PONERIZACIJA DRUŠTVA

Islamska država se ispričala Izraelu za napad na njihove vojnike?

Autor: Ljubica Šaran

Bivši izraelski ministar obrane Moshe Ya’lon je slučajno priznao komunikaciju između Izraela i Islamske države i to na “najčudniji” mogući način, točnije uz tvrdnju kako su se najtraženiji teroristi današnjice ispričali Izraelu za napad na izraelske vojnike.

Zašto nam bivši ministar obrane Izraela nije objasnio kako su se Daeši Islamske države ispričali za napad na Izrael iako je svaki kontakt s teroristima u Izraelu ilegalan?

Times of Izrael je nedavno objavio članak u kojemu bivši ministar obrane Moshe Ya’lon između ostaloga navodi sljedeće:

“Nedavno se dogodio jedan događaj u kojemu su Daeši otvorili vatru, na što su se oni ispričali.”

Nakon što je članak objavljen, mnogi su tražili od ureda bivšeg ministra da elaborira svoju kontroverznu izjavu, na našu žalost to se nije dogodilo. IDF (Izraelska vojska) je također izjavila kako nema komentara na Ya’lonovu izjavu. Prema izraelskom zakonu, svaka komunikacija s teroristima se smatra ilegalnom.

Snage Islamske države ili Daeši su napali samo jedan jedini put Izrael i za to su se, naravno, ispričali.

Podsjećamo čitatelje kako je Ya’lon služio kao ministar obrane od 2013. do 2016. kada je dao ostavku. Pretpostavlja se kako je incident između IDF-a i IS-a događaj o kojemu je MW izvijestio 29. studenog 2016.:

U ponedjeljak je Izrael naredio zračni napad na napuštenu bazu bazu Daeša na Golanskoj visoravni nakon što je grupica terorista otvorila mitraljesku vatru i nakon što su isti ispalili nekoliko projektila iz ručnog minobacača. Četvero Daeša koji su se nalazili u osobnom automobilu su brzo uništeni, a po svjetskim medijima se ta vijest proširila jednako brzo kao i izraelski “protunapad”.

Naravno, nitko od izraelskih vojnika nije nastradao, a UN je odmah dao izjavu kako se “brine” o razvoju situacije.

Medijima se čak obratio i premijer Netanyahu sa sljedećim riječima:

“Mi smo dobro pripremljeni na našoj sjevernoj granici i nećemo dozvoliti elementima Islamske države, ili bilo kojim drugim neprijateljskim elementima da iskoriste rat u Siriji kako bi se ojačali u blizini naše granice. Naši vojnici su uspješno odbili napad i tako će nastaviti i u budućnosti.”

Glasnogovornik izraelske vojske, brigadni general Peter Lerner, je objasnio akciju Daeša kao “jedinstvenu” tvrdeći kako je napad na izraelsku patrolu napravljen iz osobnog automobila koji je imao mitraljez montiran na krovu.

Naknadno je otkriveno da je napad izvršen od strane teorističke grupacije pod nazivom Shuhada al-Yarmouk koja se zavjetovala na vjernost Islamskoj državi. Također je otkriveno da je nakon izraelskog zračnog napada IDF-ova Golanska brigada prešla sirijsku granicu kako bi izvela “operaciju prepada” na iste teroriste.

Ya’lon je u istom članku govorio o tome da se Izrael ne miješa u unutrašnja sirijska pitanja te da ostaje vjeran neutralnoj politici. Takva neutralnost je poprilično interesantna naročito ako se zna da je Izrael bombardirao pozicije sirijske vojske te da otvoreno liječi i spašava Daeše koje SAD i Izrael nazivaju umjerenim sirijskim pobunjenicima. Gotovo je nevjerojatno da Islamska država napada zemlje poput Sirije i Iraka koje su većinskog muslimanskog stanovništva dok na miru ostavlja Izrael, za koje Daeši tvrde da su najveći neprijatelji pravih muslimana.

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad se već godinama bori protiv Daeša i Islamske države, unatoč tomu, jedino je Rusija i Iran na njegovoj strani dok SAD i Izrael insistiraju na njegovoj smjeni.

Sirijski predsjenik Bashar la-Assad je jasno dao do znanja zašto se Izrael tako ponaša, a vi po vlastitoj savjesti zaključite koliko je ili nije u pravu:

“Možete pretpostaviti da se ovi teroristi bore za Izrael. Iako oni nisu dio regularne izraelske vojske, oni se bore za Izrael. Izrael ima zajednički cilj kojeg dijeli s Turskom, Sjedinjenim američkim Državama, Francuskom, Britanijom, Saudijskom Arabijom i Katarom, te s ostalim zemljama. Izrael surađuje i pomaže tim teroristima kad god sirijska armija napreduje. Njihovi napadi su različitih formi no svi služe kako bi se IS-u pomoglo i kako bi se zaustavilo napredovanje sirijske armije u borbi protiv terorista.”

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

How civilized – ISIS apologizes to Israel for firing on its troops

ISIS once ‘apologized’ to Israel for attacking IDF soldiers

ISIS ‘APOLOGIZED’ TO ISRAEL FOR ATTACKING ITS SOLDIERS – EX-DEFENSE MINISTER

ISIS ‘Apologized’ To Israel Over Gun Battle