PONERIZACIJA DRUŠTVA

Američki parlamentarci potrošili 15 milijuna dolara iz proračuna za ušutkavanje žrtava koje su seksualno zlostavljali!

Autor: Ljubica Šaran

Odnedavno su “začuđeni i šokirani” mediji prepuni iscrpnih informacija oko slučajeva pedofilije i seksualnih zločina najmoćnijih mogula i glumaca Hollywooda kao da se takvo što ne događa od pamtivijeka. Dokaz da je društvo gnjilo, u svakom mogućem smislu, pronalazimo u činjenici da su američki građani izgubili 15 milijuna dolara kako bi se ušutkalo žrtve koje su pretrpjele seksualno zlostavljanje i silovanja od strane američkih parlamentaraca. 

Hollywodski producent i mogul Harvey Weinstein je serijski seksualni napadač i silovatelj, no takvih je i u svijetu američke politike.

Pred našim očima se odvija drama milenija, visokopozicionirani seksualni predatori i pedofili iz Hollywooda plaćaju goleme količine novca kako bi se nekako izvukli pred zakonom uz vansudske nagodbe. Iako im takvo što sve manje polazi za rukom, a javnost s pravom traži kažnjavanje krivaca, najveći krivci ostaju nekažnjeni, i to ne iz Hollywooda već centra političke moći SAD-a – američkog parlamenta.

Parlament SAD se naziva Kongres te se sastoji od dva doma: Predstavničkog doma (House of Representatives) i Senata (Senate).

Minimalni godišnji senatorski i zastupnički prihodi iznose 174 tisuće dolara, a sudjelovanjem u raznim odborima, te lobiranjem – legalna vrsta mita, njihove zarade postaju milijunske. Iako su parlamentarci zaštićeni pred zakonom te imaju imunitet koji se dopušta svakom visokopozicioniranom političaru u SAD-u, oni bi se automatski trebali prestati baviti politikom u slučaju sudskog gonjenja. Senatori i zastupnici koji pak uspiju izbjeći sudsko procesuiranje najobičnije svoje “grijehe” sređuju vansudskim nagodbama te se žrtve njihovih nedjela pismeno obvezuju kako će “držati jezik za zubima”. Američki političari koji su svoja nedjela prikrili vansudskim nagodbama ostaju “čista lica” te se mogu nastaviti baviti visokoprofitabilnom politikom.

Iako je ovakvo “sređivanje” kriminala definitivno pokazatelj kako su takvi političari psihopati, prije par dana je na svjetlo dana izašao podatak koji dodatno baca svjetlo na trulež američke političke stvarnosti.

Demokratska članica Predstavničkog doma Jackie Speier je nedavno izjavila na NBC-u kako je 15 milijuna dolara novca američkih obveznika potrošeno u nagodbe za seksualno zlostavljanje koje su počinili članovi Kongresa. Prije negoli se pojavila pred TV kamerama Spier je svjedočila pred administrativnim odborom Predstavničkog doma jer su dva trenutačna člana Kongresa (demokrat i republikanac) u prošlosti počinili seksualno zlostavljanje. Speier smatra kako se s takvim informacijama treba izaći u javnost:

Je li Jackie Speier jedna od rijetkih poštenih političara u SAD-u?

“Moja je odgovornost informirati javnost o ovim problemima. Žrtve ovih slučajeva su potpisale vansudske nagodbe te su se obavezale na šutnju, ja neću ugroziti njihove obaveze. Smatram kako trebamo krenuti dalje i kako trebamo biti transparentni. Trebamo spriječiti plaćanje vansudske nagodbe za seksualne zlostavljače i to iz državne riznice. Trebamo spriječiti da američki porezni obveznici plaćaju takvo što. Takve stvari trebaju platiti počinitelji iz svog džepa. (…) Jedan član Kongresa je sam riješio nagodbu, dok je drugi namirio s državnim novcem. Pod ovakvim zakonima, američki obveznici nemaju prava znati na koga se i zašto potrošio njihov novac. No mi znamo kako je 15 milijuna dolara iz državne riznice isplaćeno u zadnjih 10-15 godina kako bi se parlamentarci nagodili sa žrtvama koje su seksualno zlostavljali.”

Podaci koje je Speier objavila su dobiveni iz Kongresnog ureda za pritužbe te su sakupljeni od 1997. do 2016. Ovaj ured dobiva raznorazne pritužbe od rasne i religijske diskriminacije do pritužbi o seksualnom zlostavljanju koje su počinili američki parlamentarci. Kada se odgovorni američki parlamentarac nagodi sa žrtvom, Kongresni ured za pritužbe plaća nagodbu s novcem koji dolazi iz državne riznice točnije iz državnog proračuna.

Ova prljava praksa je vrlo dobro poznata u krugovima unutar Kongresa i parlamentarci smatraju kako je to samo još jedna beneficija njihova posla.

Dovoljno je da se sjetimo Billa Clintona, Joe Bidena, George H.W. Busha, ili pak cijele liste federalnih političara optuženih za seksualno zlostavljanje, pa da nam bude jasno kako ovakvi slučajevi nisu iznimka već pravilo.

No razmislimo malo, je li normalno da se državnim novcem koji je prikupljen od građana neke zemlje, plaćaju seksualni napadi koje su počinili oni koji bi trebali djelovati u interesu države i naroda? Kako osobe koje dobivaju ogromne plaće, koje imaju goleme beneficije, koji kroje sudbinu cijelih naroda, mogu i smiju silovati nekoga, a kamo li državnim novcem plaćati kako bi “pokrili” svoje zločine?

Ako ovo nije pokazatelj vladavine psihopata, tada zaista ne znam što jeste.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Taxpayers fork out $15 million to settle congressional sexual harassment suits

$15 Million in Taxpayer Money Has Been Paid Out to Settle Congressional Sexual Harassment Suits

Congress paid out $15 million in settlements. Here’s why we know so little about that money.

Congress paid out $15 million in settlements

SHOCK: $15 Million in TAXPAYER MONEY Has Been Paid Out to Settle Congressional Sexual Harassment Lawsuits (VIDEO)

Here’s The Complete List Of Sexual Assault And Rape Allegations Against Bill Clinton…

Is former VP Joe Biden a sexual predator?

Former US president George HW Bush apologizes after actress claims he ‘sexually assaulted’ her from his WHEELCHAIR in this photograph – with his wife Barbara standing by his side