BORBA PROTIV PEDOFILIJE

Svećenici pedofili osuđeni po dvije godine zatvora “jer bi ih više kazne dotukle”

Autor: Ljubica Šaran

Svećenik Tony Walsh je jednu od svojih žrtava silovao s raspelom ali dobio je samo dvije godine zatvora, svećenik Robert Flaherty je silovao dječake godinama no dobio je zatvorsku kaznu od dvije godine i tri tjedna, svećenik i biskupski glasnogovonik Giangiacomo Ruggeri je dobio kaznu od dvije godine zatvora za silovanje djevojčice, serijski silovatelj i pedofil svećenik Raymond Sydney Cheek je dobio dvije godine zatvora, a sudac smatra kako bi ga viša kazna “slomila i dotukla”, svećenik James Scannell je dobio dvije godine zatvora za silovanje djevojčice. Jesu li takve kazne dovoljne za monstrume koji uništavaju živote djece?

Anglikanski svećenik Cheek je mirno silovao djecu punih 30 godina.

Anglikanski svećenik Cheek je mirno silovao djecu punih 30 godina.

Preko 30 godina anglikanski svećenik Raymond Sydney Cheek je silovao djecu iz njegove pastve. Tijekom suđenja tvrdio je da je star, bolestan i nevin. Pa ipak, sudu su predstavljeni brojni dokazi o njegovim bolesnim radnjama da sudac nije mogao ništa drugo već osuditi 85-togodišnjeg svećenika na zatvorsku kaznu. No onda se dogodilo čudo, točnije pravi pokazatelj današnje patokracije – svećenik je dobio samo dvije godine zatvora, jer, kako tvrdi australski  okružni sudac Ronald Birmingham “veća kazna bi dotukla i slomila” vremešnog svećenika.

Anglikanski biskup od Bunburyja tvrdi kako je očekivao veću kaznu, te da ga je ista neugodno iznenadila. No biskup se ne može opravdati, te ne zna odgovoriti za pitanje, zbog čega je crkva 30 godina šutjela o pedofiliji i silovanjima koje je Cheek napravio te zbog čega se djecu nije slušalo kada su se tužila na “krvarenje iz anusa” i modrice po tijelu uz očigledne simptome PTSP-ja od traume koje su ih koštale mentalnog zdravlja.

Katolički svećenik Tony Walsh poznat pod nazivom “raspjevani svećenik” jer je često “glumio” Elvisa po festivalima pa čak i na lokalnoj televiziji.

Dvije godine zatvora za katoličkog svećenika Tony Walsha koji je jednu od svojih žrtava silovao s raspelom.

Dvije godine zatvora za katoličkog svećenika Tony Walsha koji je jednu od svojih žrtava silovao s raspelom.

No njegova slava je brzo prerasla u sramotu jer se pokazalo kako je jednu od svojih nesretnih maloljetnih žrtava silovao s raspelom, dok je druge žrtve prisiljavao na seks tijekom “duhovnih lekcija” punih šest godina. Walsh se brani da ne zna žrtve, te da ih nikada nije vidio, no nakon što su se dokazi pokazali valjanima, dobio je kaznu od samo dvije godine zatvora.

Za silovanje ministranata samo dvije godine.

Za silovanje ministranata Robert Flaherty je dobio samo dvije godine.

Katolički svećenik Robert Flaherty iz Sidneya je preko deset godina silovao maloljetne ministrante, na sudu se pojavio sa štapom tvrdeći da je star i bolestan, no nakon prezentacije dokaza o njegovim zločinima nad djecom, sudac Richard Cogswell mu je dodijelio kaznu zatvora od dvije godine i tri tjedna tvrdeći kako treba uzeti u obzir svećenikovo slabo zdravstveno stanje i godine.

Katolički svećenik Giangiacomo Ruggeri prihvaća sudsku kaznu od dvije godine zatvora, no ne kaje se što je silovao 13-togodišnju djevojčicu.

