PRIZMA DRUŠTVA

Zastrašujući znakovi vremena

Autor: Ljubica Šaran

Normalno ljudsko biće najčešće upadne u depresiju nakon gledanja programa na TV-u (negativno programiranje zaista djeluje zbog toga i imamo “programe”), čitanja dnevnog tiska ili slušanja vijesti na radiju. Normalno ljudsko biće se više ne može pohvaliti hladnokrvnošću, snagom duha, psihofizičkim zdravljem i viškom energije. Čini se da je na nas “nakačena” vojska vampira koja nam ne da “disat”. Gotovo nalikuje da živimo u ‘ludari’ dok se na “teliću” puštaju sapunice kako bi nas “programeri” opustili i omekšali za daljnje “kljukanje” posebno dorađenim informacijama. Dok mi živimo u našoj vlastitoj drami s elementima horora dotle se u svijetu odigravaju događaji koje bi mogli nazvati “znakovima vremena”, a koje profesionalni mediji sustavno prešućuju. 

Zapadnjaci nestaju s razlogom

Najnovija znanstvena studija je otkrila kako muškarci na Zapadu postaju sve neplodniji, naime količina spermatozoida im se prepolovila u zadnjih 40 godina. Najgora je situacija u Europi, Sjevernoj Americi, Australiji i na Novom Zelandu.

Najmanje je novorođenih beba upravo u “najrazvijenijim” državama. Možda razlog leži u muškoj neplodnosti koja je najizraženija u razvijenim zapadnjačkim zemljama.

Znanstvenici smatraju kako će zapadnjaci do 2060. biti gotovo u potpunosti neplodni. S druge strane studija na gotovo 43 muškaraca iz Azije, Afrike i Južne Amerike je pokazala kako njihova plodnost nije ugrožena.

Smatra se kako je za drastično smanjenje spermatozoida kriva brza hrana, neuredan život, previše stresa, genetski modificirani prehrambeni proizvodi, pesticidi i insekticidi te režim cijepljenja koji se najviše sprovodi upravo u “modernim” zapadnjačkim “demokracijama”.

Drugi razlog za izumiranje “bijelaca” je negativni demografski trend. Populacija u Europi, Kanadi, SAD-u i Australiji je sve starija. Broj umrlih je veći od broja rođenih. Od zapadnjačkih demokracija jedino Japan prednjači s još starijom populacijom i s još većom stopom mortaliteta.

Seks i beba s robotom?

Dok Zapadnjaci postaju sve neplodniji i polako nestaju s lica Zemlje, dotle poludjeli robotičari izmišljaju seks s robotima, javnu kuću s robotima u kojoj se najviše traži ostvarenje seksualnih fantazija silovanja ili pedofilije, a najnoviji “krik mode” je “pravljenje” bebe sa seks robotom.

Kati – najpoznatiji model robotske prostitutke koju proizvodi tvrtka Lumidolls.

Robotičar Sergi Santos je dizajnirao i izgradio prvog funkcionalnog seks robota koji je u stanju imati “realistične” orgazme za vrijeme seksa s ljudskim bićem. Santos pored svoje žene održava “odnos” sa Samanthom, koja mu ispunjava sve fantazije. On tvrdi kako će uskoro roboti “uzeti” ljudima poslove, te će se naša djeca s njima “vjenčavati” živjeti i imati “svoju” djecu.

Santos i Samantha će uskoro imati “bebu”.

Santos navodi kako je vrlo lako “napraviti ” dijete robot(ici), te da to nije nikakav problem, sve što treba učiniti je usaditi algoritme u robot(icu) te je spojiti na 3D printer kako bi isprintala “bebu robota” koja će dijelom nalikovati na svog ljudskog roditelja, a dijelom na robotskog roditelja. Španjolski robotičar tvrdi kako bi volio imati “bebu” s robotom, te da u takvim odnosima leži ljudska budućnost.

