PONERIZACIJA DRUŠTVA

Najnoviji zakon omogućava silovateljima tužiti žrtve silovanja za abortus!

Autor: Ljubica Šaran

Čini se da zakoni u Sjedinjenim Američkim Državama postaju sve nehumaniji i nenormalniji zahvaljujući vladavini psihopata. Zadnji takav primjer dolazi iz savezne države Arkanzas u kojoj je izglasan zakon s kojim će silovatelji smjeti tužiti žrtvu silovanja za pokušaj abortusa.

Mapa s brojnošću pojave silovanja za 2013. godinu.

Mapa s brojnošću pojave silovanja za 2013. godinu.

Sjedinjene Države prednjače po broju incesta, silovanja i pedofilije u zapadnjačkim demokracijama, no umjesto strožih kazni za silovatelje i pomoći silovanima svjedoci smo potpune ponerizacije američkog društva i stvaranja zakona koji u najmanju ruku zvuče potpuno nehumano i nenormalno.

Najnoviji zakon savezne države Arkanzas, pod nazivom Act 45 – the Unborn Child Protection From Dismemberment Abortion, omogućava muževima podizanje tužbe ako su se žene odlučile za abortus, no također omogućava silovateljima, čak i u slučaju incesta da tuže svoje žrtve ako su one naumile sprovesti abortus. Da stvar bude gora, zakonom se prisiljava i žrtve incestuoznoga silovanja na iznošenje cijele trudnoće i rađanje djeteta čak i ako je žrtva maloljetna, te u slučaju pokušaja abortusa ostaju bez prava na novčanu potporu, traženje pravde na sudu za silovanje, te dobivanja presude u njihovu korist.

Kakvo je to društvo koje siluje žene, djevojke i djevojčice i nakon samog fizičkog čina silovanja?

Kakvo je to društvo koje siluje žene, djevojke i djevojčice i nakon samog fizičkog čina silovanja?

Žrtve silovanja i incestuoznog silovanja će u slučaju pokušaja abortusa morati platiti novčanu kaznu od 10 tisuća dolara ili mogu biti osuđene na kaznu do šest godina zatvora.

Drugim riječima, ako je recimo neki otac silovao svoju 13-to godišnju kćer, ona neće moći tražiti pravdu na sudu niti će joj savezna država Arkanzas pružiti pomoć u slučaju da odluči napraviti abortus incestuoznog fetusa nastaloga silovanjem, već će završiti u zatvoru i u mogućem bankrotu.

Država Arkanzas je uz sve to zabranila i najsigurnije metode pobačaja te je ostala isključivo pri zastarjelim i opasnim metodama kirurškog odstranjivanja fetusa i to isključivo ako je trudnica u životnoj opasnosti.

Država Arkanzas također daje mogućnost silovatelju traženje starateljstva nad djetetom koje je nastalo silovanjem, te smatra kako silovatelji imaju prava i obaveze kao svaki drugi “roditelji”.

Prikaz brojnosti silovanja po saveznim državama. Tamnije je više, svjetlije označava države s manjim broje silovanja.

Prikaz brojnosti silovanja po saveznim državama. Tamnije je više, svjetlije označava države s manjim brojem silovanja.

Iako naziv ovoga zakona tvrdi kako je riječ o “zaštiti nerođenoga djeteta i prava na rođenje” očigledno je kako se pri tome krše sva prava silovanih žena, djevojčica i djevojaka, te se na najgori mogući način daje pravo silovateljima da muče svoje žrtve uništavajući im pri tome živote i nakon samog čina fizičkog silovanja.

Ovaj zakon krši i odredbu Vrhovnog suda SAD-a iz 1973. koja nosi ime Roe versus Wade s kojom svaka žena ima pravo na abortus fetusa do 22 tjedna trudnoće.

Sjedinjene Američke Države uporno tvrde kako su predvodnica zapadnjačkog svijeta, svojevrsna perjanica demokracije i slobode, no s ovakvim zakonima zapravo pokazuju kako su država koja s demokracijom nema nikakve veze već s bolesnim uplivom vladajućih psihopata koji “štite svoje interese”.

Kako SAD izvozi sve svoje “umotvorine” u ostale “demokratske države” zapadnjačkog svijeta, ne bi nas čudilo da se i u Europi počnu pojavljivati takvi “zaštitnički” zakoni.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

New Arkansas law allows rapists to sue victims seeking abortion

Arkansas passes law allowing rapists to sue victims who want an abortion

Disturbing new law lets rapists sue if victims want to have an abortion

New Arkansas law allows men to block their wives’ abortion even in cases of rape or incest