BORBA PROTIV PEDOFILIJE

Britanski šef policije tvrdi da je pedofila previše i da nema dovoljno zatvora za njihovo utamničenje!

Autor: Ljubica Šaran

Šef policije za područje Engleske i Walesa Gavin Thomas smatra kako je nemoguće zatvoriti sve pedofile jer ih je previše, te da Velika Britanija nema dovoljno zatvora u koje bi se mogli smjestiti silovatelji djece. Thomas također predlaže slanje pedofila na psihološke tretmane kao da je pedofilija izlječiva. 

Gavin Thomas u svom uredu.

Gavin Thomas u svom uredu.

Šef policije za Englesku i Wales Gavin Thomas smatra kako bi se “pedofile s manjom razinom počinjenih zločina” trebalo uputiti na tretmane kod psihijatara jer Ujedinjeno Kraljevstvo nema mjesta u zatvorima za sve psihopate. Ova izjava je stvorila buru negodovanja u javnosti, naročito zbog činjenice kako pedofilija nije izlječiva mentalna bolest već stanje iz kojeg se ne može “izaći” osim uz pomoć radikalnih sredstava poput “kemijske kastracije”.

Javnost je također tražila da se Thomas pojasni, što to znači “manja razina počinjenih zločina”, je li to isključivo posjedovanje pedofilskog materijala ili je i u pitanju mamljenje djece na internetu za eventualne sastanke i nagovaranje djece na slanje eksplicitnog materijala, te da li “manja razina počinjenih zločina” uključuje i neuspjele pokušaje silovanja djece?

Thomas je objasnio kako on smatra da u tu kategoriju spadaju pedofili koji su na internetu skupljali pedofilski materijal no nisu ostvarivali kontakte s djecom. Thomas je svoje stavove opravdao s brzo rastućim registrom pedofila, te je upozorio kako policija nema dovoljno ljudstva i nadzorne tehnologije da bi mogla pratiti sve pedofile.

On je novinarima objasnio kako se pedofili najviše razine prate, posjećuju i pod nadzorom je njihov pristup internetu.

Nečuveno je sa se na internetu bez imalo problema pojavljuju materijali u kojima se djeca siluju, muče i ubijaju. Koliko su naša djeca sigurna od pedofila i sociopata?

Nečuveno je da se na internetu bez imalo problema pojavljuju materijali u kojima se djeca siluju, muče i ubijaju. Koliko su naša djeca sigurna od pedofila i psihopata?

Trenutačno je u britanskom registru pedofila 45 tisuća osoba, a prije deset godina u njemu se nalazilo 32 tisuće osoba.

Prijave o silovanju i napastvovanju djece su narasle za 80% u zadnje tri godine u Ujedinjenom Kraljevstvu, taj podatak je otkrio Simon Bailey, voditelj nacionalne policijske službe za zaštitu djece od zlostavljanja.

Bailey je otkrio kako su troškovi policijskog istraživanja u slučajevima pedofilije narasli s milijardu funti na 1,3 milijarde godišnje, te da se po pojedinom istraživanju otprilike potroši oko 19 tisuća funti. Bailey smatra kako će ukupni godišnji troškovi na slučajevima pedpfilije do 2020. narasti na tri milijarde funti.

Bailey je prvi zatražio drugačiji pristup “kaznenog progona” pedofila, te kao i Thomas smatra kako su tretmani kod psihijatra za pedofile bez težih prekršaja, pravo rješenje.

Daily Mail je otvoreno prozvao Thomasa za takvo stanovište podsjećajući ga da je otac dvoje maloljetne djece, te da bi i te kako trebao promisliti o onome što izgovara u javnosti.

Glasnogovornik organizacije NSPCC – The UK children’s charity, koja se najviše fokusira na sigurnost djece kako na internetu tako i u svakodnevnom životu, je jasno dao do znanja da pedofili koji skupljaju eksplicitni seksualni materijal s djecom nisu bezopasni ljudi koji se “malčice zabavljaju na internetu” te da promatranje fotografija i video materijala u kojima se djeca muče i siluju, u nekim slučajevima čak i ubijaju, predstavlja samo dio želja pedofila koji takvo što još uvijek nisu omogućili na javi, i koji svoju pohotu trenutačno zatomljuju pred ekranom kompjutera, dok fantaziraju i planiraju stvarne napade na djecu. Glasnogovornik NSPCC-a je tražio ozbiljne zatvorske kazne za one koji skupljaju takve materijale, smatrajući kako se tretmani kod psihijatra mogu uzeti u obzir, no da oni nikako ne bi trebali zamijeniti zatvorske kazne. NSPCC također smatra da britanska vlast mora donijeti odluke i ujediniti sve službe kako bi se eksplozija pedofilije zaustavila te kao bi se osigurala sigurnost britanske djece i kako bi im se omogućio zdrav i bezbrižan život.

Otkriveno je kako je oko 750 tisuća Britanaca potencijalnih pedofila, te da im se progledalo kroz prste jer su “imali samo opscene materijale s djecom na računalima”. Taj užasavajući podatak je otkrila Nacionalna agencija za kriminal u Ujedinjenom Kraljevstvu što je otprilike ista stvar kao i FBI u SAD-u.

NSPCC je također utjecao na kreatore Pokemon Go kako bi se lov na Pokemone obavljao isključivo u sigurnim područjima, jer se pokazalo da su djeca tražila iste u područjima u kojima vrebaju pedofili.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

There are so many paedophiles we can’t jail them all, warns police chief as he calls for softer approach at ‘lower levels’ of crime

British Prisons Haven’t Enough Room To Jail All Paedophiles

No space left in British jails for all pedophiles – police chief