“Lažna” trudnoća s psom

Kao da seks i “pravljenje” beba s robotom nije dovoljan znak vremena, imamo i “umjetničke eksperimente” koji simuliraju oplodnju ženskih jajnih stanica s psećim stanicama, lažne trudnoće i dojenje kujica. Da, dobro ste pročitali, za takav “podvig” slovenska “umjetnica” Maja Smrekar je dobila “prestižnu” nagradu Prix Ars Electronica u domeni “Hibridne umjetnosti”.

Kakva je ovo umjetnost?

Maja Smrekar je puna tri mjeseca živjela u osami sa svojim psima kako bi napravila “umjetnički eksperiment” koji je nazvan “K-9_topology.” S obzirom na negativne komentare javnosti video s “dokumentacijom eksperimenta” je uklonjen s interneta.

Za to vrijeme je Smrekar je prisilila svoje tijelo na proizvodnju mlijeka s upornim pumpanjem dojki. Nakon što je počela s laktacijom dojila je svog štenca Adu, s objašnjenjem kako je istraživala „društveno-ideološku instrumentalizaciju ženskog tijela i dojenja.

Smrekar je tijekom umjetničkog eksperimenta uzela jednu svoju jajnu stanicu te ju je oplodila sa stanicom sala psa Byrona uz pomoć metode koja je slična in vitro oplodniji (IVF).  Umjetnica je na svojoj web stranici sa sljedećim riječima opisala cjeli projekt:

„Promatranje zeitgeista kroz takozvanu tanatopolitičku dimenziju suvremenih biopolitičkih praksi.“

Ako ovo nije pokazatelj vremena u kojem živimo, tada ne znamo što jeste.

“Demoni” djeci čitaju priče

Još jedan sasvim prigodan znak vremena je nedavni projekt kalifornijske javne knjižnice Michelle Obama kojoj je “rogata” drag queen djeci čitala priče. Ovaj događaj u najpoznatijoj javnoj knjižnici u Long Beachu je organiziran u sklopu mjeseca povijesti LGBTQ-a, pa ipak organizatori nisu objasnili zašto je najmlađoj djeci čitao muškarac odjeven u ženu, okićen s rogovima, crnim ružem i šminkom, bijelim puderom po cijelom licu, razbarušenom crvenom kosom i zacrnjenim očnim lećama pod umjetničkim imenom Xochi Mochi.

Kakva poruka se šalje djeci s ovakvim “čitanjima” i prezentacijama?

Knjižnica i organizatori su ovaj događaj podijelili s javnošću na najpopularnijim društvenim mrežama, no ubrzo su zbog negativnih komentara i skanjivanja javnosti morali izbrisati sve tragove Xochi Mochijevog susreta s djecom.

Kratki opis Hochi Mochija na Twitteru.

U kratkom životopisu Xochi Mochija na Twitteru stoji sljedeće:

Pozdrav zemljani, govori Xochi Mochi, vaš mjesni ubojica klaun koji dolazi iz svemira.Volim se oblačiti poput draga i volim takose.”

Kakva poruka se šalje najmlađima s ovakvim “čitanjima priča” i prezentacijama?

Je li u pitanju kondicioniranje?

Je li u pitanju indoktrinacija?

Traumatiziraju li se djeca s ovakvim “susretima”?

Sotonistička modna revija u londonskoj crkvi

Tu “demonima” nije kraj. Tijekom ovogodišnjeg Londonskog tjedna mode održale su se brojne revije u kojima su dizajneri prikazali svoje najnovije umotvorine. Najviše prašine je podigla turska dizajnerica Dilara Findikoglu koja je održala okultnu modnu reviju u anglikanskoj crkvi Sv. Andreja u Londonu.

Sasvim prikladno za crkvu, zar ne?

