PONERIZACIJA DRUŠTVA

Sirijska Al-Qaeda skinuta s američke liste terorističkih organizacija!

Autor: Ljubica Šaran

Nevjerojatno ali istinito, američki neprijatelj broj jedan je skinut s liste terorističkih organizacija, riječ je o zloglasnoj Al-Qaedi koja od sada može otvoreno dobivati pomoć u novcu i “drugim potrepštinama” od strane Sjedinjenih Američkih Država i drugih zapadnjačkih demokracija. 

Killaryn e-mail u kojemu se vidi kako je bivša državna tajnica tvrdila da je “Al-Qaeda” u Siriji na američkoj strani.

Kada je WikiLeaks objavio elektroničku poštu Američkog ministarstva vanjskih poslova s kojim je tada upravljala državna tajnica Hillary Clinton u kojoj se otvoreno priznaje kako SAD surađuju i prijateljuju s Al-Qaedom u Siriji uz tvrnju: “AQ (Al-Qaeda) je na našoj strani u Siriji,” mnogi su pomislili da je takva “suradnja” stvar prošlosti, na žalost “ljubav” između Amerike i najpoznatije terorističke “babaroge” svih vremena nikada nije bila veća.

Iako Sjedinjene Države stalno tvrde da se bore protiv terorizma u svijetu, situacija na terenu je sasvim drugačija. Američko ministarstvo vanjskih poslova je nedavno, na nagovor CIA-e, skinulo sirijsku podružnicu Al-Qaede s liste terorističkih organizacija samo zbog toga što je ista promijenila ime od al-Nusra Front u “Hay’at Tahrir al-Sham” (HTS). Kanadske vlasti su također prihvatile stanovište svog južnog susjeda, a s obzirom da sve “moderne demokracije” prate ono što odluči SAD, ne sumnjamo da će i EU napraviti isto.

“Umjereni pobunjenici” al-Nusra Fronta bacaju čovjeka s vrha zgrade pod sumnjom da je gay.

Bez obzira na promjenu “imena” Hay’at Tahrir al-Sham je ništa drugo već reorganizirana Al-Qaeda, vodeća opasnost Islamske države i masovni generator Daeša u Siriji i dijelovima Iraka. Zahvaljujući skidanju s liste terorističkih organizacija, sirijski ogranak Al-Qaede će moći dobivati materijalnu, novčanu i inu pomoć od SAD-a i Kanade, jer ista pomaže u “demokratskom procesu” svrgavanja Bashara al-Assada s vlasti. Drugim riječima najveća teroristička organizacija na svijetu je promjenom imena postala “umjereni pobunjenik”.

Posebno traženi terorist vlada terorističkom grupacijom koja je maknuta s liste terorističkih organizacija.

Vojni lider ove organizacije je još uvijek Abu Jabir ili Hashim al-Sheikh kojeg su SAD označile kao “posebno traženog globalnog teroristu” za kojeg je američka vlada izdala tjeralicu od 10 milijuna dolara. U samoj tjeralici stoji da al-Nusra stoji u samom centru HTS-a te da joj je jedan od vođa i zloglasni u Khayr al-Masri, druga najjača figura globalne organizacije Al-Qaede. Zar takvo što nije zbunjujuće?

Bakr al-Baghdadi današnji kalif Islamske države je osnovao al-Nusru.

Da podsjetimo čitatelje, HTS je počela svoj uspon tijekom 2011. u Siriji pod imenom Jabhat al-Nusra pod vodstvom iračkog lidera Al-Qaede Abu Bakr al-Baghdadija za kojeg Amerikanci svako malo tvrde da je ubijen točnije da su ga smaknuli. Abu Bakr al-Baghdadi je trenutačno kalif Islamske države, a prvotno je nakon Bagdadijevog promaknuća al-Nusru preuzeo Abu Mohammad al-Jawlani.

Al-Nusra je posebno poznata po brutalnosti, mučenjima i krvoproliću, od ubijanja djece, bacanja ljudi s krovova, silovanja djece i žena, otkidanja ruka za manje prekršaje i sječe glava pred kamerama. Ista grupacija je poznata i po preuzimanju odgovornosti za brojne samoubilačke bombaške napade i slične zločine.

Jedan od vojnih lidera HTS-a Abu Al Ezz je nedavno izjavio da ne prihvaćaju nikoga iz Assadova režina i Slobodne sirijske armije te da neće stati dok se al-Assad ne svrgne i dok se ne stvori jedinstvena Islamska država koja će operirati pod šerijatskim zakonom. Uzimajući sve navedeno u obzir, uopće nam nije jasno kako se takva organizacija može nazivati “umjerenim pobunjenicima”. SOTT-ovi urednici su odlično zaključili kako preimenovana Al-Qaeda i Sjedinjene Države imaju jednu važnu poveznicu, a to je svrgavanje legalnog sirijskog vodstva i predsjednika Bashara al-Assada.

Dok god HTS nije na listi terorističkih organizacija, CIA i bilo tko drugi može ovog “umjerenog pobunjenika” snabdijevati s oružjem, streljivom i vojnom tehnologijom. Koliko je to “normalno i pametno” vi zaključite po vlastitom nahođenju.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Al-Qaeda in Syria not considered terrorists by US and Canada – Can continue receiving weapons from CIA

Tahrir al-Sham: Al-Qaeda’s latest incarnation in Syria

‘Al-Qaeda is On Our Side in Syria’ — Email Shows Clinton Knew US Worked With Terrorists

State Dept. Says Syrian Al-Qaeda are Not Terrorists, Can Keep Receiving CIA Supplies

Email Shows Hillary Clinton Knew U.S. Worked With Terrorists: ‘Al-Qaeda Is On Our Side’

WikiLeaks Elektronička pošta Hillary Clinton