PONERIZACIJA DRUŠTVA

Soroseve mračne rabote se otkrivaju, ne želi ga ni Mađarska

Autor: Ljubica Šaran

Sve je više medija koji otkrivaju kako je George Soros financirao i upravljao s rijekom arapskih izbjeglica i koliko je profitirao na nesigurnosti EU-a i Brexitu. Unatoč cenzuri mainstream medija, istina polako ali sigurno izlazi na vidjelo. Soros je podrijetlom iz Mađarske, no ta činjenica mu nije pomogla u nedavnom glasanju u mađarskom Parlamentu s kojim se onemogućava djelovanje Sorosovog univerziteta CEU jer je isti propagirao tajkunsku politiku novog svjetskog poretka i agresivne ekonomske doskočice svog utemeljitelja i financijera. 

Soros je 1991. u Budimpešti osnovao Central European University (CEU) ili Centralnoeuropsko sveučilište koje nimalo nije marilo za mađarske propise o edukaciji. U biti, CEU je pratio politiku svoga osnivača, te je edukaciju mladih zasnivao na Sorosevoj političkoj i ekonomskoj ideologiji, a tome su dodatno pomagale i brojne publikacije koje su izašle u nakladi samog sveučilišta. Uprava sveučilišta se ponosila činjenicom propagiranja Sorosevih globalističkih stavova koje se poprilično dobro skrivalo iza liberalnih i progresivnih parola.

Orban i Soros od prijatelja do neprijatelja.

Premijer Viktor Orban je nekoliko puta upozorio CEU i Sorosa da se zakoni trebaju poštovati, nakon što se George Soros i uprava CEU-a oglušila o iste, mađarski Parlament je izglasao zakon o regulaciji stranih sveučilišta i škola koje djeluju na teritoriji te države. Osim jasno navedenog dijela o praćenju sadašnjih edukacijskih normi, mađarski Parlament je u novom zakonu dodao kako strane škole i sveučilišta moraju imati kampuse u zemlji iz koje potječu, također se navodi kako diplome, tečajevi, nastavni predmeti i školska literatura moraju biti u skladu sa zakonima EU i Mađarske.

CEU Geroga Sorosa nema sveučilišne kampuse u SAD-u, u kojem je osnovan, stoga automatski neće moći djelovati na području Mađarske.

U najnovijoj anketi vezanoj za ovu temu, pokazalo se kako 70% mađarskih građana podržava odluku vlade. Unatoč potpuno legitimnoj odluci mađarskog Parlamenta i mađarskih vlasti, njemački predsjednik i bivši ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier je izjavio sljedeće pred europarlamentarcima:

Ako želimo biti sjajni svjetionik ljudskih prava u svijetu tada Europa ne smije ostati nijema kada se ugrožavaju članice civilnog društva poput Centralnoeuropskog sveučilišta u Budimpešti.

Orban ne voli CEU – transparent Sorosevih plaćenika.

Nevjerojatno je da jedan predsjednik suverene europske države drži prodike o zakonodavcima i vlastima druge suverene europske države, koje se samo žele zaštititi od negativnih utjecaja. Soros je nakon odluke mađarske vlade organizirao još jedan prosvjed i to u Budimpešti.

Oglas za plaćene prosvjednike protiv Trumpa.

Srećom po Mađare, isti se nisu proslavili unatoč hvalospjevima u plaćeničkim mainstream medijima. Za razliku od raznoraznih “obojanih revolucija” u Sorosevom aranžmanu, poput prosvjeda protiv aktualnih vlasti u Makedoniji i Moldaviji, prosvjed podrške CEU je samo dodatno ukazao na što je sve Soros spreman ako mu netko stane na put.

Prisjetimo se nekih primjera “slobodarskih” i “demokratskih” akcija poznatog globaliste.

Soroseva organizacija MoveOn.org je bila glavni organizator i okidač “spontanih” protesta protiv Trumpa uz objašnjenje kako se “bore za demokraciju”. U izjavi za tisak MoveOn.org tvrdi sljedeće:

“Okupljanja su organizirana od strane MoveOn.org i “saveznika” koji će se afirmirati u nastavljanju odbacivanja Donalda Trumpa i njegovog: fanatizma, ksenofobije, islamofobije, mizoginije te s kojim ćemo demonstrirati našu odlučnost da se zajednički borimo za Ameriku jer smatramo kako je to još uvijek moguće.”

S druge strane Change.org je organizirala potpisivanje peticije kako bi se utjecalo na elektore da 19. prosinca 2016. daju svoj glas za Hillary Clinton unatoč volji naroda.

Lice modernog “humanitarca”.

Soros i ekipa načinili su još jedan “revolucionarni” korak te su napravili “oglas” u kojemu se pozivaju nezaposleni da prosvjeduju protiv Trumpa uz naknadu od 15 do 22 dolara na sat. U naslovu oglasa stoji sljedeće:

“Borite se protiv Trumpovih ciljeva! Zapošljavamo organizatore na puno radno vrijeme uz naknadu od 15 dolara na sat.”

George Soros na “duši” ima još jednu muljažu koja je gotovo na koljena bacila Europsku Uniju, poglavito zemlje na Balkanskoj ruti, uključujući Hrvatsku i Mađarsku, a najviše “ciljane zemlje” poput Njemačke i Švedske, riječ je o upravljanju s rijekom izbjeglica iz Afrike i Bliskog Istoka.

W2E booklet Georga Sorosa za izbjeglice iz Sirije.