Njeni modeli su nalikovali na vampire, vragove, demone, vudu vračeve, mrtvace i nemani. Ova modna revija je podigla toliko prašine da se na koncu Londonska nadbiskupija morala ispričati vjernicima uz tvrdnju kako crkveni oci nisu znali koja je tema sporne modne revije i kakvi će modeli prodefilirati “posvećenim područjem”.

Polugole djevojčice okićene perjem na modnoj pisti – san svakog pedofila

Dok su Londonom koračali modeli nalik kakvim okultnim horor filmovima, dotle je u Kini zabilježen horor drugačijeg karaktera. U modnoj reviji prezentiranoj u robnoj kući u kineskom gradu Chengdu City djevojčice, od kojih su najmlađe imale pet godina, nosile su seksi obleku sa šljokicama, perjem i laganim materijalima koji su ih jedva pokrivali. Modeli su nalikovali na Victoria Secret – znamenitu marku intimne i seksi odjeće namijenjenu odraslim ženama.

Ima li kraja pedofilskim užasima?

Tijekom same revije su primijećeni odrasli muškarci koji su uživali u fotografiranju obnaženih djevojčica na modnoj pisti. Nakon što su ovu vijest prenijeli samo hrabri i neovisni mediji, društvene mreže su eksplodirale s negativnim komentarima, a neki su s pravom zaključili kako moderna pop “kultura” na čelu s američkim Hollywoodom i retardiranim “ljevičarima” na sve načine želi normalizirati i legalizirati pedofiliju.

Štiklice za bebe, zar to postoji?

Štiklice za bebe?

Bojimo se da bi ovakve “modne” revije mogle postati svakodnevnica diljem svijeta, naročito ako se zna kako se već prodaju nenormalne i krajnje uznemirujući proizvodi, poput štiklica za bebe, koje su postale modni hit u SAD-u.

Odvratno do bola.

“Lažne” štiklice za bebe, same po sebi nisu direktan problem za malenu djecu koja još uvijek ne hodaju i koje se ne oslanjaju na svoje noge, problem leži u seksualizaciji djece, točnije u ovom slučaju beba, koje očigledno bolesna kampanja pretvara u predmete seksualnih želja. Ista stvar je i s kineskom “Victoria Secret” modnom revijom s modelima koji jedva idu u prvi razred osnovne škole.

Moćnici vježbaju za pandemiju svjetskih razmjera koja će se “uskoro dogoditi”

Svjetska banka glasi za organizaciju koja “drma” kreditno-dužničkim svijetom i koja upravlja s radom gotovo svih nacionalnih banaka diljem svijeta. Trenutačno je samo nekoliko “narodnih banaka” u rukama njihova naroda, a najpoznatije nacionalne banke van domašaja Svjetske banke su one u Siriji, Iranu i Sjevernoj Koreji te Rusiji. Unatoč svemu, čelnici Svjetske banke su prije nekoliko dana odigravali masovnu simulaciju pandemije svjetskih razmjera smatrajući kako su poptuno bili nespremni na događaje poput epidemije ebole tijekom 2014. godine, te da će se najcrnji scenarij najvjerojatnije dogoditi u relativno bliskoj budućnosti.

Zašto se Svjetska banka sprema za globalnu pandemiju?

U simulaciji “globalne pandemije” su sudjelovali svi članovi odbora Svjetske banke, njihovi tajnici, ministri zdravstva, financija i turizma desetak najrazvijenijih zemalja, voditelji Svjetske zdravstvene organizacije, članovi uprave američkog Centra za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC) te članovi odbora Međunarodne udruge zračnog prometa.

Nevjerojatan je podatak da su članovi upravnog odbora, nakon same simulacije, imali sastanak koji nije popraćen uobičajenom novinarskom svitom, a razgovori na sastanku se nisu snimali.

U siječnju 2017. Bill i Melinda Gates su ugostili članove Svjetskog ekonomskog foruma u švicarskom Davosu te su s njima simulirali “pandemiju svjetskih razmjera”. Tijekom lipnja 2017. njemačka kancelarka Angela Merkel je organizirala simulaciju svjetske pandemije s ministrima zdravstva zemalja skupine G-20, a Svjetska banka je prvu simulaciju svjetske pandemije održala tijekom 2016.

