PONERIZACIJA DRUŠTVA

UDARNA VIJEST: Riža iz Fukushime će se prodavati u Europi!

Autor: Ljubica Šaran

Velika Britanija će biti prva zemlja u Europi koja će početi prodavati rižu iz Fukushime, nakon toga ona bi se trebala naći i na policama trgovina diljem Europe. Takva vijest i te kako uznemiruje, naročito ako se zna kako je radijacija u Fukushimi trenutačno veća negoli tijekom havarije istoimene nuklearke u ožujku 2011. godine. 

Riža iz visoko radioaktivnog područja Fukushime će se početi prodavati u Velikoj Britaniji tijekom lipnja 2017. unatoč zabrinutosti javnost. Nakon Singapura i Malezije, Velika Britanija je prva europska zemlja koja je donijela tako opasnu odluku. Prva količina će iznositi 1,9 tona riže sorte Ten no Tsubu, a njenu prodaju je osigurala Poljoprivredna udruga japanskih kooperanata Zen-Noh koji su isposlovali svu potrebnu dokumentaciju za njenu prodaju na tlu Velike Britanije. Zen-Noh će istu dostaviti jednoj britanskoj trgovačkoj kompaniji koja će spornu rižu distribuirati diljem svoje zemlje.

Voditelj lokalnog ogranka Zen-Noha Nobuo Ohashi je izjavio sljedeće:

“Velika Britanija je odskočna daska, mi se nadamo kako će se prodaja proizvoda iz perfekture Fukushima proširiti na sve članice Europske unije.”

Japansko ministarstvo za poljoprivredu i šumarstvo tvrdi kako je prije se prije prodaje proizvoda iz perfekture Fukushima mora napraviti test na radijaciju, te se zbog toga ista roba prodaje u fazama i uz određene količinske restrikcije.

Yoshiro Mitsuyama voditelj predstavništva Zen-Noha u Londonu se trenutačno konzultira sa svojim kolegama u Njemačkoj koji su uspjeli progurati neke proizvode iz Fukushime za prodaju u Njemačkoj. Unatoč tome, njemački mediji se nisu potrudili javnosti objasniti što Nijemci jedu i postoji li rizik za njihovo zdravlje.

Mapa širenja radijacije iz Fukushime napravljena od strane američke National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Mapa širenja radijacije iz Fukushime napravljena od strane američke National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Prije tri godine Zen-Noh je počeo prodavati sokove od jabuke, riže i breskve iz Fukushime u trgovini na Trafalgar Squareu no očigledno je kako to nije zadovoljilo ambicije japanskih kooperanata koji žive i rade u neposrednoj blizini nuklearke koja je svojom radijacijom gotovo uništila ekosutav Pacifika i čija je radijacija veća no ikad.

Interesantno je kako je tijekom posjeta Fukushimi britanski veleposlanik u Japanu Martin Barrow uzeo neke poljoprivredne proizvode te ih je prezentirao u Velikoj Britaniji lobirajući pri tome za prodaju istih na tlu svoje države. Pitamo se: čije interese štiti Martin Barrow?

Mutirani kukurz iz Fukushime nastao zbog prevelike količine radijacije iz istoimene nuklearke.

Mutirani kukuruz iz Fukushime nastao zbog prevelike količine radijacije iz istoimene nuklearke.

Mitsuyama je priznao buduće namjere Zen-Noha:

“Želim prodavati proizvode iz Fukushime poput trešanja, jabuka i krušaka u Londonu, a ne samo rižu.”

Europska komisija je izjavila kako se Fukushima “bori s restrikcijama za prodaju vlastitih poljoprivrednih proizvoda na tlu EU, te da će se restrikcije s vremenom u potpunosti anulirati.”

Američka nacionalna znanstvena akademija je također objavila kako su japanski plodovi mora u potpunosti sigurni za konzumaciju te da je “sveukupni rizik od radioaktivne kontaminacije vrlo nizak.”

Nedavno snimljena Pacifička bijela morska psina s nevjerojatnim tumorom na donjoj čeljusti. Do sada se smatralo kako morski psi, jedni od najstarijih predatora na zemlji, ne mogu razviti tumore, niti je bio poznat takav slučaj, no nakon Fukushime sve postaje moguće.

