PONERIZACIJA DRUŠTVA

SAD ubijaju više civila negoli terorista!

Autor: Ljubica Šaran

Dobro je poznat podatak kako su Sjedinjene Države od Drugoga svjetskoga rata ubile više od 20 milijuna ljudi u 37 država diljem svijeta. Na tu užasavajuću činjenicu su reagirale samo žrtve američke “demokratizacije” i članice BRICS-a. Prije nekoliko dana je dodana još jedna sramota američkoj vanjskoj politici, otkriveno je kako SAD ubija više civila negoli terorista protiv kojih se navodno bori. 

Dobitnik Nobelove nagrade za mir, bivši američki predsjednik Barack Obama je tijekom 2016. bacio preko 26 tisuća bombi, taj isti mirotvorac je 2015. bacio preko 23 tisuće bombi na Siriju, Irak, Afganistan, Somaliju, Jemen, Libiju i Pakistan. Obama je u Ovalnom uredu proveo osam godina, no niti jednog jedinog dana nije predsjedovao “u miru”.

Tijekom siječnja 2017. Amerika i njene saveznice su ubile 254 sirijska civilia, dok su napadi koje je organizirala Rusija ubili 48 ljudi. Kolateralne žrtve američkih napada na Siriju su pet puta više od ruskih, pa ipak ako pratite imalo mainstream medije, uključujući i našu državnu dalekovidnicu, vidjet ćete kako sa Zapada i iz Washingtona stalno dolaze optužujući tonovi prema Rusiji uz tvrdnju kako ta zemlja uništava nevine civile stvarajući stalne humanitarne katastrofe.

Amerikanci uglavnom uništavaju civilne mete na Bliskom istoku.

Nedavna akcija SAD u okolici al-Raqqaha je uzrokovala nekoliko stotina civilnih žrtava, bombe su padale na obitelji s djecom koje su bježale od američkih napada u okolici Homsa, Hamasa i al-Raqqaha i tada je poginulo još 40 osoba. Takva informacija bi ostala potpuno nepoznata da o američkom modusu operandi nije izvijestila turska tiskovna agencija Turkish Anadolu.

Američka vojna komanda je prošlog tjedna priznala kako je tijekom napada na sirijsku provinciju Aleppo umrlo barem 49 ljudi. Amerikanci su prešutjeli činjenicu kako je meta tada bila džamija tijekom molitve na kraju dana. Lokalni izvori tvrde da se u to vrijeme u džamiji obično skupi oko 300 ljudi. Sirijska humanitarna promatračka agencija je dodatno izvijestila kako su žrtve u napadnutoj džamiji uglavnom bile civilne. Francuski Le Monde je ovaj napad nazvao “jednim od najkrvavijih vojnih akcija od početka operacija u Siriji”.

Nevjerojatno je kako su zapadnjački mediji i američke saveznice na Bliskom istoku isprva za pokolj okrivljavale ruske i sirijske zrakoplovne snage. Zahvaljujući sveopćoj zapadnjačkoj rusofobiji lažna vijest se širila zapadnjačkim medijima bez ikakve provjere. Nakon što se otkrio glavni krivac, niti jedan jedini zapadnjački mainstream medij se nije ispričao svojim slušateljima, čitateljima i gledateljima za širenje pogrešnih informacija i okrivljavanje Ruske Federacije za nešto što nije počinila. Ista stvar je bila i s Basharom al-Assadom on je i onako proglašen ubojicom djece i diktatorom na Zapadu te je sasvim razumljivo da “ubija vlastite ljude u luđačkom napadu na džamiju”.

Jemenska djeca su najveće žrtve američko-saudijskih napada na Jemen. Unatoč istini, zapadni mediji o tome ne izvješćuju.

Lista kolateralnih američkih žrtava (čitajte civila koji nisu bili mete) se nastavlja u nedogled. 12.03. Amerikaci su ubili 19 civila blizu al-Raqqaha u okviru operacije Inherent Resolve, ovaj podatak nam je otkrila sirijska SANA. Američki CENTCOM je priznao kako je 29.01.2017. u Jemenu ubio civile među kojima su se nalazila i djeca. Američki dužnosnici su izvijestili da je u istom napadu ubijen osmogodišnji američki državljanin Nawar Anwar al-Awlak.

Da stvar bude gora, različite humanitarne organizacije su otkrile kako Amerikanci koriste osiromašeni uran u napadima na Irak iako sam SAD smatra da je osiromašen uran uzročnik raka te da stvara urođene defekte na djeci.  Takvo američko licemjerje nas uopće ne začuđuje, naime poznato je kako su dijelovi Srbije i Kosova zasijani američkim radioaktivnim “poklonima”, a već se zna da je istu sudbinu doživjela i nesretna Sirija.

Sjedinjene Američke Države su nekoliko puta tvrdile kako ne koriste osiromašeni uran u međunarodnim vojnim akcijama, no magazin Foreign Policy je izvijestio o priznanju glasnogovornika američke središnje komande bojnika Josh Jacquesa kako je SAD koristila municiju s osiromašenim uranom tijekom 2015. godine u Siriji.

Naravno, opet je izostala osuda međunarodne zajednice, kao da se ništa ne događa.

Sjetimo se i priznanja Edwarda Snowdena o tome kako su tijekom napada američkih bespilotnih letjelica u 90% slučajeva žrtve civili, a ponajviše žene i djeca, tada se američka vojna politika nimalo ne može opravdati.

Neovisni mediji smatraju kako sveukupni američki napadi uglavnom uništavaju civilno stanovništvo iako su mete teroristi, no također smatraju da se američka vojan taktika neće promijeniti u skoro vrijeme jer američki vojni dužnosnici smatraju da su takve “kolateralne” žrtve sasvim normalne s obzirom na opasnost koja prijeti od terorista.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Washington justifie son raid sanglant dans le nord de la Syrie

The United States is killing more civilians than terrorists in the Middle East

Washington is Killing More Civilians than Terrorists in the Middle East

US Has Killed More Than 20 Million People in 37 “Victim Nations” Since World War II