PONERIZACIJA DRUŠTVA

IZJAVE JANUSZA KORWIN-MIKKEA: Žene trebaju zarađivati manje jer su gluplje, a upijanje muškog sjemena čini žene neovisnijima!

Autor: Ljubica Šaran

Sve zapadnjačke demokracije u svojim ustavima drže kako su žene i muškarci ravnopravni u svakom pogledu. Unatoč očiglednim biološkim razlikama između muškarca i žene, jednakost pred zakonom, u svakom aspektu društva bi trebala biti činjenica, a ne pitanje ili neriješena enigma. Pa ipak, u srcu zajedničke države u europskom parlamentu, poljski europarlamentarac, ne samo da spori jednakost muškaraca i žena već otvoreno propagira ženomrštvo uz zapanjujuće izjave.

Janusz Korwin-Mikke je poljski populist koji je do sada puno puta dizao prašinu s nepromišljenim izjavama i performansima u europskom parlamentu. Prije nekog vremena je uz nacistički pozdrav pred kamerama parlamenta uzviknuo: “Jedno carstvo, jedan narod, jedna karta”. Janusz-Mikke je naime bio iznerviran njemačkim prijedlogom za jedinstvene europske karte koje bi pokrivale cijeli transportni prostor EU-a. Nakon takvog performansa oglasili su se mediji i njegove kolege te su osudili isti način “rasprave”.

No ovaj poljski europarlamentarac nije stao s privlačenjem negativne pažnje, naime tijekom rasprave o minimalnoj plaći, Janusz-Mikke je zaključio kako “crnje” uzimaju poslove mladim Europljanima. I zbog ove izjave su ga osudili kolege europarlamentarci, no to nimalo nije pomoglo u njegovom daljnjem “radu”.

Za vrijeme izbjegličke krize i rijeke sirijskih izbjeglica, koje su se slijevale u Europu, Janusz Korwin-Mikke je sasuo paljbu na političko vrhovništvo Europe uspoređujući izbjeglice s “ljudskim otpatkom i ološem”. Nevjerojatno je kako se ovaj političar smatra “konzervativnim liberalom”, a mjesto u europskom parlamentu je dobio nakon obećanja o borbi za neovisnu politiku Poljske.

Janusz Korwin-Mikke je tijekom izjave za Observer napravio pravi pravcati gaf u kojemu je pokazao kako nema pojma o najjednostavnijim biološkim apsektima:

Muškarčevo sjeme najvjerojatnije ne propada uzalud, jer priroda uglavnom koristi materijale koji su joj stavljeni na raspolaganje. Postoji hipoteza koja tvrdi kako se ponašanje i stavovi muškaraca prenose na žene preko sjemena koje penetrira u ženska tkiva. Postoje jaki argumenti za tu hipotezu, naročito s obzirom da se sve više koriste oralna kontraceptivna sredstva, te zbog toga žene postaju sve neovisnije.”

Ako mislite da je to kraj njegove bolesne izjave, prevarili se, na pitanje novinara o problemu silovanja Korwin- Mikke je odgovorio:

Žene se obično prave da ne žele seks. Postotak žena koje se samo pretvaraju da ne žele seks, a u stvari ga žele, je obično oko 30% do 40%.”

Kao “šlag na tortu” je i nedavna izjava istog europarlamnetarca tijekom rasprave o plaćama:

“Znate li koliko žena je među stotinu najboljih šahovskih igrača? Reći ću vam, ni jedna. I naravno žene moraju zarađivati manje jer su slabije, manje su, manje su inteligentne i moraju zarađivati manje. To je sve!”

Na ovu odvratnu izjavu je replicirala španjolska europarlamentarka Iratxe Garcia Perez sa sljedećim riječima:

“Gledajte gospodine, po vašoj teoriji, ja danas ne bih imala pravo biti ovdje, kao članica ovog parlamenta. I jasno mi je da vas boli i da vas brine da danas žene mogu sjediti u ovom parlamentu kao predstavnice europskih građana, jednako kao i Vi. Ja sam ovdje kako bih obranila sve Europljanke od muškaraca poput Vas.”

Na što je uslijedio pljesak kolega i kolegica.

Koliko još ima ovakvih “ljudi” koje smatraju kako su žene gluplje, kako trebaju manje zarađivati, kako ih muškarci mijenjaju svojim sjemenom, kako žene žele seks i kada govore “ne”, vi sami prosudite.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Polish MEP says ‘n—–‘ in EU parliament

A controversial Polish MEP stir up storm of protests after likening refugees from Syria as “human garbage”

Too far: Polish MEP gives Nazi salute, shouts facist slogan in EU parliament

‘The attitudes of men are passed to women by way of the semen,’ says MEP

Outright Misogyny!’ Polish MEP Slammed for ‘Women are Less Intelligent’ Rant

Janusz Korwin-Mikke, Ukip’s EU Ally, Thinks Women Only Pretend To Say No To Sex

‘Women too small, weak, and unintelligent for equal pay,’ claims male politician

When a woman says no to sex, she doesn’t really mean it

When a woman says no to sex, she doesn’t really mean it – Polish MEP

Absorbing semen makes women ‘more independent’, says MEP