Soroseva “humanitarna organizacija” Welcome 2 EU (W2EU) koju je Soros smislio netom prije početka izbjegličke krize, je izdavala posebno napravljene vodiče za izbjeglice (na engleskom i arapskom) u kojima se podrobno objašnjavalo kako proći siromašne balkanske zemlje i kako doći do najbogatijih europskih zemalja.

Vjerovali ili ne svijetu je ove činjenice otkrio mađarski premijer Viktor Orban uz sljedeće riječi:

S ovom invazijom se upravlja, s jedne strane s njom upravljaju krijumčari ljudima, a s druge strane te organizacije za ljudska prava i aktivisti koji podupiru sve što bi omogućilo daljnje slabljenje naših država. Zapadnjačko razmišljanje i mrežu aktivista najbolje predstavlja George Soros.

George Soros je krajem 2015. priznao svoju upletenost u migransku krizu tvrdeći kako su nacionalne granice koje Viktor Orban štiti najveća prijetnja izbjeglicama, te je ustvrdio kako je njegova Open Society Foundation (OSF) ili Fondacija otvorenog društva glavni pomagač aktivistima koji se zalažu za masovno primanje izbjeglica. Soros je u isto vrijeme naveo kako također na široko zastupa američke progresivce (radikalne liberale) kroz njegov Centre for American Progress ili Centar za američki progres te da zastupa politiku Hillary Clinton i Baracka Obame kako novčanim donacijama tako s PR-om.

Zero Hedge je jako dobro opisao razlog zbog kojeg je Soros stvorio i potpaljivao izbjegličku krizu, a sve s razlogom ogromne zarade. Forbes je dodatno objasnio kako je Soros profitirao od “Crnog petka” Brexita koji je mnoge Britance doveo na rub siromaštva. Soros je također davne 1992. gotovo uništio britansku nacionalnu banku, točnije profitirao je burzovnim mešetarenjem koje je gotovo slomilo Bank of England i prisilio je britanske vlasti da se povuku iz ERM-a ili europskog mehanizma za konverziju nacionalnih valuta. Zbog toga Britanci nikada nisu prihvatili euro, a funta je na koncu slomljena i dovedena gotovo na razinu eura. Soros je na slomu funte zaradio milijarde dolara. SOTT je još 2015. pisao o tome kako je George Soros jedan od glavnih organizatora obojanih revolucija koje su sinonimi za nasilne proteste koji na koncu trebaju dovesti “demokratizaciju” u zemlje koje se opiru globalizmu i amerikanizaciji s obvezatnom tajkunizacijom. Uzimajući u obzir da je Soros imao veliku ulogu i u razbijanju Jugoslavije i kolonizaciji Bosne i Hercegovine, te da je američka politika na našim prostorima uvježbala politiku “balkanizacije” svih nepoodobnih državica, tada bismo i te kako trebali promisliti o tome kakav je Soros “humanitarac”. Po istraživanju Info Warsa Sorosevo djelovanje na području bivše države se dan danas da osjetiti kroz različite banke i medije koje financira i koje se nalaze pod njegovom upravom uz blagoslov CIA-e.

Pa ipak, malo koga iz medijskog oligopola takvo što interesira jer je politika novog svjetskog poretka ‘njihova’ zajednička “politika”.

Pogledate li ‘velike’ medije sigurno ćete zapaziti kako je odluka mađarskog parlamenta opisana kao napad na otvoreno civilno društvo i naravno napad na humanitarca i filantropa Georga Sorosa, to je zadnji primjer izvrtanja istine i pravog “štancanja” lažnih vijesti.

Naravno, mi ne želimo da nam čitatelji vjeruju, no sve čitatelje molimo da provjere izvore i na osnovu vlastitih istraživanja donesu vlastiti zaključak jer ova tema je i te kako važna. Tko zna, koja je država sljedeća na redu za obojanu revoluciju i demokratizaciju kroz humanitarni rad Georga Sorosa i njemu sličnih, možda se i nama takvo što sprema jer sve manje vjerujemo u europske institucije i zapadnjačku demokraciju.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Hungary to crack down on organizations linked to corrupt billionaire George Soros

Hungary moves to shut down George Soros owned university

Even his home country doesn’t want him: Hungary moves to shut down George Soros owned university

George Soros: A psychopath’s psychopath

George Soros: The hidden hand behind ‘color revolutions’

George Soros has spent hundreds of millions to manipulate U.S. federal election laws, media coverage

Is the curtain falling on George Soros’ sparkling new world?

Soros-funded NGOs should be ‘swept out’ of Hungary – deputy chief of ruling party

Soros Admits Involvement In Migrant Crisis: ‘National Borders Are The Obstacle’

How George Soros Singlehandedly Created The European Refugee Crisis – And Why

Left-wing billionaire’s think-tank aims to use migrant crisis to influence immigration policies worldwide: Plans of George Soros’s think-tank are revealed in leaked memo 

How Billionaire George Soros Profited From Brexit’s ‘Black Friday’

George Soros, the billionaire who ‘broke’ the Bank of England, wins big from Brexit

How did George Soros “break the Bank of England”?

George Soros: The hidden hand behind ‘color revolutions’

George Soros’ NGOs exposed manipulating EU elections in 2,500 document hack from DC Leaks

‘Stop Operation Soros’ movement begins in Macedonia

George Soros 60 Minutes unearthed: “I don’t look at the social consequences of what I do”

Hacked! Soros’ Open Society Foundation files released online

The Destruction of Yugoslavia: A Template for America’s Future Policy

SOROS AIDED CIA OPERATIONS IN BALKANS AND MOLDOVA REGION

Soros to make a killing with European ‘forced migration’