U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH

Fekalije pronađene u limenkama Coca-Cole, zatvorena tvornica u Sjevernoj Irskoj

Autor: Ljubica Šaran

Coca Cola se našla u velikim problemima nakon što su otkrivene fekalije u brojnim limenkama najprodavanije kole na svijetu. U ovu aferu je uključena i policija, no za sada još uvijek nije jasno kako su fekalije dospjele u postrojenje punionice i koliko je pošiljaka kontaminirano s ljudskim otpacima. 

Tipična punionica Coca Cole u Europi.

Coca Colino postrojenje u Lisburnu u Sjevernoj Irskoj je zatvoreno nakon što su radnici noćne smjene otkrili ljudske fekalije u brojnim limenkama kole. Jedan od radnika je izjavio sljedeće:

“To je bilo užasavajuće, morali smo potpuno izgasiti mašine punionice kako bismo očistili postrojenje, trebalo nam je 15 sati da bismo sve očistili.”

Obično korištene limenke dolaze iz područja Britanskog otočja, no ovoga puta su limenke stigle iz Njemačke, takva činjenica je odmah rasplamsala širenje svakakvih teorija, jedna teorija glasi kako su izbjeglice najvjerojatnije koristile limenke za “olakšavanje” no nitko ne zna objasniti kako su tako napunjene limenke prošle cijelu tvornicu te da su fekalije otkrivene tek prilikom punjenja.

Najveći globalni proizvođač gaziranih pića je insistirao da mainstream mediji prenesu poruku kako su fekalije u limenkama pronađene istoga trenutka te da su krajnji korisnici sigurni jer je u pitanju izolirani slučaj. Britanska agencija za kakvoću hrane i pića tvrdi kako je svjesna kontaminacije no da nema dokaza kako su limenke s fekalijama izašle na tržište Europe.

Unatoč objašnjenju kako je riječ o izoliranom incidentu, činejnica je da je cijela njemačka pošiljka limenki napunjena ljudskim otpadom, te da su se morale očistiti sve mašine koje su došle u doticaj s istima u irskoj punionici.

S obzirom da je policijska istraga tek započela prije tri dana, jasno je kako ne možemo očekivati izvješća s odgovarajućim objašnjenjima.

Iako bi neki mogli misliti da je riječ o prvoparilskoj šali, činjenice su da naše užurbano globalno društvo pokazuje sve više znakova manjakvosti i “izoliranih incidenata” dok je želja za zaradom međunarodnih kompanija sve veća.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Police investigating ‘human waste in Coca Cola cans’

How did human waste get into Coca-Cola cans in a Northern Ireland factory and have the drinks been recalled?

‘Human waste’ found in Coca-Cola cans at company plant sparks police probe

‘Human waste’ found in Coca Cola cans at plant in Northern Ireland

Coca-Cola call in police to investigate after ‘human waste’ found in cans