Znaju li oni nešto što mi ne znamo ili je u pitanju strah?

Kuga i druge bolesti se šire

Dok se moćnici “igraju” s našim živcima dotle je od neobične i iznimno zarazne plućne kuge na Madagaskaru umrlo 124 osobe, a ova bolest se počela širiti i na Reunion, Sejšele, Južnoafričku Republiku te istočni dio Afrike. Sumnja se kako je zaražen još najmanje 1100 ljudi u urbanim sredinama, dok se ne zna kakvo je stanje u zabačenim i izoliranim selima po Africi.

Nekroza tkiva ruke uzrokovanog bubonskom kugom.

Oko 75% zaraženih ima plućnu kugu, dok ostatak ima bubonsku kugu i septikemiju koje se poprilično uspješno liječe s antibioticima.

U Ugandi je zabilježeno stotine oboljelih od opasnog virusa Marburg, a smatra se kako je virus na ljude prešao s populacije špiljskih šišmiša. Marburg virus jako nalikuje na Ebolu, te uzorkuje raspadanje tkiva i unutrašnje krvarenje. Smatra se kao je ovaj virus jedan od najzaraznijih patogena na planeti. Tijekom 2014. “sestrinski” virus Ebola je usmrtio na tisuće ljudi u središnjoj i zapadnoj Africi.

Što je sljedeće?

Zapadnjačke bolesti

Dok se u nerazvijenim zemljama svako malo pojavljuju epidemije visoko zaraznih bolesti, dotle Zapad najviše boluje od mentalnih poremećaja. U tim “modernim” stvarima najviše prednjače Amerikanci. U nedavnoj studiji je otkriveno da u godinu dana 27% Amerikanaca iskusi neki oblik mentalnog poremećaja ili bolesti, te se “liječi” s odgovarajućim farmaceutskim patentima. Američko tržište za lijekove povezane s mentalnim bolestima je teško na desetke milijardi dolara i nema namjeru posustati.

Nakon SAD-a, ljudi najviše lude u Ukrajini, Kolumbiji, Novom Zelandu, Libanonu i Francuskoj. Zapadnjaci najviše pate od “luksuzne depresije” koja se povezuje s osjećajem “nedostataka onoga što drugi imaju”, na primjer prosječni Amerikanac će patiti jer je njegova kuća procijenjena na pola milijuna dolara, dok su kuće svih njegovih susjeda procijenjene na preko milijun dolara. Zapadnjačka djeca pate najviše kada nisu obučena u poznate robne marke ili kada nemaju mobitele odgovarajućeg brenda.

Ljudi sve češće na sebe dižu ruku

Vrh ljestvice sa suicidima po broju stanovnika.

Na planeti se godišnje ubije preko milijun ljudi. Po podacima iz 2015.  prva zemlja na ljestvici suicida je bila Šri Lanka u kojoj se na 100 tisuća ljudi ubije 36. Druga na ljestvici je bila Gvajana s 30 suicida na 100 tisuća ljudi. Treća je bila Mongolija s 28 suicida na 100 ljudi. Četvrti je Kazahstan i Obala Bjelokosti s 27 suicida na 100 ljudi, pa Surinam i Ekvatorijalna Gvineja s 26, nakon toga slijedi i Litva s 26, Angola s 25, Južna Koreja s 24, Siera Leone s 22, a Bolivija s 20 suicida na 100 tisuća ljudi.

Japanska šuma Aokigahara nosi jezivu titulu “najboljeg” mjesta za suicide na svijetu, U njoj se ubije najmanje 100 ljudi godišnje. Šuma je prepuna ostataka ljudi koji su na sebe digli ruku. Nesretni ljudi se uglavnom vješaju ili se predoziraju lijekovima za spavanje.

