Pod povećalom MW-a

ČITATELJI ODGOVORILI NA PITANJE: Tko je počinio najviše zločina tijekom svoje političke karijere?

Autor: Ljubica Šaran

Nikada demokracija nije bila na tako “niskim granama”, vladavina naroda u ime naroda se pretvorila u vladavinu psihopata. U poneriziranom društvu “glas naroda” se čuje jedino tijekom izbora kada se biračima stalno uvaljuju priče o boljem životu koji nikako ne stiže. Dok mi jedva spajamo kraj s krajem bahati svjetski moćnici uništavaju milijune ljudskih života, okupiraju kompletne države, stvaraju vojske terorista i izbjeglica te manipuliraju ekonomijom naoko neovisnih država. Brojni političari su ogrezli u zločine, a vaše mišljenje o njima je poprilično interesantno.

Na Facebooku smo prije nekoliko dana postavli prvu anketu s pitanjem: Tko je počinio najviše zločina tijekom svoje političke karijere?

Čitatelji su mogli odgovoriti na sljedeći način:

  • Barack Obama
  • Hillary Clinton
  • Benjamin Netanyahu
  • Vladimir Putin
  • Angela Merkel
  • Svi su političari jednako krivi

Svi korisnici Fejsa su mogli odgovoriti na pitanje samo jedanput, odgovori su se mogli davati anonimno, a rezultati su bili vidljivi po postotcima sve do zaključka ankete. Matrix World će javno objavljivati sve rezultate anketa JER JE VAŠE MIŠLJENJE VAŽNO. Tijekom ankete nisu skupljani privatni podaci korisnika Fejsa već isključivo vaši izbori.

Statistika naše prve ankete.

Statistika naše prve ankete.

U našoj prvoj anketi je sudjelovalo 70 ljudi no samo je 33 odlučilo odabrati jedan od ponuđenih odgovora. Od 33 sudionika 30% smatra kako su svi političari jednako krivi, 27% smatra kako je Barack Obama počinio najviše zločina tijekom političke karijere, 20% smatra da je to Hillary Clinton, za 13% sudionika najveći zločinac je Benjamin Netanyahu, za Vladimira Putina se odlučilo 7%, dok je za Angelu Merkel bilo 3% sudionika.

Tko je počinio najviše zločina?

Tko je počinio najviše zločina?

Iako je u anketi sudjelovao relativno mali broj naših čitatelja dalo bi se naslutiti kako javnost nema veliko mišljenje o političarima te da ih drži jednako krivima za zločine koji se događaju u ime politike i “nacionalnih interesa”.

1-politicka-odgovornost-zakljucak

Znakovito je kako je Barack Obama kao pojedinac dobio najviše vaših glasova, te da je čak 27% naših čitatelja smatralo da je on počinio najviše zločina tijekom svoje karijere. Pogledamo li što se događa po svijetu i koji su interesi Sjedinjenih Država, te kako američki političari “brane” takve interese, uopće nas ne čudi da se na drugom mjestu nalazi Hillary Clinton. Barack Obama tijekom osomogodišnjeg mandata u Bijeloj kući nije proveo niti jedan jedini dan u miru, a u tome mu je kao državna tajnica pomogla i Hillary Clinton. Dakle, nimalo nas ne čudi da su Obama i Clintonica tako visoko pozicionirani.

Iskreno se nadamo da će nam se u sljedećoj anketi pridružiti puno više čitatelja, jer samo tako možemo dobiti odgovore na neka poprilično goruća pitanja.

Vaše mišljenje je i te kako važno, neka se ono čuje, barem kroz naš volonterski blog.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.