PONERIZACIJA DRUŠTVA

Pentagon preuzeo zasluge za uništenje Islamske države, tvrdeći da Rusija nije bila odlučna

Autor: Ljubica Šaran

Sjedinjene Američke Države sve više odstupaju od stvarnosti i činjenica. Zahvaljujući ogromnoj medijskoj mašineriji u stanju je prezentirati laž kao istinu. To najbolje pokazuje nedavna izjava glasnogovornika Pentagona koji je pobrao lovorike za uništenje Islamske države te je otvoreno negirao rusku i sirijsku vojnu pobjedu nad ISIS-om uz objašnjenje da su obje zemlje bile nedovoljno odlučne u obračunu s terorizmom.

Pahon na radnom mjestu slikan s mladom časnicom.

U laži su kratke noge, pa ipak ako na svojoj strani imaš medijski oligopol koji kontrolira 90% medijskog prostora, tada sve prolazi, čak iako je riječ o notornoj laži.

Početkom prosinca glasnogovornik Američkog ministarstva obrane Eric Pahon je novinarima izjavio sljedeće:

“Sirijski režim i Ruska Federacija nisu demonstrirali ozbiljan pristup te odlučnost u poražavanju Islamske države. Oni su se nosili samo s manjim brojem operacija protiv ISIS-a, a većina teritorije Sirije i Iraka je oslobođena zahvaljujući globalnoj koaliciji i njenim partnerima (SAD-u i snagama marionetskih vlasti Iraka). (…) Globalna koalicija će nastaviti operacije u Siriji kako bi poduprla lokalne snage na terenu i kako bi dokrajčila ISIS uz stabiliziranje oslobođenih teritorija.”

Trećeg prosinca Rusko ministarstvo obrane je optužilo Američko vojno zrakoplovstvo za ometanje zračnih operacija nad Sirijom. Rusi su čak i ukazali na incident koji se dogodio 23.11. kada je američki lovac F-22 onemogućio dva ruska zrakoplova Su-25 u bombardiranju baze Islamske države na zapadnoj obali Eufrata uz sljedeći zaključak koji je medijima predstavio general bojnik Igor Konashenkov:

“Većina zračnih susreta između američkih i ruskih vojnih zrakoplova se događa u području rijeke Eufrat te su povezani s pokušajem SAD-a u ometanju ili onesposobljavanju napada na teroriste Islamske države.

Glasnogovornik Pentagona je na takvu izjavu Sputniku uzvratio sa sljedećim riječima:

“Takve tvrdnje su netočne. Koalicija koju vode Sjedinjene Američke Države, a ne Ruska Federacija ili sirijski režim, su jedina snaga koja je napravila značajan progres u borbi protiv Daeša točnije Islamske države.

Stanovište koje je predstavio glasnogovornik Pentagona je u skladu s politikom Washingtona i potpunim samozavaravanjem koliko su i što su napravili na području Bliskog istoka. Takvo laganje sebe i cijelog svijeta, nije nikakva novina, naime Ash Carter, bivši ministar obrane u vladi Baracka Obame je početkom 2017. optužio ruske vlasti da u “Siriji nisu postigli ama baš ništa“.

Predsjednik Trump nije nimalo drugačiji, naime on je početkom ovog tjedna čestitao ministru obrane Jamesu Mattisu na uspjehu u poražavanju Islamske države uz riječi:

“On je ubio Boga u njima. Naravno, ja sam takvo što omogućio, zar ne?”

Unatoč činjenici kako je SAD aktivno surađivala sa Islamskom državom te ju je u biti i stvorila uz potporu Izraela i zemalja u Perzijskom zaljevu, Amerikanci su se odlučili na još jedan ilegalni i međunarodno nedopustiv korak – njihove vojne snage ostaju u Siriji iako im je ona zabranila vojnu prisutnost. Sirijske vlasti su jedino oficijelno pozvale Rusiju u borbi protiv Islamske države.

Podsjećamo čitatelje kako je prije vojnog savezništva s Ruskom Federacijom preko 70% područja Sirije bilo okupirano od strane Islamske države uz aktivnu američku pomoć, jer je SAD na sve moguće načine želio svrgnuti Bashara al-Assada i sirijsko približavanje Iranu i Rusiji. Nakon početka ruskih vojnih akcija u suradnji sa Sirijskom arapskom armijom oslobođeno je gotovo cijelo područje zemlje, a Vladimir Putin je proglasio vojnu pobjedu i vraćanje ruskih postrojbi u svoju zemlju.

Zapadnjački mediji nisu u stanju pisati istinu jer su u rukama onih koji odgovaraju sivim eminecijama, ljudima iz sjene koji drmaju ovim svijetom, a čija se hidra uglavnom širi iz područja SAD-a. Američka uloga u stvaranju ISIS-a i destabilizaciji Bliskog istoka je postala čak i predmet sprdnje. “Ljudima” u Pentagonu preporučamo da se malčice “educiraju” i pogledaju sljedeći crtić, ako se već nisu u stanju suočiti s istinom poput “pravih muškaraca.”

Šalu na stranu, Matrix World je mali volonterski blog, mi nismo u stanju svakodnevno pratiti najvažnija zbivanja u svijetu, jer je urednika volontera premalo, ali ako želite pratiti necenzurirane vijesti, činjenice, a ne izmišljotine i propagandu, tada vam preporučamo Sott na hrvatskom jeziku ili pak Sott na engleskom jeziku.

Danas je više negoli ikada važno naoružati se znanjem i činjenicama. Znanje štiti dok ignoriranje ugrožava.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Pentagon somehow claims ‘full credit’ for defeating ISIS in Syria

Pentagon: Syria was liberated by the Us-led coalition, not by Russia

US claims full credit for any ‘meaningful’ anti-ISIS fight, denies hampering Russia’s Syria op

Pentagon Takes Credit for Russian-Syrian Victory Over Terrorism

USA HAS APPROPRIATED CONTRIBUTION TO THE LIBERATION OF SYRIA AFTER THE STATEMENT OF RUSSIA

Russia, Syria Not Serious About Defeating ISIS – Pentagon Spokesman

Russia’s victory in Syria births a new era in the Middle East

After destroying US-backed ISIS forces in Syria, Vladimir Putin orders the withdrawal of Russian troops, and sends a warning

Zašto je “Signs of the Times” najobjektivniji news portal na svijetu?