Poljska se nalazila na 15. mjestu s 18 suicida na 100 tisuća ljudi, Rusija je bila na 17. mjestu sa 17 suicida, Ukrajina je na 21. mjestu sa 16 suicida, Belgija je bila na 23. mjestu također sa 16 suicida, slijedi Indija s istim brojem, pa Mađarska i Japan s 15 suicida na 100 ljudi. Slovenija je bila na 31. mjestu s također 15 suicida na 100 tisuća ljudi, Finska je bila na 35. s 14 suicida. Švedska je bila  na 47. mjestu s 12 suicida na 100.000 ljudi, SAD se nalazila na 48. mjestu s 30 tisuća suicida godišnje točnije 12 samoubojstava na 100 tisuća ljudi. Francuska je bila na 54. mjestu, također s 12 suicida na 100 tisuća ljudi.

Evo gdje se nalazimo mi.

Srbija je bila na  59. mjestu zajedno s Hrvatskom s 12. suicida na 100 tisuća stanovnika. Island je bio na je na 65. mjestu s 11 suicida, Bugarska je bila na 72 mjestu, dok je Irska bila na 75 mjestu s također 11 suicida na 100 tisuća stanovnika.

Užasavajući podaci iz 2017.

Podaci iz ove godine su puno gori, a Srbija i Hrvatska su se našle u vrhu ljestvice sa suicidima, što bi trebalo upaliti sve moguće alarme. Najgore je stanje na Grenlandu gdje se na 100 tisuća stanovnika dogodi 116 suicida. U Litvi, se danas ubije 65 ljudi na 100 tisuća stanovnika, to je dvostruko više od stanja prije dvije godine. 

  • Slovenija je danas na 6. mjestu s 34 suicida na 100 tisuća ljudi, a prije dvije godine je bila na 31. mjestu s 15 suicida na 100 tisuća ljudi.
  • Srbija je danas na 14. mjestu ljestvice s 24 suicida na 100 tisuća ljudi, a bila je 2015. na 59. mjestu zajedno s Hrvatskom s 12. suicida na 100 tisuća stanovnika. 
  • Hrvatska je na 18. mjestu s 23 suicida na 100 tisuća ljudi. 

U Hrvatskoj se najviše ubijaju stare i nemoćne osobe koje ne mogu živjeti od svoje mirovine i za koje država nema nikakve empatije. 2015. čak 21 dijete je počinilo samoubojstvo, a danas su najčešće samoubojice osobe starije od 60 godina. Najviše samoubojica je u Zagrebačkoj županiji, pa slijedi Primorsko-goranska, a treća je Osječko-baranjska županija.

Ljudi se uglavnom ubijaju jer smatraju da se ne mogu nositi sa životom te da su njihovi problemi bezizlazni.

Preko milijardu ljudi “ne postoji”

Dok milijun ljudi godišnje više ne želi postojati te čini suicid, dotle preko milijardu ljudi zaista ne postoji jer nema nikakvu osobnu dokumentaciju. Ti nevidljivi ljudi su savršen plijen za svakakve predatore, te lako postaju žrtve traffickinga ljudima, seksualne eksploatacije, robovskog rada i ubijanja zbog prodaje organa.

Nedavnu globalnu studiju je objavila moćna Svjetska banka. Iako bi o namjerama i utjecaju Svjetske banke mogli raspravljati, činjenica je kako 15% svjetske populacije nema osobne dokumente, nije zapisano u knjige rođenih i zbog svoje “nevidljivosti” nema nikakve zakonske zaštite od najgorih formi kriminala i iskorištavanja.

“Službenik” IS prodaje “nevidljivu” Yazidi djevojčicu najboljem kupcu za silovanje i eksploataciju. Na tisuće Yazidi žena i djevojčica je prodano u roblje od uspostave IS-a.

