kuglice, anđeli, šišarke, leptirići, labudi, grlice, raznobojna svjetla, zvjezdice, šarene trakice i drugi blagdanski ukrasi predstavljaju neodoljiv mamac za naše četveronožne prijatelje. Puno puta se zna dogoditi da blagdanski “ponos i dika” završe na podu jer su ljubimci morali provjeriti “statiku” drvca, ukus kuglica i rastezljivost trakica. Predstavljamo vam najbolje ideje za zaštitu božićnih drvaca. Nasmijte se, zaslužili ste. Sretni blagdani. 

Prije nego li krenemo sa “spašavanjem” božićnih drvca, pogledajmo kako izgledaju standardni “napadi”, “ofenzive” i “izvidnice”.

Imali ste priliku iskusiti nešto tako zar ne? 😉

Ovisnik o slatkom ili nešto drugo?

Ovisnik o slatkom ili nešto drugo?

Ako ste vlasnik ili vlasnica slatke mace i neodoljivog psa, tada ste susreli s dilemom, “ukrasiti božićno drvce ili ne ukrasiti božićno drvce” jer ste već prošli kroz “izvanredne situacije” nakon napada na centralni blagdanski ukras vašeg doma.

Krivac na "mjestu zločina".

Krivac na “mjestu zločina”.

Ponekad se katastrofe znaju dogoditi netom nakon ukrašavanja, a najčešće je to nakon što vlasnici “izgube drvce iz vida” i krenu na počinak smatrajući kako je njihov ljubimac “dobro odgojen”.

Iako je namjera vlasnika bila dobra, mačka se popela na božićne drvce iako ono visi s plafona.

Iako je namjera vlasnika bila dobra, mačka je odlučila “proširiti vidokruge”.

Ali genetika “divljih” predaka se ne može samo tako zanemariti, mačkama su božićna drvca savršen “poligon za vježbanje” uz masu ukrasa koji ih jednostavno rečeno “hipnotiziraju” dok će se psi zainteresirati za novim predmetom u neposrednom okolišu oni neće znati kako je stabilnost novogodišnje jelkice poprilično upitna.

Zbog svih mogućih “katastrofa”, razbijenih ukrasa, koji se ponekad prenose s generacije na generaciju i smatraju se pravim malim obiteljskim blagom s kojem su vlasnici emotivno vezani, nastale su mnoge varijacije zaštite božićnih drvaca koje vam predstavljamo s nadom da ćete se dobro nasmijati i možda probati neku varijaciju “obrane” već sljedeće godine.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.