PONERIZACIJA DRUŠTVA

Njemački poručnik izigravao imigranta i smišljao oružane napade kako bi diskreditirao izbjeglice

Autor: Ljubica Šaran

Ured tužitelja Frankfurta na Majni je obavijestio medije da u pritvoru drže 28-godišnjeg oficira njemačke vojske koji se pretvarao da je sirijski useljenik. Poručnik je uhićen ne samo zbog lažnog predstavljanja već i zbog toga što je, čini se, planirao oružane napade na tlu Njemačke kako bi s njima diskreditirao izbjeglice. 

Kako je jedan njemački oficir mogao proći kako azilant iako nije znao niti jednu jedinu riječ arapskoga?

Njemački Die Wwelt je prvi izvijestio o neobičnom slučaju uhićenja oficira Bundeswehra koji je izigravao sirijskog izbjeglicu. Poznato je da je osumnjičeni uhićen u bavarskom gradu Hammelburgu zbog ilegalnog prikupljanja vatrenog oružja. Uhićeni 28-godišnjak je zatražio azil tijekom 2015. u gradu Gierssenu unatoč činjenici da nije znao niti jednu arapsku riječ već je komunicirao na francuskom jeziku. Početkom 2016. je dobio sve beneficije azilca uključujući plaćeno sklonište te socijalnu i zdravstvenu skrb.

Ovaj slučaj trenutačno obrađuje njemačka federalna policija i odjel tužiteljstva u Hessenu u suradnji s Vojnom protuobavještajnom službom.

Uhićenje je obavljeno ovaj četvrtak, a potraga za njemačkim poručnikom je obavljena na 16 lokacija na području Njemačke, Austrije i Francuske, gdje je isti boravio u zadnje dvije godine. Glasnogovornica tužiteljstva iz Hessea Nadia Niesen je rekla kako osumnjičeni ima suučesnika 24-godišnjeg studenta koji je uključen i u planove o oružanim napadima. Student je također uhićen te se nalazi na ispitivanju. Istražitelji su došli u posjed različitih dokaza o poručnikovim namjerama uključujući zapise na laptopu, mobilnim telefonima te su uspjeli pronaći i ilegalno prikupljeno oružje i municiju. Bild je izvijestio kako je austrijska policija prva spazila poručnika i to tijekom pokušaja skrivanja pištolja kalibra 7,65 mm u bečkoj zrakoplovnoj luci. Nakon toga su ga počele pratiti odgovarajuće službe.

Mržnja prema Arapima i muslimanima u Njemačkoj je sve veća.

Independent otkriva da je poručnik, za sada, s jednim otkrivenim suučesnikom pokušavao napraviti “false flag” napade točnije napade pod lažnim zastavama kako bi se okrivio ISIS, dodajući nedavni primjer bombaškog napada u Dortmundu koji je također trebao biti pripisan IS-u. Isti izvor podsjeća na dva neuspjela neonacistička oružana napada i na brojne ultradesničarske napade na izbjeglice i imigrante u Njemačkoj uz objašnjenje kako je mržnja prema muslimanima i Arapima na tlu Njemačke sve veća.

Najinteresantnija je činjenica da je uhićeni poručnik njemačkog podrijetla. Die Welt je zaključio kako su namjere, za sada neimenovanog poručnika, bile vođene ksenofobijom i mržnjom prema Arapima.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

German soldier posing as a Syrian refugee arrested for planning ‘false flag’ terror attack

German Army officer disguised as Syrian refugee arrested over suspected attack plot

German Soldier Gets Refugee Status, Plots Crime to Discredit Asylum-Seekers

German soldier ‘posed as Syrian asylum-seeker to carry out terror attack and blame it on refugees’

German soldier arrested for planning attack

German soldier who posed as Syrian refugee held for planning attack