Jedna trećina nevidljive planetarne populacije su djeca mlađa od 14 godina. U slučaju da se radi o dječacima oni se najčešće prisiljavaju na težak fizički rad ili postaju djeca roblje, dok se djevojčice najčešće prisiljavaju na brakove dok su još malodobne ili ih se prisiljava na prostituciju. U Kini su nastale generacije nevidljive djece zbog zakona o “jednom djetetu”, ta djeca ne završavaju školu, nisu zdravstveno osigurana, nemaju mogućnost osiguravanja mirovine i rade na crno, točnije poslove koji drugi odbijaju ili ne žele.

Vyjayanti Desai, voditeljica ID4D programa Svjetske banke je također navela kako primarni razlog zašto ljudi ostaju neidentificirani leži u siromaštvu, a naročito u činjenici da siromašni u izoliranim ruralnim sredinama nemaju mogućnosti ni sredstava putovati do gradskih središta kako bi prijavili rođene ili umrle. Drugi razlog je birokracija i zakonske začkoljice za one iz nižih ili najnižih slojeva društva. Treći razlog su migracije ljudi uzrokovane ratovima, religijskim ili rasnim progonima i epidemijama.

Zbog nedostatka osobne identifikacije nevidljivi ljudi gotovo da i nemaju ljudska prava. Najveći broj nevidljivih ljudi je iz Afrike i Azije, a potom iz Južne Amerike. UNICEF-ovo izvješće iz 2013. godine je zaključilo kako su nevidljiva djeca najčešći plijen kriminalaca jer je takvu djecu lako oteti i preprodati bez brige da će ih policija i druge državne službe tražiti.

Uzimajući u obzir sve rečeno tada bismo mogli zaključiti kako su otkrića Svjetske banke najvjerojatnije poprilično konzervativna jer je u pitanju statistika. U svijetu je trenutačno registrirano preko 200 milijuna imigranata, 21,3 milijuna izbjeglica, i preko 10 milijuna osoba koje su ostale bez državljanstva, no jako je teško govoriti koliko je još takvih ljudi nevidljivo. ID4D je skupljao podatke isključivo među stacioniranim stanovništvom, dok su migracijske skupine u područjima s ratnim sukobima u potpunosti izostale iz ovog istraživanja.

1,1 milijardi ljudi službeno ne postoji i prepušteno je na milost i nemilost onima koji iskorištavaju ljudsku nevolju. Najmanje 15% ljudske populacije nema ljudska prava samo zato jer ne može doći do “komada papira”.

Bolesna vampirska elita

Svake godine sve više djece netragom nestaje, naročito iz nerazvijenih zemalja i među rijekama izbjeglica koje se slivaju u Europu. Smatra se kako se djeca uglavnom prodaju u seksualno roblje te ih se ubija kako bi se prodali njihovi organi. Pa ipak, mediji su nedavno otkrili kako su djeca i mladi postali interesantni zbog još jedne vrijedne stvari – njihove krvi!

Moderna parabioza je došla pod povećalo pohlepne elite tek nakon 2014. kada je neuroznanstvenik Tony Wyss-Coray objavio znanstvenu studiju u žurnalu Science i Nature Medicine pod nazivom: Young blood reverses age-related impairments in cognitive function and synaptic plasticity in mice, u kojoj se otkriva kako se transfuzijom krvi mladih miševa u tijelo starog miša umanjuju pa čak i poništavaju efekti starosti i gerijatrijske bolesti. Dodatnim istraživanjima se otkrilo kako stalne transfuzije krvi kod starih miševa izazivaju podmlađivanje, obnovu tkiva, povratak normalnih kognicijskih funkcija i svekoliku vitalnost.

Bogatuni su spremni platiti ogromne sume novaca za primanje odgovarajuće krvi od djece i mladih.

Nakon objave ove studije, Jesse Karmazin je pokrenuo tvrtku Ambrosia LLC koja je počela provoditi klinička istraživanja transfuzije krvi tinejdžera na starce te već sada ima cijeli niz nestrpljivih super-bogataša koji čekaju u redu za svoju dozu krvi.

