PONERIZACIJA DRUŠTVA

CNN koristio slike iz video igrice kako bi predočio rusko hakiranje

Autor: Ljubica Šaran

Sve je više dokaza o tome kako najviše lažnih vijesti dolazi iz najvećih medijskih kuća koje kontroliraju 90% medijskog prostora. Dok se neovisni mediji i blogovi prozivaju “prijetnjom američkoj slobodi i demokraciji” u tolikoj mjeri da je Obama nedavno potpisao cijeli niz zakona kako bi se “spriječio poguban utjecaj opasnih internetskih objava”, dotle CNN koristi slike iz Fallouta 4 kao pokazatelj navodnog ruskog hakiranja. 

Obama je neposredno prije izlaska iz Bijele kuće pojačao i proširio sankcije protiv Ruske Federacije, te je protjerao 35 ruskih diplomata iz SAD-a uz objašnjenje kako su iste uvedene zbog ruskog hakiranja i uplitanja u predsjedničke izbore 2016. u kojem je utrku izgubila šampionka vladajućeg establišmenta Hillary Clinton, dok je umjesto nje pobijedio ‘outsider’ Donald Trump.

Izabrani predsjednik Donald Trump je nekoliko puta tražio da mu tajne službe pokažu dokaze o tome kako je Ruska federacija umiješana u objavljivanje elektroničke pošte Clintoničinog savjetnika Johna Podeste i dokaze o umješanosti Rusije u hakiranje samih predsjedničkih izbora.

Nedavni Tweet Donalda Trumpa.

Nedavni Tweet Donalda Trumpa.

Prema informacijama koje je predstavio web sajt The Duran, Trump je otvoreno priznao kako više nema strpljenja te je nedavno postao tweet u kojemu stoji:

“Tajne službe su otkazale brifing o takozvanom “ruskom hakiranju” do petka, možda im je potrebno više vremena kako bi predočili dokaze. Vrlo čudno!”

Bojimo se kako je cijela priča o tome da su Rusi objavili Podestine mailove s namjerom gubitka Clintonove na izborima i hakiranja izbornog sustava napravljena s ciljem kako bi onemogućili približavanje Donalda Trumpa Rusiji s tvrdnjom da je on “Putinov čovjek”. U slučaju da Trump odluči skinuti nedavno postavljene sankcije protiv Rusije, kompletna psihopatska klika iz Washingtona će još jednom dovesti u pitanje Trumpovu pobjedu i legalnost biračkih glasova.

Unatoč činjenici kako odgovorne američke tajne službe izbjegavaju sastanak s novoizabranim predsjednikom Sjedinjenih Država, američki mediji neprestano objavljuju priloge o istoj temi, smatrajući kako je stvar zaključena, te da su Rusi zaista krivi za hakiranje.

Kakvo je ovo novinarstvo?

Kakvo je ovo novinarstvo?

CNN, globalno poznata američka “news” kuća koja koristi moto: “Najpouzdanije ime u vijestima” je 28. prosinca napravila prilog o ruskom hakiranju u kojemu je gledateljima predočila cijelu stvar s, vjerovali ili ne s fotografijama isječka popularne igre Fallout 4.

McFeels je postavio sljedeći Tweet: "CNN je koristio materijal s web stranice koja replicira terminal za hakiranje iz Fallouta. Zgodan trik. #LažneVijesti #ruskohakiranje."

McFeels je postavio sljedeći Tweet: “CNN je koristio materijal s web stranice koja replicira terminal za hakiranje iz Fallouta. Zgodan trik. #LažneVijesti #ruskohakiranje.”

U zadnje tri inačice Fallouta igrači hakiraju računala kako bi dobili informacije ili otključali sobe i sefove. Takvi zadaci nalikuju zagonetkama, te igrači moraju pronaći smislene riječi u masi nasumičnih brojeva i slova. Unatoč svemu rečenome, Fallout nema nikakve veze s navodnim ruskim hakiranjem.

Jedan od kritičara je napisao sljedeće:

Jedan od kritičara je napisao sljedeće: “Ako se pitate zašto rabota ruskih hakera izgleda poznato, to je zato što je preuzeta iz video igrice Fallout 4.”

Zbog takvog korištenja materijala CNN je postao predmetom sprdnje i ismijavanja brojnih blogera i neovisnih medija.

Je li nedavni američki zakon o stavljanju neovisnih medija u ilegalnu rabotu, zapravo donesen zbog straha od istine?

Je li nedavni američki zakon o stavljanju neovisnih medija u ilegalnu rabotu, zapravo donesen zbog straha od istine?

Čini se da su američki mediji u potpunosti izgubili moralni kompas i želju za izvještavanjem činjenica, propaganda je postala državna norma svim članicama NATO-a i saveznicama SAD-a. Zakoni usvojeni od strane američkog parlamenta i ratificirani od strane Obame dodatno pokazuju kako se psihopati u Washingtonu i te kako boje istine.

Na vama je da odlučite, želite li vjerovati onima koji se navodno bore protiv “fake newsa”, a stalno šire laži ili ćete sami tragati s istinom.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Donald Trump mocks intel agencies for failing to prove Russian hacking

CNN uses image from video game to depict Russian hacking

CNN mocked for using screengrabs from Fallout 4 in Russian hacking story

WATCH: CNN Caught Using Fallout 4 Video Game Footage to Depict ‘Russian Hacking’

CNN Used a Video Game to Show How Russians Hack Stuff