PRIZMA DRUŠTVA

Kad padnu maske istina nas zaprepasti!

Autor: Ljubica Šaran

Političari i državnici obično imaju toliko savršene “maske” tijekom javnih nastupa, da najčešće “padamo” na njih, naročito za vrijeme izbora. Nekako se “stvari isceniraju” da “popušimo” sve ono što nam političari i državnici prezentiraju, no ponekad se dogodi da čak i “najveći” glumci ne mogu sakriti svoje prave osjećaje te im se na licima vidi sve ono što im prolazi kroz glavu. Još “bolji” su slučajevi kada sam vrh političke elite izreče ono što misli bez ikakvog straha od reperkusija i negativnog odaziva javnosti. 

Namrgođeni papa Franjo tijekom Trumpovog posjeta Vatikanu, zar je to moguće?

Ne tako davnog 24. svibnja se dogodio “povijesni” sastanak između pape Franje i predsjednika Sjedinjenih Američkih Država – Donalda Trumpa. Papa Franjo glasi za otvorenu i srdačnu osobu, poprilično drugačiju od rezerviranih papa koji su do sada predstavljali Svetu Stolicu. Ne zaboravimo rimski pontifeksi predstavljaju državu Vatikan koja je zaseban subjekt međunarodnog prava.

Utjecaj papa je golem, Vatikan je bio prva država na svijetu koja je priznala Hrvatsku, nakon toga Hrvatska je ubrzo primljena i u Ujedinjene narode. Zbog važnosti Svete Stolice, gotovo svi američki predsjednici barem jednom za vrijeme svog mandata posjete rimskog pontifeksa jer katolici predstavljaju najveću religijsku denominaciju u Sjedinjenim Državama. Katolika je u SAD-u 77,4 milijuna točnije 22% od ukupnog stanovništva. Unatoč takvoj činjenici samo je jedan američki predsjednik bio katolik, naravno riječ je o John F. Kennedyju.

Slika koja “kazuje” više od 1000 riječi.

Unatoč državničkom umijeću, papa Franjo nije mogao skriti svoje osjećaje tijekom sastanka s Trumpom, zašto je to tako, ne znamo, no čini se da fotografija sve govori. Nakon objave iste na internetu su se počeli kolati smiješni video uradci koji ismijavaju susret pape i Trumpa, evo jednoga.

Ovaj video je zapravo “parodija” na nedavni događaj kada je Melania Trump morala podsjetiti svog muža kako nije “propisno” pozdravio američki himnu s rukom na srcu. Pogledajmo i taj interesantni video.

Hillary Clinton ima toliko krvi kontroverzi u svojoj političkoj karijeri da je gotovo pao u zaborav slučaj u kojem se bivša demokratska kandidatkinja predsjedničkih izbora malčice zagledala u raskošni dekolte pjevačice Christine Aguilere.

Gdje to gleda Hillary Clinton?

Christina Aguilera se čak i šalila na račun “zagledane” političarke te je kazala kako Clintonica “podupire” žene na sve načine te da su one “pokrivene” i njenim pogledom. Za takvu izjavu zaista ne treba davati ikakve komentare, no Killary nije dobila svoj nadimak zbog običnih pogleda već zbog agresivne politike i “pogleda” prema muslimanskim zemljama bogatima naftom, plinom i rudnim bogatstvima.

Prestravljeni pogled Billa Clintona tijekom sučeljavanja njegove žene i Donalda Trumpa.

Ni Bill Clinton nije mogao skriti svoje osjećaje u jednom trenutku, naime tijekom sučeljavanja predsjedničkih kandidata 2016. Trump je pozvao u prvi red studija sve žene koje su optužile Billa Clintona za silovanje, a bivši američki predsjednik nije mogao skriti svoj preneraženi pogled kada je uočio te žene u studiju.  Zasigurno ne bi tako reagirao da mu je “savjest čista”. Neki analitičari smatraju da je ova fotografija najbolji pokazatelj Clintonovih nedjela prema ženama. Pogledajmo fotografiju još jednom i to izbliza.

Pogled koji sve govori.

No vratimo se još jednom na Killary, ni jedan političar i državnik “demokratskog” svijeta nije do sada pokazao radost i ponos s ubijanjem drugih državnika, osim, naravno Killary Clinton. Ona je sa smijehom i likovanjem popratila Gaddafijevo ubojstvo s riječima: “Dođosmo, vidjesmo i on je umro.” Pogledajmo video.

