PONERIZACIJA DRUŠTVA

ISIS je korisno oružje i zbog toga se ne smije uništiti – izjava voditelja izraelske obavještajne službe

Autor: Ljubica Šaran

Izraelski general bojnik Herzi Halevy je nedavno izrazio svoje negodovanje o uništenju Islamske države tvrdeći kako je ona korisno oružje u borbi protiv Sirije, Irana i Hezbolaha. Ovakvo stanovište bi se moglo smatrati privatnim esktremizmom da nije riječ o voditelju izraelske obavještajne službe, drugim riječima general Halevy je potvrdio godinama prisutnu “teoriju zavjere” o suradnji Izraela i Islamske države kako bi se dodatno destabilizirao Bliski istok.

Govor najmoćnijeg čovjeka izraelske obavještajne službe su prenijeli samo neki mediji iako je Herzi Halevy tražio direktnu vojnu i obavještajnu pomoć Islamskoj državi.

Tijekom Herzlijeve konferencije, voditelj izraelske obavještajne službe i jedan od najutjecajnijih ljudi izraelskih vlasti – general bojnik Herzi Halevy je izjavio kako je ofenziva protiv Islamske države greška koju treba što prije prekinuti. Najmoćniji čovjek izraelske obavještajne službe tvrdi kako je ISIS korisno oružje u borbi protiv Sirije, a ponajviše protiv Irana i Hezbolaha te Izrael nikako ne želi nestanak tako moćnog “oružja”.

Izraelski general smatra da Islamska država proživljava najteže trenutke od svoga osnutka, te da su izraelski visoki oficiri do sada stalno podržavali ideju okupacije cijele Sirije od strane ISIS-a jer znaju koliko je ova organizacija korisna, te da je šteta što izraelska vojska nikada nije dala dovoljnu podršku Islamskoj državi. Halevy je dodao kako bi po Izrael bilo najbolje da ISIS pobijedi te da je takvo što puno prihvatljivije od sirijskih vlasti koji surađuju s Iranom.

Halevy je dodao kako su “super moćne države” odlučile ostaviti Islamsku državu na cjedilu što znači da se i Izrael trenutačno nalazi u poprilično teškoj situaciji, naročito ako se uzme u obzir da je u Siriji na vlasti ostao Bashar al-Assad. Voditelj izraelske obavještajne službe je zaključio svoj govor na konferenciji sa sljedećim riječima:

“Mi moramo učiniti sve što je u našoj moći da se ne bi našli u sličnoj situaciji, preporučam direktnu vojnu i obavještajnu potporu Islamskoj državi, a ne samo potporu u riječima i retorici.

Kada smo prvi put objavili činjenice o suradnji Izraela i Islamske države, jedan od naših čitatelja nas je prijavio za spam te je tražio da izbrišemo objavu s Fejsa. Nakon toga smo mjesec i pol dana imali ograničeno djelovanje na najvećoj društvenoj mreži, a vidljivost postova nam je pala za 90%. Očigledno je da neke ne interesiraju činjenice, već osobna uvjerenja, pa ipak mi molimo sve naše čitatelje da provjere izvore koje smo jasno naveli te da zaključke donesu sami na osnovu vlastitog istraživanja, a ne da vjeruju cenzuriranim i kontroliranim mainstream medijima.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Preporučamo sljedeće članke:

Islamska država se ispričala Izraelu za napad na njihove vojnike?

Islamska država čudom napala izraelske postrojbe na Golanskoj visoravni

AMERIKA PODUPIRE TERORIZAM: Za zakon o zabrani naoružavanja terorista glasovalo samo 13 zastupnika!

Sirijska Al-Qaeda skinuta s američke liste terorističkih organizacija!

Jasni dokazi da Izrael, Turska, Saudijska Arabija i SAD blisko surađuju s Islamskom državom

Izvori:

Israeli Intel Chief:We need ISIS; it’s a “useful tool” against Iran, Hezbollah, Syria

Israeli Intel Chief: We Do NOT Want ISIS Defeated in Syria

Israeli Intel Chief: We Don’t Want ISIS Defeated In Syria

Israeli Intel Chief – We Don’t Want ISIS Defeated in Syria