PRIZMA DRUŠTVA

Predložen zakon s kojim bi se Teksašani novčano kažnjavali za masturbaciju

Autor: Ljubica Šaran

U zadnjih par godina SAD prednjači s prijedlozima tragi-komičnih zakona koji se na koncu izvoze u ostatak svijeta. Najnoviji prijedlog jednog teksaškog zakona nalikuje na vulgarni vic, ali skreće pažnju na nejednakost žena i muškaraca u najvećoj američkoj saveznoj državi. Teksaška parlamentarka Jessica Farrar je predložila zakon s kojim bi muškarci morali plaćati 100 dolara kazne za masturbaciju u slučaju “sjemenske emisije izvan vagine ili pak van okvira medicinskih ustanova”.

Jessica Farrar smatra kako bi muškarci trebali prolaziti iste ponižavajuće i uznemirujuće procedure kao i žene, stoga je napravila novi prijedlog zaklona.

Teksaška parlamentarka Jessica Farrar je odlučila predstaviti prijedlog zakona s kojim bi se skrenula pažnja na brojne seksističke zakone donesene u saveznoj državi Teksas i na nivou SAD-a. O nekima smo mi i pisali, na primjer, brojne savezne države ne dozvoljavaju abortus čak i ako su u pitanju silovanja ili incestuozna silovanja maloljetnih djevojčica. Neki zakoni su još gori, na primjer savezna država Arkanzas je donijela zakon s kojim silovatelji mogu tužiti svoje žrtve ako one odluče napraviti abortus. Savezna država Oklahoma ima zakon s kojim se oralno silovanje ne smatra kažnjivim djelom ako se žrtva onesvijestila od alkohola. Tijekom predlaganja zakona Farrar je izjavila:

“Pogledajmo što je Teksas napravio ženama, što bi bilo kada bi muškarci morali proći iste uznemiravajuće procedure? Teksas ima najveću razinu smrtnosti porodilja u cijelome razvijenom svijetu i među najvišim razinama smrtnosti novorođene djece i broja mrtvorođene djece. Kako onda možemo reći da smo “pro life” da se zalažemo za život?”

Prije izdavanja vijagre ili prije obavljanja vazektomije, obavezna fizička kolonoskopija.

Prijedlog teksaškog zakona H.B. 4260 nosi naziv Man ’s Right to Know Act s te bi muškarce trebao osvijestiti u:

  • Očuvanju zdravlja muškaraca i novčana kazna od sto dolara za masturbaciju, ako je ona završila emisijom sjemena van vagine ili pak van okvira nadležne medicinske ustanove. Muškarčevo sjeme će se čuvati u slučaju da mu bude potrebno za oplođivanje sadašnje ili buduće žene.
  • Pravo nerođenoga djeteta na život, jer po teksaškom zakonu abortus je ubojstvo, stoga je i masturbacija ubojstvo.
  • Obavezan period početka od 24 sata za pripisivanja viagre ili izvršenja vazektomije uz obaveznu kolonoskopiju. Liječnik može odbiti izdavanje recepta za viagru ako se to protivi njegovim religijskim i moralnim stanovištima. Prije ikakve procedure muškarci bi obavezno dobili pamflet pod nazivom “Muškarci imaju pravo znati” s kojim im se objašnjava zašto bi se trebali kloniti masturbacije i seksualnih odnosa osim u slučaju stvaranja djece. Prije same vazektomije muškarac se mora podvrgnuti fizičkoj kolonoskopiji, te muškarac mora predočiti snimku crijeva i rektuma kako bi liječnik znao da je muškarac zdrav. Prije izdavanja recepta za viagru potrebno je napraviti fizičku kolonoskopiju, te muškarac mora predočiti snimku crijeva i rektuma kako bi liječnik znao da je muškarac zdrav.
  • Liječnik ima pravo zagovarati potpuni muškarčevu seksualnu apstinenciju te povremene masturbacijske emisije isključivo u okvirima odgovarajućih medicinskih ustanova kako bi se osiguralo muškarčevo zdravlje.
  • Medicinske ustanove moraju stvoriti arhivu koja će zabilježavati sve masturbacijske emisije svojih pacijenata, u kontroliranim uvjetima. Ministarstvo zdravlja će pokrenuti savjetovanja za one muškrace koji bi željeli masturbirati više puta, a sve sa željom očuvanja muškarčevog mentalnog i fizičkog zdravlja.
  • Sva novčana sredstva prikupljena kažnjivim masturbacijama će se uplatiti na račune organizacija za brigu o djeci i očuvanja obitelji.

Farrar smatra kako je ovaj zakon predložila isključivo kako bi se obratila pažnju javnosti na nejednakost žena i muškaraca pred zakonima, te bespotrebne i ponižavajuće procedure koje žene moraju proći u slučaju da se žele zaštiti od neželjenog začeća ili pak ako žele napraviti abortus.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Female politician proposes law to fine men $100 for masturbating as ‘act against an unborn child’

Here’s Why a Texas Lawmaker Wants to Fine Men $100 Every Time They Masturbate​

Texas bill would fine men $100 each time they masturbate

Female politician proposes $100 fine for men who masturbate in bid to challenge US abortion laws

Texas politician proposes men pay $100 fine for masturbating