Na žalost to nije jedini put kada je Hillary Clinton pokazala svoju psihopatsku stranu. Iako se njena predsjednička kampanja vodila motom “obrane ženskih prava i izabiranja prve američke predsjednice”, Hillary je sve osim braniteljice žena. Naime, tijekom svoje odvjetničke karijere je uništila dokaze o silovanju malodobne djevojčice te je silovatelja oslobodila optužbi i odsluživanja zatvorske kazne. U snimci radio intervjua koje je Hillary dala na početku svoje političke karijere, ona jasno pokazuje koliko je ponosna s “obranom” silovatelja i uništavanja dokaza. Poslušajte snimku.

Želite li više saznati o psihopatskim karakteristikama Hillary Clinton pročitajte više ovdje.

Ni bivši američki predsjednik i dobitnik Nobelove nagrade za mir, koji nije proveo niti jedan jedini dan bez ratovanja u dva mandata, je također pokazao svoje pravo lice tvrdeći da treba “zavrnuti ruke” određenim državama kada one ne rade ono što Sjedinjene Države žele. Pogledajmo snimku. Više o tome možete saznati ovdje.

Jedan od odličnih primjera psihopatije snimka izraelskog premijera Benjamina Netanyahua u kojoj isti bez ikakvog straha govori kako lako manipulira s Amerikom i američkom potporom, kako trebaju uništiti Palestince da se nikada više ne oporave i kako su Arapi zabavljeni borbom protiv terorizma kako bi imalo smetali Izraelu. Pogledajmo snimku.

Koliko su nebulozni i robotoidni neki političari “na vrhu” možemo vidjeti na nizu primjera bivšeg premijera australije Tonyja Abotta, koji je puno puta pokazao sve moguće psihopatske osobine: kada je u Afganistanu nastradao jedan australijski vojnik, Abbot je odgovorio “sranja se događaju,” muslimane je konstantno prozivao za fanatičke i terorističke spletke, Aboridžini po njemu nemaju nikakva prava dok ne počnu razmišljati i ponašati se kao pravi “bijelci,” a u jednom od zadnjih intervjua Abbot jednostavno ne može odgovoriti na jedno jedino pitanje, te nalikuje na zombija ili robota kojemu je zakazalo daljinsko navođenje.

Pažljivo pogledajte video jer smo sigurni kako će se ovakve situacije sve češće ponavljati i to zbog jedinstvene dezintegracije osobnosti onih koji su prigrlili laži umjesto istine i onih koji su odlučili otvoreno manipulirati drugima bez obzira na tuđu slobodnu volju. Više o tome možete pročitati ovdje.

Kancelarka Angela Merkel je u nedavnom susretu s Donaldom Trumpom po prvi put u svojoj političkoj karijeri pokazala nevjericu i osjećaje. Naime Merkelica je toliko bila zaprepaštena Trumpovom kritikom na račun njemačke vojne politike i trgovinskih odnosa s Amerikom da je njena “pokerska maska” na trenutak nestala.

Nevjerojatan trenutak padanja maske Angele Merkel.

Diplomatska profesionalnost i držanje Angele Merkel se često uspoređuju s držanjem Margaret Thatcher, brojni analitičari tvrde da je držanje obje “željezne dame” najbolji primjer kako se ponašaju moderni političari najvišeg “ranga” kojima se na licima ne može puno vidjeti. Gornja slika je dokaz da kako i najbolji ponekad “padnu” pred fotografskim objektivima.

Licemjerje naspram Putina. Slika koja puno govori.

Svi ovi primjeri bi nas trebali zamisliti, naročito jer su gornje snimke i fotografije tek maleni pokazatelj onoga što se događa “iza zavjese”. Do duše postoji jedan svjetski državnik koji, čini se uvijek pokušava biti što vjerniji sebi i politici zemlje koju zastupa, riječ je naravno o Vladimiru Putinu. Slagali se vi s njim ili ne, on nema eskapada, nema dvosmislenih govora, zazire od nekulturnog ponašanja i neprimjerene komunikacije s medijima. Putin je primjer koji bi drugi državnici trebali pratiti, na žalost s obzirom da živimo u poneriziranom društvu, takvo što ne možemo očekivati.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.