Vanity Fair je izvijestio kako Ambrozia dobija krv tinejdžera iz legalnih banka krvi te da za sada posluje sa stotinjak super-bogataša koji krvni eliksir mladosti dobivaju svakih nekoliko mjeseci uz plaćanje velike količine novca. Pa ipak, poznajući u kakvom svijetu živimo, sigurni smo da se kriminalno podzemlje, već organiziralo i za “prikupljanje krvi”.

Peter Thiel, milijarder, osnivač PayPala i savjetnik trenutačnog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa je o krvnom eliksiru mladosti rekao sljedeće za Inc magazin:

“Zanima me parabioza za koju smatram da je iznimno interesantna. Znanstvenici su prebacili krv mladih miševa u stare miševe te su otkrili da takva krv ima podmlađujući efekt. Mislim da je puno takvih stvari začudo nedovoljno istraženo.”

Prvi medij koji se ozbiljno pozabavio mračnom stranom parabioze je bio Viceov Tonic, u njihovom kratkom video uratku je jasno dano do znanja kako bogati stari ljudi koriste krv tinejdžera kako bi živjeli dulje.

Pogledajmo video.

Neznanje, glupost ili kolektivna bolest?

Dok se svijetom šire svakakve pošasti dotle ljudi najnaprednije zapadnjačke demokracije ne znaju kako nastaje čokoladno mlijeko. Čak 7% američkih građana smatra kako se čokoladno mlijeko muze iz smeđih krava, takvo što je otkrilo online istraživanje Američkog mliječnog centra ili Center for US Dairy. Činjenica da gotovo 16 i pol milijuna Amerikanaca misli da je čokoladno mlijeko stvarno mlijeko smeđih krava je i te kako zabrinjavajuća i tjera na razmišljanje.

U istraživanju koje je sprovela udruga Food and Wine s 1000 sudionika je otkriveno kako 48% odraslih ljudi nije sigurno kako nastaje čokoladno mlijeko točnije tko ga i kako stvara. Prenesemo li takvo stanje na američku populaciju tada 154 milijuna Amerikanaca ima isti problem.

U različitim studijama koje su se objavile u zadnjih 60 godina, postaje očigledno kako naš IQ s godinama pada. Kako je takvo što moguće u informacijskoj eri?

Ako mislite da je to krajnji pokazatelj američke “inteligencije” točnije nedostatak iste, tada ste se prevarili, 25% Amerikanaca ne zna da Zemlja kuži oko Sunca. Science Daily je prenijela rezultate istraživanja kalifornijske Akademije znanosti u kojem je otkriven zabrinjavajući trend srozavanja američkog sustava edukacije, naročito na području općih znanosti.

Kako bi ukazali na potrebu bolje edukacije i reforme školstva kalifornijska Akademija znanosti je ispitala tisuću punoljetnih Amerikanki i Amerikanaca o podacima koji se u razvijenim zemljama smatraju pojmovima općeg znanja iz znanosti.

Rezultati iz tog ispitivanja su sljedeći:

  • 53% odraslih Amerikanaca zna koliko dana je potrebno Zemlji da napravi puni krug oko Sunca.
  • 59% odraslih Amerikanaca zna da ljudi i dinosaurusi nisu naseljavali Zemlju u isto vrijeme.
  • Samo 47% odraslih Amerikanaca otprilike zna koliko planetarne površine je prekriveno morima.
  • Samo 21% odraslih Amerikanaca je odgovorilo točno na sva tri pitanja.
  • Samo 1% odraslih Amerikanaca zna da je od sve vode na planeti 3% slatka voda, a ostatak more.
  • 50% ispitanika nije željelo niti nagađati postotak iz prethodnog pitanja.

