PONERIZACIJA DRUŠTVA

Saudijska Arabija šalje vojsku u Siriju kako bi se borila protiv “terorista”

sAutor: Ljubica Šaran

Saudijska Arabija godinama financira i pomaže “umjerene pobunjenike” koji se bore protiv legitimnog vodstva Sirije i sekularne politike koju vodi predsjednik Bashar al-Assad, pa ipak Saudijci su odlučili kako treba krenuti “korak dalje” i poslati kopnenu vojsku kako bi uništili krhko primirje u Siriji i srušili vlasti koje im nikako ne odgovaraju, a sve s opravdanjem “borbe protiv terorizma”.

O bliskim vezama između terorista u Siriji i Saudijske Arabije smo već pisali, no Saudijci nisu zadovoljni pobjedom združenih vojnih snaga Sirijske vojske i Ruske Federacije te će zahvaljujući američkom “blagoslovu” poslati specijalne kopnene vojne snage koje će se pridružiti američkim specijalcima i kurdskim peshmergama kako bi se navodno borile protiv terorista.

Saudsijka vojska je spremna za upoad u još jednu neovisnu zemlju kako bi rušila legalno izabranu vladu ovaj put na redu je Sirija.

Saudijska vojska je spremna za upad u još jednu neovisnu zemlju kako bi rušila legalno izabranu vladu, ovaj put na redu je Sirija.

U izjavi ministra vanjskih poslova Saudijske Arabije Adel al-Jubeira datoj njemačkoj novinskoj agenciji stoji kako će se Saudijci boriti na strani kurdskih arapskih boraca kako bi se uništio utjecaj Irana i Hezbollah-a, koje Saudijska Arabija smatra pravim teroristima. Da podsjetimo borci Hezbollah-a su se od početka borili protiv terorista i silovatelja Islamske države te su surađivali sa sirijskim vlastima i Ruskom Federacijom kako bi se uništili pravi teroristi na tlu Sirije. Islamska država koja je do sada dobivala veliku materijalnu i novčanu pomoć od strane Sjedinjenih Država i Saudijske Arabije pod tvrdnjom prirodne suradnje s “umjerenim pobunjenicima”. Glavna želja Saudijske Arabije je širenje vahabizma i uništenje sekularnih država na Bliskom Istoku stoga u takvom naumu i te kako paše pomoć navodnim umjerenim pobunjenicima.

Ti isti “umjereni pobunjenici” su se pokazali kao vahabijski fundamentalisti koji bez ikakva razmišljanja obezglavljuju djecu, siluju djevojčice i prodaju nemuslimanske žene i djevojčice u seksualno roblje. S obzirom na stanje na terenu, izjava saudijskog ministra vanjskih poslova je u najmanju ruku alarmantna.

Nasmijani John McCain i vođa elitnih snaga Sirijske oslobodilačke armije Mohammada Noura koji direktno surađuje s ISISom.

Nasmijani John McCain i vođa elitnih snaga Sirijske oslobodilačke armije Mohammada Noura koji direktno surađuje s ISISom.

Interesantno je kako je ova izjava uslijedila nakon susreta američkog senatora John McCaina sa saudijskim čelnicima i samim Adel al-Jubeirom. McCain je predsjedavajući senatskog odbora za vojna pitanja, te je poznat po kontaktima i sastancima s osobama iz visokih krugova Islamske države. Jedan takav “sastanak” se dogodio neposredno prije početka rata u Siriji, a McCain je u Siriju ušao ilegalno dogovarajući s IS-om rušenje Assada uz tako poznatu smicalicu “podrške umjerenim pobunjenicima”.

Preko 2,5 milijuna jemenske djece umire od gladi zbog saudisjke agresije i blokade.

Preko 2,5 milijuna jemenske djece umire od gladi zbog saudijske agresije i blokade.

U normalnom svijetu ovakvi dogovori bi bili oštro osuđeni, a njihovo izvršenje bi bilo onemogućeno od strane međunarodnih organizacija, poput Vijeća sigurnosti UN-a.

No mi ne živimo u “normalnom svijetu”, Saudijska Arabija je unatoč kršenju brojnih ljudskih prava i zločina protiv čovječnosti postala trogodišnju predsjedavatelj Odbora za ljudska prava UN-a te će na toj poziciji ostati do 2019. godine. Nitko se ne usudi sankcionirati Saudijsku Arabiju zbog drakonskih presuda (sječe ruka, sječe glava i drugih vrsta javnih pogubljenja) te napada i uništenja neovisne države Jemen u kojoj danas 90% djece gladuje ili je blizu smrti od gladi. Novac, unatoč zločinima, “otvara sva vrata”.

Kao što smo već spomenuli, Saudijska Arabija godinama podupire širenje vahabizma te na sve moguće načine pokušava uništiti sekularne države u okružju te želi anulirati iranski i ruski utjecaj, naravno takvo što se “kuha” sa svesrdnom pomoći Sjedinjenih Država koja u zadnjih nekoliko godina ponudila Saudijcima oružja u vrijednosti 115 milijardi dolara, to isto oružje na koncu dijelom završava i u rukama IS-a.

Uz takvu “pomoć” Saudijske Arabije nema mira u Siriji.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

MW izvori:

Jasni dokazi da Izrael, Turska, Saudijska Arabija i SAD blisko surađuju s Islamskom državom

Obamina vlada potrošila pola milijarde dolara za pet sirijskih boraca protiv ISIS-a

Tko je stvorio ISIS?

ISIS u šatorima USAID-a, Toyotinim novim automobilima i kamionetu teksaškog vodoinstalatera?

SIRIJSKI HOROR: U ime džihada “umjereni” pobunjenik poslao svoje dvije male kćeri u samoubilački napad

Izvori:

Saudi Arabia prepared to send ground troops to Syria to fight the terrorists they finance

SAUDI ARABIA “READY TO SEND GROUND TROOPS TO SYRIA”

Saudi Arabia ‘Ready to Send Ground Troops’ to Syria

Syria: Saudi Arabia Prepared To Send Ground Troops To Fight Islamic State

U.S. and Saudi-led coalition have killed over 1,000 children in Yemen

Yemen’s Food Crisis: 10 Million Starving

Yemen facing catastrophic hunger as food supplies quickly running out

Head of Human Rights Council Saudi Arabia carries out 136th beheading this year

Obama administration offered $115bn in weapons to Saudi Arabia: report