PRIZMA DRUŠTVA

Britanka u intimnoj vezi s lusterima

Autor: Anamarija Vukojević

Britanka Amanda Liberty (33 godine) ludo je zaljubljena u svoj kristalni luster. Ljubav na prvi pogled (ili svjetlo) se dogodila kad je Amanda ugledala 400 funti vrijedan luster na eBayu. Pošiljka joj je došla za šest dana, a vrlo brzo svoju ‘ljubav’ su proslavili i zarukama. Planovi za vjenčanje napreduju velikom brzinom. Kao i svaka zaljubljena osoba Amanda je željela svoju radost podijeliti s cijelim svijetom, iako je svjesna da će ju drugi osuđivati zbog njezine privlačnosti prema neživim objektima.

Objektofilija ili seksualna privlačnost prema objektima je oblik seksualnosti fokusirane na određeni neživi objekt. Pojedinci koji izražavaju ovu preferenciju mogu osjećati snažne osjećaje privlačnosti, ljubavi ili posvećenosti određenim predmetima ili strukturama njihove fiksacije. Neki objektofili vjeruju u animizam i uvjereni su da svi predmeti imaju dušu, inteligenciju, osjećaje i da su sposobni komunicirati.

Osim kristalnog lustera Lumiera, koji je dobio ime prema karizmatičnom ‘živom’ lusteru iz crtanog filma “Beauty&Beast”, Amanda je zaljubljena i u manji luster koji se zove Jewel. Povrh toga, ‘održava otvorenu vezu’ i još 25 različitih svjetlosnih elemenata.

Čini se da je luster Lumiere opak tip ;).

Prema njenim riječima čini se da Lumieru ne smetaju sve te druge lampe:

Nijedan od mojih lustera nije ljubomoran na drugoga. Oni razumiju da ih sve volim zbog njihovih različitih osobnosti. Npr. volim ljubiti i maziti se s Lumiere, no spavam s Jewel jer je manji i prenosiv je i zbog toga je vrlo praktičan za maženje.

Iako je Amanda zaručena za Lumiera, za spavanje preferira Jewela. © Caters

Njena privlačnost neživim predmetima nije počela s famoznim Lumierom već se radilo o bubnjevima kad je imala samo 14 godina. Zatim se, nekoliko godina kasnije, na putu u SAD zaljubila u Statue of Liberty [Kip Slobode] koji ona strasno zove “Libby”. Nakon prekida s Kipom Slobode promijenila je svoje prezime u “Liberty” kako bi mu odala počast.

Nakon ‘veze’ s Kipom Slobode Amanda je promijenila prezime u Liberty kao dokaz njezine ljubavi prema kipu.

Ludo zaljubljena Amanda poručuje svim ljudima koji imaju nešto protiv njene ljubavi:

Ne možete kontrolirati u koga ćete se zaljubiti, to se jednostavno dogodi.

Također ona tvrdi da su njeni osjećaji u potpunosti prirodni, i da ona može ‘osjetiti energiju’ koja dolazi od lustera i drugih neživih predmeta.

Kad su ju upitali novinari zašto je sada postala tako otvorena spram svoje privlačnosti prema neživim predmeta, ona je odgovorila:

Moja želja je da i drugi vide koliko me lusteri usrećuju i koliko su obogatili moj život. Nikoga ne povređujem svojom ljubavlju prema njima. Ja jednostavno samo pratim svoje srce.

Radi li se o istinskoj sreći ili ludosti zaključite sami. © Caters

Nadamo se da uskoro nećemo gledati grupu lustera koji koračaju ponosno ulicama glavnih gradova i traže svoja prava. Jedno od prvih prava na njihovoj listi bi svakako trebala biti mogućnost izbora partnera. Ovako su prisiljeni ulaziti u vezu bez mogućnosti davanja ili nedavanja pristanka. Ili bi zakon trebao odrediti dobnu granicu u kojoj se smiju upuštati u ‘seksualne odnose’ s drugim svjetlosnim predmetima i ljudima.

Naravno, sve ovo zvuči nadasve smiješno i glupo, isto kao i činjenica da Amanda Liberty nije jedina osoba čija je ‘seksualna orijentacija’ objektofilija. Amerikanka Erika LaBrie se ‘udala’ za Eiffelov toranj 2007. godine, dok se Šveđanka Eija-Riitta Berliner-Mauer ‘vjenčala’ za Berlinski zid prije 30 godina. Kakav je žalostan kraj braka bio kad je zid srušen.

Na kraju pogledajte video u kojem Amanda objašnjava svoju ljubav prema voljenim predmetima:

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

‘Object sexual’ British woman proposes to chandelier she found on Ebay

Love at first light: British woman proposes to chandelier she found on Ebay

Love at first light: British woman proposes to chandelier she found on Ebay

British woman get engaged to a 90 year old chandelier