Nedavno snimljena pacifička bijela morska psina s nevjerojatnim tumorom na donjoj čeljusti. Do sada se smatralo kako morski psi, jedni od najstarijih predatora na zemlji, ne mogu razviti tumore, niti je bio poznat takav slučaj, no nakon Fukushime sve postaje moguće.

Ovakve odluke su uslijedile nakon niza promjena u međunarodnim zakonima za dozvoljene i maksimalne nivoe radijacije u hrani o čemu smo mi već pisali, točnije same dozvoljene razine radijacije u hrani, vodi, piću i stočnoj prehrani su nekoliko puta povećavane kako bi Japanci mogli nastaviti s izvozom svojih proizvoda. Drugim riječima ono što nismo smjeli jesti i piti prije 2011. je sada dozvoljeno, ne zato što je to u redu i što nije radioaktivno već zato što su se standardi promijenili na našu štetu.

Da se podsjetimo:

U javnost su pušteni podaci od strane vlade Japana u kojima stoji da je nuklearna nesreća u Fukushimi ispustila tek 10% količine radioaktivnih izotopa od nesreće koja se dogodila u Černobilu 1986. U listopadu 2011., u žurnalu Nature je objavljen tekst u kojemu se procijenilo da je radijacija izašla iz Fukushime barem duplo veća od one koja se ispustila u okoliš za vrijeme nuklearne katastrofe u Černobilu. Ako je to doza koju nadri-znanstvenici nazivaju „jako niska“ onda je ovo sve skupa dokaz da se oni ne mogu suočiti s istinom koja je jeziva!

Zvaničnici iz nacionalnih meteoroloških agencija zemalja Francuske i Australije su pratili radioaktivno kretanje čestica Fukushime širom atmosfere, oni su objavili karte s podacima na internetu. U roku do šest dana radioaktivne čestice su došle do teritorija SAD-a, u roku od 18 dana su prošle preko cijele sjeverne hemisfere.

Zec bez ušiju iz Fuskuhime, mutacija je nastala prevelikim zračenjem.

Zec bez ušiju iz Fukushime, mutacija je nastala prevelikim zračenjem.

U srpnju 2011., izašao je tekst kojeg su izdali zvaničnici Pacific Northwest National Laba iz države Washington, koji su izmjerili da je količina radioaktivnog Xenona 133, 40 tisuća puta veća od normale i da se sve to dogodilo tjednima nakon nesreće u Fukushimi. Xenon 133 je zasićeni plin i ne ulazi u tijelo, ali je odličan indikator da postoje i druge mnogo opasnije radioaktivne čestice čije vrijednosti u atmosferi nisu izašle u javnost.

U veljači 2012., izašao je tekst US Geological Survey u kojemu se obratila pažnja na radioaktivni Jod 131 koji je u tlo ušao putem kiše i pronašli su nivoe stotine puta veće od normale u mjestima kao što su; Portland u Oregonu, Fresno u Kaliforniji i Denver u Koloradu.

Ova mjesta također imaju najveću koncentraciju Cezija 137 u SAD-u. Iako se povećana radijacija izmjerila diljem SAD-a, čini se da su zapadna obala i Stjenjaci (Rocky Mountain) dobili najveću koncentraciju radioaktivnih izotopa Fukushime.

Iako Inuiti sve više traže odgovore zbog čega nailaze na bolesne tuljane po obalama Aljaske, nitko ne daje objašnjenja. Promjene na tuljanima su se počele pojavljivati neposredno nakon katastrofe u Fukushimi.

Iako Inuiti sve više traže odgovore zbog čega nailaze na bolesne tuljane po obalama Aljaske, nitko ne daje objašnjenja. Promjene na tuljanima su se počele pojavljivati neposredno nakon katastrofe u Fukushimi.

Radijacija u kišnim padavinama garantira da će ljudi u svoja tijela unijeti otrovnu mješavinu kemikalija jer kišnica ulazi u rezervoare vodovoda pitke vode i natapa područja za ispašu stoke gdje se hrane životinje od kojih dobivamo mlijeko, na isti način je kišnica kontaminirala usjeve i polja s kojih dobivamo hranu.

