PRIZMA DRUŠTVA

KAKO U PRIRODI TAKO U POLITICI: Majmuni s najmanjim ‘testisima’ se najviše deru!

Autor: Ljubica Šaran

Znanstvenici svakoga dana otkriju nešto novo o prirodi koja nas okružuje. Prije dvije godine objavljena je studija koja je objasnila da najbučniji majmuni drekavci imaju najmanje testise, te da bukom, deranjem i “pravljenjem belaja” nadomještaju očigledni fizički nedostatak. Čini se da je priroda zaista čudesna jer pojedini ljudi ne mogu pobjeći od svoje ‘životinjske prirode’, naročito u okvirima politike. 

Grupa majmuna drekavaca koji očigledno pokušavaju prikriti svoj fizički nedostatak.

Studija objavljena u znanstvenom žurnalu Current Biology je otkrila kako majmuni drekavci koriste deranje kako bi otjerali moguće predatore ili “konkurenciju” te kako bi privukli pripadnice “ljepšeg spola”. Najviše se dreče oni koji žele prikriti svoj fizički nedostatak točnije koji imaju najmanje testise. Majmuni s normalnim testisima su puno tiši i zapravo nemaju “prave” konkurencije, no majmuni s malim testisima nemaju s čime “zadiviti” publiku i eventualne partnerice te glasanjem i stalnim bučenjem pokušavaju dobiti na važnosti.

Manji testisi zapravo znače manje spermatozoida, a manje spermatozoida znači manja plodnost. U majmunskom svijetu veličina testisa prikazuje fizičko zdravlje, a najveće mudonje najzdravije jedinke su u biti najtraženiji “ženici”, točnije pripadnici elite. Majmuni drekavci imaju tri puta veće glasne žice od ljudskih bića. Drekavci s manjim testisima mogu napraviti buku jednaku glasnoći tigrove rike što je čak 128 decibela. Drekavci s većim testisima žive u mirnim obiteljskim grupama, dok se bukači s manjim testisima okupljaju u “bande” koje imaju tendenciju svrgavanja zdravih drekavaca kako bi ovladali zajednicom, točnije haremima. Udruge defektnih majmuna drekavaca su nestabilne i često izazivaju sukobe u grupi jer najbučniji majmuni žele samostalno upravljati zajednicom i haremima.

Jeste li u stanju uvidjeti poveznice s određenim segmentima ljudskih zajednica?

Sjećate li se ovog “drekavca”?

U ljudskom svijetu, najveći drekavci i bukači su političari. Političari su najčešće bezmude osobe koje puno pričaju, ništa ne govore i gotovo ništa ne rade, točnije rade samo onda kada imaju osobnu korist. Političari danas čine sve što je u njihovoj moći kako bi uništili i ono malo ljudskosti u nama. Političari s bukom nadomještaju raznorazne “defekte”, ponajviše karakterne mane i nedostatak poštenja i empatije. Političari će se “udružiti” s najvećim neprijateljima kako bi stvorili bande koalicije koja će im omogućiti vladavinu nad oponentima.

Parlamentarni zastupnik bliskog nam susjeda, provjerava jesu li znanstvenici bili u pravu tijekom zasjedanja državne “skupštine”.

Teško je reći imaju li političari iste fizičke nedostatke kao majmuni drekavci, znanstvenici o tome još uvijek nisu napravili istraživanje, no psihički nedostaci političara “drekavaca” su očigledni, pa ipak njihova buka je poput “opijuma za mase”, te ima gotovo hipnotički učinak ponajviše u periodu tjeranja izbora.

Iako majmuni drekavci bukom pokušavaju prikriti male testise, među političkom populacijom se nedostaci prikrivaju i razvijaju u sasvim drugom pravcu. Želite li više saznati o takvim “nedostacima” preporučamo knjigu Andrzeja Lobacewskog: Politička ponerologija. Naučna studija o prirodi zla prilagođenog za političke svrhe.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.