U ispitivanju je sudjelovalo 2200 punoljetnih ljudi s područja SAD-a, odabir je načinjen slučajno, a pitanja postavljena u ovom ispitivanju su dio općeg znanstvenog obrazovanja Amerikanaca u višim razredima osnovne škole i nižim razredima srednje škole, točnije iz domene predmeta biologije, kemije, fizike i zemljopisa.

Na deset istovjetnih pitanja, prosjek točnih odgovora je bio 6,5, što je rezultat jedva dovoljan za prolaznu ocjenu.

Od toga je 74% sudionika znalo da Zemlja orbitira oko Sunca.

Samo 48% ispitanika je znalo da su ljudi evoluirali iz životinje nalik majmunu.

Nacionalna znanstvena fondacija vrši ovakvo ispitivanje svake dvije godine kako bi omogućila uvid američkoj administraciji u Bijeloj kući u opće znanje punoljetnih građana SAD-a.

Ima li svjetla na kraju tunela?

S obzirom da se IQ stalno smanjuje diljem svijeta, usudili bi se zaključiti kako nam ne predstoji svijetla budućnost, unatoč stalnom uvjeravanju političara kako se na edukaciju troše dostatne količine novca. Zaglupljivanje i zatupljivanje ljudi je svjetski trend. Budna i svjesna osoba s razvijenim altruizmom i empatijom je prijetnja današnjem globalnom društvenom uređenju, jer je ono napravljeno na lik i nalik psihopatima. Ponerizacija društva je glavna tema istraživanja na našem blogu jer psihopati upravljaju ovim svijetom, a normalne i empatične ljude smatraju opasnošću i eventualnim plijenom. Vladajući psihopati nas žele uvjeriti kako su njihove nenormalne norme, njihovi nenormalni zakoni, njihove luđačke odluke – pravične i poštene, ako u tome ne uspiju, tada obični ljudi postaju prijetnja, opasnost koja se mora uništiti, izolirati ili ismijati.

Nabrojani znakovi vremena sami po sebi govore dovoljno o stanju društva u kojem se nalazimo, naravno da je njih puno više, no mi ih nismo u stanju sve nabrojati. U zadnjih šest godina djelovanja smo u gotovo četiri tisuće članaka pokušali obuhvatiti najvažnije čimbenike, najmjerodavnije primjere definitivnog srozavanja civilizacije i sve snažnije znakove srozavanja i propasti.

Na nama je što ćemo s takvim informacijama napraviti, hoćemo li ostati nijemi svjedoci ili ćemo postati nešto drugo.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Westerners headed for extinction? Sperm count levels down in West, but Asian, African and Latin American men ‘doing fine’

Countries With The Largest Aging Population In The World

Prva javna kuća s robotima prostitutkama obasuta zahtjevima za silovanjem i pedofilijom

Sexbot creator is ready to have a baby with his machine using a 3D printer

World Bank ministers rehearse for a pandemic that will come ‘sooner than we expect’

How the world’s health organizations failed to stop the Ebola disaster

Plaque kills 124 in Madagascar

Deadly Marburg virus outbreak declared in Uganda

Uganda confirms one death from Ebola-like Marburg virus

Oplodila svoju stanicu s psećom, dojila psića i dobila prestižnu umjetničku nagradu

Javna knjižnica Michelle Obama pozvala demonsku drag queen da djeci čita priče

Sotonistička modna revija u anglikanskoj crkvi?

Obnažene petogodišnje curice zvijezde seksi modne revije – san svakog pedofila!

Milijuni Amerikanaca misle da smeđe krave stvaraju čokoladno mlijeko – rezultati studije

Here’s Why the Progressive Left Keeps Sticking Up for Pedophiles

List of countries by suicide rate

Aokigahara

Preko milijardu ljudi službeno ne postoji jer nema nikakve osobne dokumente!

VAMPIRSKI ELIKSIR MLADOSTI: Krv tinejdžera serum dugovječnosti pohlepne elite!