Godinama nam se servira informacija da niske doze radijacije ne predstavljaju opasnost po ljudsko zdravlje. Čak su se rendgenska zračenja dozvoljavala trudnicama i smatralo se da radnici u nuklearkama nisu u nikakvoj opasnosti, isto se tako tvrdilo da nuklearne eksplozije i testovi ne predstavljaju opasnost po naše zdravlje jer je u pitanju niska doza radijacije! Takvo mišljenje se održalo sve dok znanstvena istraživanja nisu dokazala suprotno!

Također smo pisali o tome kako se manipulira s dozvoljenim nivoima radijacije u hrani, piću, tlu i prehrani za stoku:

Odmah nakon nesreće u Fukushima Daiichiju Japan je na teren poslao oko 25 tisuća Geigerovih mjerača radijacije, 37 dana nakon radijacije svi mjerači su povučeni nazad u skladišta.

Na primjer, trenutačni sigurnosni standardi dozvoljene radijacije su napravljeni na smiješnim pretpostavkama kako je svatko na planeti ozračen od radijacije zdrav mladić u dvadesetim godinama života, i još gore da radijacija koja uđe u tijelo (udisanjem radioaktivnih izotopa ili unošenjem istih kroz prehranu i vodu) ne uzrokuje više problema od radijacije izvan tijela!

Količina radijacije je ogromna i izvan zabranjene zone u Fukushimi.

Količina radijacije je ogromna i izvan zabranjene zone u Fukushimi.

Gospodin Yamashita, jedan od glavnih savjetnika vlade u Japanu po pitanju nuklearne nesreće u Japanu, je izjavio:

Ako se smijete, radijacija vam ne može ništa!“

No, u stvarnom svijetu, a ne izmišljenom svijetu naših političara i velikih korporacija, čak i najniži nivoi radijacije mogu uzrokovati stvaranje raka. Čak što više, malene čestice radijacije, koji se nazivaju „unutrašnji emiteri“ su puno opasnije kada uđu u tijelo nego li uobičajena radijacija iz vanjskih izvora, to jest izvora radijacije izvan tijela. Više o tome pročitajte ovdje i ovdje. Također ne smijemo zaboraviti da radijacija najviše utječe na malu djecu (i starije osobe), u stvari da djeluje puno više i pogubnije nego li na zdrave muškarce u dvadesetim godinama života.

I što se danas događa?

Nakon nesreće u Fukushimi, vlade SAD-a, Japana i Europske unije, umjesto da zaštite svoje stanovništvo od radijacije i poduzmu sve preventivne mjere protiv te iste radijacije, one su podigle prag dozvoljene maksimalne radijacije, zaboravljajući pri tome što znači riječ, „sigurnost.“

Tri kilometra od Černobila radijacija je još uvijek daleko iznad normalne, ne zaboravite Černobil se dogodio 26.04.1986. Radijacija je još uvijek prisutna na mjestu gotovo zaboravljene nuklearne nezgode, ona se iz Černobila još uvijek raznosi diljem svijeta zračnim strujama. Zašto bi bilo drugačije s Fukushimom i svim drugim nuklearnim nezgodama i testovima. Mi živimo u radijaciji koja je napravljena još za vrijeme prvog nuklearnog testa Trinity, jer je nekim radioaktivnim izotopima kao na primjer Cezij 137, radioaktivnost smanji za 50% tek nakon 30 godina.

Ribe ulovljene izvan zone opasnosti Fuskushime imaju sve znakove ozračenosti, uključujući i deformacije u rastu i oblikovanju tijela.

Ribe ulovljene izvan zone opasnosti Fukushime imaju sve znakove ozračenosti, uključujući i deformacije u rastu i oblikovanju tijela.

Nuklearni ekspert Arnie Gundersen je izjavio kako su mu visokopozicionirani ljudi u Ministarstvu vanjskih poslova SAD-a otkrili da je Hillary Clinton potpisala ugovor s Japanom u kojem je dogovoreno da će SAD nastaviti kupovati ribu i morske plodove Japana unatoč činjenici da je takva roba radioaktivna.

