PONERIZACIJA DRUŠTVA

Javno postavljanje zastave Islamske države je sasvim legalno u Švedskoj!

Autor: Ljubica Šaran

Islamska država, bivši ISIL ili ISIS je teroristička tvorevina stvorena kako bi se vodio beskonačni rat protiv “terora”, kako bi se legalno krala nafta i plin iz uništenih zemalja na Bliskom istoku i kako bi se na sve moguće načine ograničio utjecaj Rusije i Irana. Unatoč podrškama IS-u od strane američkih, saudijskih i izraelskih tajnih i vojnih službi, Islamska država je gotovo uništena u Siriji, a njen teroristički status je još oficijelan, pa ipak Švedska, koja se u mnogo čemu smatra vodećom europskom demokracijom, je legalizirala postavljanje zastave Islamske države na cijeloj svojoj teritoriji.

Sredinom listopada švedski sud je donio odluku kako je sasvim prihvatljivo i legalno javno izvjesiti zastavu Islamske države na teritoriju Švedske jer ona ne predstavlja “govor mržnje”. Ova odluka je donešena nakon što se 2015. jedan 23-godišnjak slikao sa zastavom IS-a u okrugu Halland za vrijeme adventa, te je na poziv gledatelja pozvana policija, a muškarac je dospio pred sud. On se branio, tvrdeći da su mu uskraćene građanske i religijske slobode.

Zastava Islamske države u Londonu.

Nakon podugog razmišljanja tužiteljica Gisela Sjovalls je morala odustati od gonjenja ljubitelja zastava Islamske države jer smatra kako sama zastava ne predstavlja “govor mržnje” te da se kao takva niti ne može osporiti, a osumnjičeni se nema na osnovu čega sudski goniti.

Ljubitelj zastave Islamske države u Njemačkoj.

Odvjetnik tuženoga ljubitelja zastave Islamske države – Bjorn Nilsson je tvrdio kako njegov klijent nije pobornik terorizma i ISIS-a, te da je ova zastava vjekovima nošena po islamskom svijetu, sve dok je nije prigrlila teroristička tvorevina koja je godinama mučila i ubijala sve one koji se nisu slagali s njenom psihopatskom politikom.

Zastave Islamske države u Švedskoj.

Ovakva odluka je u potpunosti nenormalna, naročito ako se zna što zastava Islamske države predstavlja i koliki je “teret” njenog nasljeđa. S ovakvim obrazloženjem švedskog suda, ne bi nas čudilo da uskoro netko poželi zavijoriti zastavu nacističke Njemačke ili pak fašističke Italije uz obrazloženje kako iste ne predstavljaju “govor mržnje”.

Unatoč svemu, snimljeni su brojni primjeri diljem Europe u kojima su se vijorile zastave Islamske države. Znači li to da smo, kolektivno govoreći, poprilično zastranili od racionalnog razmišljanja i ponašanja?

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Swedish court allows the flying of ISIS flag

Flying the Isis flag is legal, Sweden declares

Islamic State flag is legal in Sweden, prosecutor rules

ISIS’S BLACK FLAG IS LEGAL IN SWEDEN, PROSECUTOR RULES