PRIZMA DRUŠTVA

Treba li djecu u vrtićima i nižim razredima osnovne škole učiti o seksu i planiranju obitelji?

Autor: Ljubica Šaran

Na jednoj strani imamo Crkvu i ultrakonzervativce koji lude pri pomisli o uljuđenom kurikulumu o zdravstvenom odgoju u višim razredima osnovne škole i u srednjim školama, a s druge strane imamo progresivne liberale koji smatraju da djecu treba učiti o seksu što ranije, čak i u vrtićima. Unatoč glasovima ekstrema, nas je interesiralo što vi mislite o tome. Rezultati su interesantni i nekima se neće svidjeti. 

Do sada smo ankete objavljivali na Fejsu, no s obzirom da popriličan broj naših čitatelja nema profil na Fejsu potrudili smo se omogućiti objavljivanje ankete na našem blogu.

Oponašanje kopulacije na dječjoj izložbi u Parizu, je li u pitanju zdrava edukacija ili pedofilska sanjarija?

S obzirom na popriličnu pomutnju koji je napravio kurikulum o zdravstvenom odgoju u Republici Hrvatskoj od prije nekoliko godina i utjecaju Crkve koja je isti stopirala, te progresivni i šokantni pristup kojemu su se priklonile čak i određene “snage” kod naših istočnih susjeda, odlučili smo se na anketu sa sljedećim pitanjem:

“Treba li djecu u vrtićima i nižim razredima osnovne škole učiti o seksu i planiranju obitelji?”

Vruća tema i interesantni odgovori.

U anketi je sudjelovalo 139 čitatelja, a njihovi odgovori su:

  1. Čak 49,64% čitatelja (69 glasova) je odlučilo kako djecu treba učiti o utjecaju psihopata, a posebno o prepoznavanju i obrani od pedofila.
  2. 41,73% čitatelja (58 glasova) smatra kako je takvo što neprimjereno za malu djecu.
  3. 8,63% čitatelja (12 glasova) smatra da je takvo što u redu te da edukaciju trebamo modelirati u skladu s ostatkom Europe.

Jasno nam je da ova tema podiže poprilično prašine te da o istoj postoji popriličan jaz između “jednih” i “drugih”, pa ipak naše je osobno mišljenje kao bi našu djecu zaista trebalo učiti o pogubnom utjecaju psihopata te bi ih trebalo učiti i o tome kako se zaštiti od pedofila, kako ih prepoznati. Gotovo polovica naših čitatelja dijeli naš stav, dok druga polovica zasigurno ima poprilično drugačije prioritete, te se s nama možda neće složiti. No, mi smo svoja gledišta ustanovili na realnoj ponerizaciji društva, ako bismo djecu učili o pogubnom utjecaju psihopata, ako bismo ih učili, u skladu s njihovim uzrastom i mogućnostima, o tome kako prepoznati osobu s karakternim poremećajem bez obzira je li riječ o esencijalnom psihopati, narcisoidnoj osobi, utilitaristi ili makjavelisti, tada bi naša djeca najvjerojatnije živjela u boljem svijetu. Točnije, zbog znanja o psihopatiji, ne bi psihopate birali za prijatelje, ljubavnike i supružnike, ne bi padali na političke psihopate niti bi njihovu imovinu i zdravlje uništavali ekonomski i ini psihopati po kompanijama koje kroje našu sudbinu. Naša djeca sa znanjem o psihopatiji brzo bi razotkrila i prozrela iste te oni ne bi dolazili do pozicija od moći i vlasti.

Kakav bi to bio svijet?

Ovako smo osuđeni na patnju i ne vidimo izlaz iz opasnosti. Psihopatija je u našem društvu toliko uzela maha da joj ne vidimo kraja. S pedofilijom je ista stvar, psihopati su često pedofili i silovatelji. Civilizacija koja nije u stanju osigurati zdravlje i sigurnost svoje djece zaista neće dobro proći.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.