U isto vrijeme Ministarstvo energetike SAD-a zamjenjuje znanstveno prihvaćeni model o opasnostima niskih doza radijacije s modelom koji nalikuje vudu znanosti. U tu svrhu postoji vladina propaganda koja dolazi iz kontroliranih znanstvenih zajednica, naročito znanstvenici DOE iz Lawrence Berkeley Laboratorije koriste mutirane ljudske stanice u Petrijevim posudama kako bi „dokazali“ da se stanice mogu oporaviti od niskih doza radijacije i s takvim nemoralnim načinom istraživanja podupiru vladine odluke, da je SVATKO imun na radijaciju. Pogledajmo video o nenormalnom istraživanju Bijele kuće.

U stvarnosti je potpuno drugačija situacija. Ne samo da postoje jaki i mnogobrojni dokazi o tome kako čak i najmanje doze radijacije mogu uzrokovati rak, već postoje dokazi da u određenim slučajevima, minimalne doze radijacije koje se konstantno unose u tijelo mogu napraviti više štete nego li jednokratne visoke doze radijacije.

Rajčice iz Fukushime.

Rajčice iz Fukushime.

Žurnal Bulletin of Atomic Scientists je izvijestio kako je jedan od najpoznatijih znanstvenika XX. vijeka, Dr. John Gofman, također vjerovao kako su kronični nivoi niske radijacije puno više opasniji od akutnog izlaganja visokim nivoima radijacije.

Gofman je bio doktor fizike i kemije i doktor medicine, radio je u Projektu Manhattan, jedan je od znanstvenika koji su otkrili Uran 323 i 233 i druge radioaktivne izotope i naravno jedan je od znanstvenika koji su uspjeli ekstrahirati Plutonij, nakon toga Gofman i društvo oko njega je otkrilo karakteristike lipo-proteina te kako oni uzrokuju srčane bolesti, s time je Gofman postao prvi doktor stanične i molekularne biologije na Sveučilištu Berkeley u Kaliforniji, te je također postao pomoćni direktor Nacionalne Laboratorije.

Mutirane naranče iz Fukushime.

Mutirane naranče iz Fukushime.

On je prva osoba koja je godinama istraživala negativan utjecaj radijacije na ljude, te je također istraživao kako ljudi reagiraju na radijaciju u dugačkim vremenskim periodima. Komisija za atomsku energiju je kasnije skupila sva njegova djela u jednu cjelinu. Gofman je smatrao da čak i mirnodobska upotreba nuklearnih materijala ima negativan efekt na ljude i njihovo zdravlje i napisao je mnoge udžbenike uz radiologije i medicine vezano za utjecaj radioaktivnih izotopa.

I na koncu tu je problem ogromne radijacije iz Fukushime koje ja nestala nakon što je nuklerano gorivo probilo zaštitni omotač rekatora, radijacija je viša negoli ikad:

Radijacija unutar drugog reaktora nuklearke Fukushima se popela na 530 Sieverta na sat. Očitanja je napravio TEPCO, kompanija odgovorna za gradnju spomenute nuklearke i mnogobrojne pogrešne procjene glede njenog rada i sanacije. Za sada se zna kako je radijacija najveća ispod zaštitnog omotača nuklearnog reaktora što upućuje na proboj istoga.

Nakon havarije elektrane u 2011. rekordna radijacija je iznosila 73 Sieverta na sat, povećanje od 457 Sieverta na sat je iznimno zabrinjavajuće, naročito ako se zna da je radijaciji iz ove nuklearke trebalo tri dana da sa zračnim strujama prekrije cijelu planetu.

TEPCO-vi stručnjaci su objasnili kako postoji mogućnost od 30% pogreške, jer se radijacija ne može direktno izmjeriti već se ista mjeri uz pomoć takozvanog šuma u video nadzoru. Po tom bi najmanja moguća radijacija trenutačno trebala iznositi 370 Sieverta po satu, dok bi najveća moguća radijacija trebala iznositi 690 Sieverta na sat.

Da bismo objasnili o kolikoj je radijaciji riječ predočit ćemo podatke s Wikipedije:

Simptomi ekvivalentnih doza radijacije primljenih u jednom danu:

  • 0 do 0,25 Sv (Sieverta): nema simptoma;
  • 0,25 do 1 Sv: neki ljudi osjete mučninu i gubitak apetita; nastaju oštećenja koštane srži, limfnih čvorova i slezene;
  • 1 do 3 Sv: srednja do teška mučnina, gubitak apetita, zaraze (infekcije); teža oštećenja koštane srži, limfnih čvorova i slezene; oporavak nije siguran
  • 3 do 6 Sv: teška mučnina, gubitak apetita, unutarnja krvarenja, zaraze (infekcije), proljevi, ljuštenje kože, sterilnost i smrt ako se ne liječi;
  • 6 do 10 Sv: svi gornji simptomi i dodatno oštećenje središnjeg živčanog sustava; najvjerovatnija smrt;
  • iznad 10 Sv: oduzetost (paraliza) i smrt u toku tjedan dana.

