PONERIZACIJA DRUŠTVA

AMERIČKI ZAKONODAVAC ZAKLJUČIO: Silovanje i incest su božja volja!

Autor: Ljubica Šaran

Tijekom rasprave u parlamentu savezne države Oklahome o zabrani abortusa, republikanac George Faught je zaključio kako abortus vrijeđa boga dok je republikanac John Bennett objasnio da su silovanja i incest božja volja kojoj se ne smijemo protiviti jer bog je nadležan za sve što nam se događa u životu. 

Silovanje i incest su božja volja po zakonu izglasanome u parlamentu Oklahome, stoga žena ne može napraviti abortus.

U partlamentarnoj raspravi prije glasovanja glede zakon HB 1549 čula su se različita stanovišta o abortusu. Republikanska stanovišta je najglasnije zastupao John Benett koji je medijima poručio:

“Jednostavno rečeno, abortus vrijeđa boga. Čuo sam izjave u kojima sa se pita zašto gubimo vrijeme na zakone koji se “zalažu za život”? Da moramo razmišljati o problemima budžeta. Ja bi vas pitao što je važnije novac ili život?”

Demokrat Cory Williams je želio znati zbog čega zakon ne uvede iznimke za poznate slučajeve koji su uvriježeni u zakonima protiv abortusa, na primjer ako je žena silovana ili ako je u pitanju incestuozno silovanje, ako je majčin život ugrožen trudnoćom ili ako je riječ o teškoj genetskoj deformaciji ploda.

“Willimas je upitao svoje kolege: “Je li silovanje božja volja?”

Nakon stanovite pauze podnositelj zakona republikanac George Faught je dogovorio:

“Pa ako pročitate Bibliju tamo ima par okolnosti u kojima se takvo što dogodilo, a bog koristi sve okolnosti.”

Willimas je tada zapitao:

“Je li incest božja volja?”

Faught je odgovorio:

“Isti odgovor, to nema veze s ovim zakonom.”

Na to je Williams nastavio:

“I te kako mislim da ima veze s ovim zakonom. Ne želite napraviti nikakve iznimke čak niti za slučajeve silovanja. Ne želite napraviti iznimke za slučajeve incesta, želite li ostati pri mišljenju kako je božja intervencija razlog zašto takvo što ne želite napraviti. Smatram da je vrlo važno znati vaš odgovor na pitanje, vjerujete li da je silovanje i incest stvarno božja volja?”

Faught je odgovorio:

“To je odlično pitanje. Očigledno je ako se tako što dogodi u nečijem životu, to možda nije najbolja stvar koja se nekome mogla dogoditi. No bog je nadležan za sve aspekte nečijeg života.”

Demokratska zastupnica Emily Virgin je zaključila sljedeće:

“U slučaju teškog genetskog deformiteta fetusa žene drugdje imaju prava donijeti vlastitu odluku hoće li iznijeti trudnoću ili će napraviti abortus. S ovim zakonom se ženi ukida to pravo.”

Zastupnica Regina Goodwin je postavila pitanje podnositelju zakona:

“Na osnovu čega smatrate da imate pravo donositi odluke u ime svih žena u Oklahomi?”

Faught je odgovorio:

“Zalagao sam se za kampanju o zaštiti života, i vjerujem da život počinje sa začećem.”

Ovaj zakon je prošao s 67 glasova “za”, 16 glasova “protiv” i 16 suzdržanih glasova. Svi liječnici koji pokušaju napraviti abortus će platiti do 100.000 dolara novčane kazne.

Pogledajmo dio snimke rasprave:

Takvo što nas uopće ne treba čuditi, zakonodavci u Americi stalno donose zakone koji graniče s razumom, nedavno smo pisali o zakonu s kojima silovatelji imaju pravo tužiti žrtvu, pa čak i ako je u pitanju žrtva incesta i pedofilije u slučaju da silovana djevojčica, djevojka ili žena odluče napraviti abortus, također smo pisali i o odlukama sudaca koji su oslobodili pedofile i silovatelje od zatvorskih kazni čak i u slučaju silovanja četverogodišnje djevojčice, a pisali smo i o slučaju kanadskog suca koji je okrivio ženu za silovanje, tvrdeći da je “držala noge skupljenima da ne bi bila silovana” te da “žena ne može biti penetrirana ako to ne želi”.

U kakvom mi to demokratskom i slobodarskom društvu živimo? Hoće li i naši zakonodavci početi kopirati takve zakone?

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Religious fanatic: Oklahoma legislator argues rape and incest are ‘acts of God’ to support passing of anti-abortion bill

Oklahoma lawmaker defends anti-abortion bill, arguing rape & incest are ‘will of God’ (VIDEO)

Republican politician says rape and incest part of the God’s will

Rape and Incest are the “Will of God”