Katolički svećenik Giangiacomo Ruggeri prihvaća sudsku kaznu od dvije godine zatvora, no ne kaje se što je silovao 13-togodišnju djevojčicu.

Katolički svećenik i glasnogovornik biskupa od Fana Giangiacomo Ruggeri je snimljen 2012. dok je seksualno napadao 13-togodišnju izviđačicu na plaži, nakon što je snimka priložena kao dokaz za silovanje, sud mu je dodijelio kaznu od dvije godine. Ruggeri je tvrdio da nije bio svoj “te da ne zna što ga je spopalo, jer on nije inače nije takav”. Ruggeri je inače imao “oko” za maloljetne djevojčice te ih je oko sebe skupljao tvrdeći da je njihov “spiritualni savjetnik”. Giangiacomo Ruggeri nije pokazao nimalo kajanja za silovanje maloljetnice.

Svećenik i silovatelj James Scannell je dobio samo dvije godine zatvora jer je star i boelstan.

Svećenik i silovatelj James Scannell je dobio samo dvije godine zatvora jer je star i bolestan.

Katolički svećenik James Scannell je osuđen na dvije godine zatvora zbog silovanja 12-togodišnjeg dječaka tijekom 70-tih godina XX. vijeka. Sudac David Parsons smatra kako je dvije godine zatvora sasvim dovoljna kazna za svećenika koji očigledno ima problema sa zdravljem i na plećima nosi “puno godina”.

Sigurni smo kako je ovakvih primjera jako puno, no oni često ne dolaze do javnosti, a mnoge maloljetne žrtve svećeničke pedofilije nikada ne dožive pravdu. Dvije godine zatvora za dušebrižnika koji je prekršio religijske i zakonske odredbe nije nikakva “kazna” već sol na ranu za normalne ljude. Društvo brani pedofile, a ponajviše u redovima svećenstva.

Vatikanski veleposlanik pri Ujedinjenim nacijama Silvano Tomas je izjavio kako je Svetoj stolici od 2004. do 2014. prijavljeno 3.400 slučajeva seksualnih napada svećenika, te da je od tada svećenički položaj izgubilo 848 svećenika, dok je 2.572 svećenika kažnjeno “manjim kaznama”. Tek 2010. godine je Vatikan naložio biskupima i starijem kleru da seksualne napade na vjernike prijavljuju policiji.

Može li se pedofilija i napad na djecu opravdati s manjim kaznama i s ostankom takvih bolesnika u kleru?

Papa Franjo je nedavno priznao da je na 50 svećenika jedan zasigurno pedofil, te da je pedofilija u redovima katoličkog klera “kužna pošast za Katoličku crkvu” te da se takvo što ne može tolerirati.

Razmislimo li malo o brojci koju je prezentirao papa Franjo, tada je zaista riječ o pandemji ogromnih razmjera.

Uzmemo li u obzir način na koji pravosudni organi kažnjavaju pedofile svećenike, sa suosjećajem za godine i zdravlje istih dok se uopće ne misli o zdravlju i životima djece koja su traumatizirana silovanjima od strane onih koji bi se trebali brinuti “za njihovu dušu”, ne možemo se oteti dojmu da je društvo doseglo dno dna, te da društvo koje se ne može brinuti o svojoj djeci, nema budućnosti.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Paedophile priest Raymond Cheek: Anglican Church ‘surprised’ by two-year jail sentence

Paedophile ‘singing priest’ raped boy with crucifix but faces just two years behind bars

Paedophile Catholic priest aged 72 sentenced to two years in prison

Pedophile Priest Handed Two-And-A-Half Year Prison Sentence

Vatican reveals how many priests defrocked for sex abuse since 2004

One in 50 priests is a paedophile: Pope Francis says child abuse is ‘leprosy’ infecting the Catholic Church 

Former “Singing Priest” raped boy with crucifix – gets two years

Sesso con una 13enne, Don Ruggeri chiede scusa. Il vescovo: “Nessun risarcimento per la vittima”

Victorian Catholic priest, 88, jailed for two years for raping boy