Novootkrivena radijacija predstavlja problem za rastavljanje same nuklearke. Prema podacima japanskog Nacionalnog instituta za radiološku znanost, današnja medicina nema mogućnosti liječenja osoba koje su ozračene unutar prostora nuklearke Fukushima. Drugim riječima radnici i tehničari koji još uvijek rade na Fukushimi su osuđeni na kancerogene bolesti i smrt.

Snimka rupe u jednom od reaktora nuklearke Fukushima.

Snimka rupe u jednom od reaktora nuklearke Fukushima.

Roboti s kamerama su unutar primarnog ovoja nuklearnog reaktora snimili zastrašujuću rupu promjera dva metra. Stručnjaci smatraju da je rupa nastala “topljenjem nuklearne jezgre” i njezinim probojem, taj fenomen je javnosti poznat kao “kineski sindrom” po istoimenom filmu iz 1979.

Istraživanje samog reaktora je gotovo nemoguća misija, najnapredniji robot za istraživanje visoko ozračenih područja može podnijeti radijaciju od 1.000 Sieverta. Po prijašnjem stanju radijacije od 73 Sieverta po satu, robot je mogao djelovati unutar reaktora nepunih 10 sati. S obzirom na najnoviju količinu radijacije od 530 Sieverta po satu, robot neće moću djelovati više od dva sata.

Ako ovo nije pokazatelj da živimo u patokratskom društvu, tada zaista ne znamo što bi trebalo ukazivati na vladavinu psihopata.

Dobar tek!

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori MW:

UDARNA VIJEST: Radijacija u Fukushimi veća no ikad, u jednom od reaktora otkrivena rupa!

Zašto raste broj oboljelih od raka štitnjače? Može li se za to optužiti fluorirana voda, rentgensko zračenje i radijacija?

Laži o niskom nivou radijacije iz Fukushime!

Vlade širom svijeta podižu nivo dozvoljene radijacije na bazi politike, a ne znanosti!!!

Koliko je opasna japanska radijacija i svi dosadašnji nuklearni eksperimenti – skrivaju li se činjenice od javnosti?

Mali kalifornijski tuljani umiru od leukemije i raka zbog radijacije iz Fukushime Daiichi

Dva milijuna ljudi godišnje umire od otrovnog zraka, ne zna se koliko umire od radijacije!

Riba uhvaćena pored Fukushime ozračena dozom radijacije 2540 puta većom od dozvoljene

Iz nuklearke Fukushima u ocean curi radioaktivna voda za hlađenje reaktora!

Izvori:

Rice to be sold in Britain from Fukushima

Fukushima rice to be sold in Britain

Fukushima rice set to make first EU foray with debut in Britain

Governments Worldwide Raise Acceptable Radiation Levels Based Upon Politics … Not Science

The Dangerous Myths of Fukushima

Thousands of Nuclear plant workers suffer internal radiation exposure after visiting Fukushima

After six years of meltdown Fukushima is getting worse, radiation now at unimaginable levels

Surprise! Citizens and scientists realize Japan Science Ministry manipulated Fukushimaradiation readings

Fukushima fingerprint’: Highest-yet radiation levels found off the United States coast

Radiation Blowback: 10 Times Lethal Level Registered at Fukushima

Greenpeace: Radiation levels in seabed off Fukushima ‘100s of times’ higher than prior to disaster

US Deaths from Fukushima Radiation Study

Cover up? Mainstream reporting on Fukushima a joke (it’s NOT!)

Fukushima radiation levels soar to a record level as the media labels it a ‘conspiracy theory’

Fukushima radiation has contaminated the entire Pacific Ocean – and it’s only getting worse

Medical Journal Article: 14,000 U.S. Deaths Tied To Fukushima Reactor Disaster Fallout